Ktoś kto stracił cierpliwość do sposobu prowadzenia firmy przez Prezesa i jego polityki informacyjnej wobec akcjonariuszy.
Myślę że to jest ktoś kto zebrał ładny pakiet akcji w cenie np 2-4 zł i teraz chce przenieść środki z tej nędzy która się tu zrobiła gdzieś indziej.
Wyjdzie z o wiele mniejszym zyskiem, niż przy poziomie 7-8 zł ale ostatecznie zawsze z zyskiem.
Generalnie wig ładnie rośnie, a tu wystarczy zobaczyć co się działo przez ostatnie miesiące (kwartały?) na kursie. Obecne spadki myślę że i tak są opóźnione względem sytuacji w spółce (w sensie że ten ktoś długo zwlekał z decyzją sprzedaży swoich akcji)
no ok tylko podstaw do takiej przeceny chyba nie ma fundamentalnie nic sie za bardzo nie zmieniło, a wskażnikowo to już jest poniżej wartości księgowej i to sporo może się mylę nie wiem, ale od jutra jak dalej ktoś ochoczo będzie oddawał zaczynam skubać
są jeszcze dwie opcje wg mnie: 1) z uwagi na ekstremalnie kiepską płynność ktoś odpowiednio wcześnie zaczął robić optymalizację podatkową 2) ktoś coś wie, czego reszta akcjonariuszy nie wie
obie opcje pewnie możliwe, choć ta pierwsza bardziej myślę realna ale nawet jeśli to cena - spadki od jakiegoś czasu - gdzieś muszą zatrzymać, rynek swoje zrobi poza tym zrzut w 3 miesiące z 8zł na 5zł chyba znacząco uszczupił portfel głównego dlatego też może zakupy czyni rada igranie z ogniem, ale jak podaż się podda to może być szybkie odreagowanie
Prezes jest mocno zaangażowany w komentowanie polityki kto chce nich poszpera na X niegdysiejszym twitterze Nie sądzę, żeby to mu w przyszłości pomogło w negocjacjach z biznesowymi partnerami a wyniki już teraz nie zachwycają