• debiut QNA Autor: ~brązownik-noctiluca [178.37.198.*]
    na new connect zadebiutowala konkurecja Noctiluca firma QNA z Wrocławia zajmująca się kropkami kwantowymi w zastosowaniach w wyświetlaczach. jak na wycene naszej perły moze wplynac fakt ze kolejna spolka z branzy weszla na rynek?
  • Re: debiut QNA Autor: ~Arekb52 [83.28.18.*]
    Nijak, to są dwie różne sprawy. Wiem bo siedzę w obu :-). Ale kiedyś kropki kwantowe wyprą oled, kiedys, kiedyś...Póki co kropki będą w wielkopowierzchniowcach a oled w maluchach.
  • Re: debiut QNA Autor: ~Karakan-AI [188.146.95.*]
    Arek B52 to znany ynwestor w swiecie WGP - zawsze wchodzi po 29 - w QNA tez wszedl po 29 chocoaz my male myszki wiemy po ile to sie otworzylo - i tylko mozemy pozazdrosci - dojdzie do 200 nie sprzeda a jak zjedzie na 76 to byndzie pisol ze perla oi ze on nadal na walorze - miszcz nad miszcze - sluchac i podziwiac
  • Re: debiut QNA Autor: ~Arekb52 [83.28.30.*]
    Przeszukaj forum i zobacz- mówiłem , że idzie nowa Noctiluca, o czym wg ciebie mówiłem? Ja wiem, że ty nigdy nie miałeś żadnych akcji tylko p..... głupoty po forach. Ja w przeciwieństwie do ciebie wchodzę w IPO( teraz też mam 2 a na kilka czekam ) np na Medical Inventi. Mówiłem, ze w Pepco wchodzę bo spadło poniżej rozsądku. Teraz poluję na Rameco jak stanieje - widzisz? Ja wszystko mówię z góry co i jak. A ty jakie akcje kupiłeś i jakie chcesz kupić? Nigdy nic. Czekaj na 55.
  • Re: debiut QNA Autor: ~Karakan-AI [188.146.95.*]
    Czyli brane po 29 …
  • Re: debiut QNA Autor: ~Darek [89.64.63.*]
    Z kim podpisała jakiekolwiek umowy ?
    Nie podpisała i długo nie podpisze. To jest jeszcze w głębokich powijakach , powiedzmy za 3-4 lata dogoni poziomem Noctilucę. Ale są bardzo zaawansowani pod względwm innych z branży, oczywiście w niektórych kolorach.
  • Re: debiut QNA Autor: ~pna [93.159.154.*]
    No OK ale w takim razie czy ktoś mógłby w prostych słowach napisać jaka jest różnica między technologią/produktem Noctiluci i QNA. Bo to, że obie firmy celują w ten sam rynek wyświetlaczy jest chyba jasne.
    W prostych słowach:niedokładność i duzy stopień mikrobłędów. Nie wsadzisz produktu QNA do smartfona ani niczego takiego, zrobisz banner reklamowy 5x5 metrów z reklamą Coli, bo tam jak co setna kropka się spali to nie widać, zaś z produktów Noctiluci nie zrobisz baneru 5x5 metrów bo nie ma technologi na zasilanie takiej wielkości a do tego byłoby to mega drogie.
    Brzmi sensownie aczkolwiek oni w prezentacjach mówią coś o smartwatchach, goglach i innych raczej małych urządzeniach więc chyba widzą QNA również tam. A swoją drogą to może optymalnie byłoby żeby obie spółki połączyły siły. Podobny produkt, to samo grono odbiorców a kosztami np. zarządzania sprzedażą czy utrzymywania relacji z tymi samymi klientami plus panowanie nad kwestiami patentowymi możnaby pewnie bardziej efektywnie zarządzać.
  • Re: debiut QNA Autor: kardiollog [46.204.101.*]
    produkty zupełnie inne qrwa co za deb.ile tu piszą jpdole
    Zanim zaczniesz się rzucać przejrzyj sobie prezentacje zarządu. Łatwo jest znaleźć choćby na YT.
    A w prezentacjach to sobie mogą mówić- nie ma i długo nie bedzie tego w urządzeniach tego typu. A technologie są RÓŻNE, to są zupełnie inne sprawy. Oled to jakbyś pomalował scianę farbą i ona jest np żółta. A kropki to jakbyś na tej scianie podłączył miliardy małych żaróweczek i one na żółto świecą.Kazda osobno.
    Dlatego pytałem bo jedno z drugim mi nie pasowało ale jak widać powerpoint i excel wszystko przyjmie. Wielkie dzięki za wyjaśnienie !
  • Re: debiut QNA Autor: ~Zenek [81.95.192.*]
    Zapraszam na discorta na Rynkowych Rebeliantow
  • Re: debiut QNA Autor: ~ToJa [87.204.92.*]
    Boże, co za naród, ledwo spółka wystartowała (QNA), a tam już o brązowych kropkach, dajcie RZyć xd
  • Re: debiut QNA Autor: ~Mariusz [83.27.100.*]
    Mam nadzieję, że te kropki kwantowe pod mikroskopem nie układają się w formę świecznika z siedmioma różnymi źródłami światła. Jak tak się stanie to ludzie będą oskarżani o antysemityzm.
  • Re: debiut QNA Autor: ~pancernik_ktoto [178.37.196.*]
    Ty sie o kropki kwantowe nie martw zainteresuj sie lepiej emiterami naszej brazowej perly. Na razie wyglada ze nie roznia sie one zbytnio od psiej kupy. mozna nimi co najwyzej rzucic w ekran i zobaczyc czy sie przykleja.
[x]
NOCTILUCA 2,45% 104,50 2025-09-23 14:29:59
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.