• kto tak chętnie oddaje? Autor: ~siuks [85.221.156.*]
    macie jakieś pomysły?
    gość z rady zbiera codziennie do koszyka i ktoś sypie
    chyba pod ów układ pora się podłączyć

• Re: kto tak chętnie oddaje? Autor: ~Fan [77.254.204.*]
    Ktoś kto stracił cierpliwość do sposobu prowadzenia firmy przez Prezesa i jego polityki informacyjnej wobec akcjonariuszy.

Myślę że to jest ktoś kto zebrał ładny pakiet akcji w cenie np 2-4 zł i teraz chce przenieść środki z tej nędzy która się tu zrobiła gdzieś indziej.

Wyjdzie z o wiele mniejszym zyskiem, niż przy poziomie 7-8 zł ale ostatecznie zawsze z zyskiem.

Generalnie wig ładnie rośnie, a tu wystarczy zobaczyć co się działo przez ostatnie miesiące (kwartały?) na kursie. Obecne spadki myślę że i tak są opóźnione względem sytuacji w spółce (w sensie że ten ktoś długo zwlekał z decyzją sprzedaży swoich akcji)
  • Re: kto tak chętnie oddaje? Autor: ~siuks [85.221.156.*]
    no ok tylko podstaw do takiej przeceny chyba nie ma
    fundamentalnie nic sie za bardzo nie zmieniło, a wskażnikowo to już jest poniżej wartości księgowej i to sporo
    może się mylę nie wiem, ale od jutra jak dalej ktoś ochoczo będzie oddawał zaczynam skubać

• Re: kto tak chętnie oddaje? Autor: ~Fan [77.254.204.*]
    są jeszcze dwie opcje wg mnie:
    1) z uwagi na ekstremalnie kiepską płynność ktoś odpowiednio wcześnie zaczął robić optymalizację podatkową
    2) ktoś coś wie, czego reszta akcjonariuszy nie wie
  • Re: kto tak chętnie oddaje? Autor: ~siuks [85.221.156.*]
    obie opcje pewnie możliwe, choć ta pierwsza bardziej myślę realna
    ale nawet jeśli to cena - spadki od jakiegoś czasu - gdzieś muszą zatrzymać, rynek swoje zrobi
    poza tym zrzut w 3 miesiące z 8zł na 5zł chyba znacząco uszczupił portfel głównego
    dlatego też może zakupy czyni rada
    igranie z ogniem, ale jak podaż się podda to może być szybkie odreagowanie
  • Re: kto tak chętnie oddaje? Autor: ~prosty_chlop [77.222.237.*]
    Prezes jest mocno zaangażowany w komentowanie polityki
    kto chce nich poszpera na X niegdysiejszym twitterze
    Nie sądzę, żeby to mu w przyszłości pomogło w negocjacjach z biznesowymi partnerami
    a wyniki już teraz nie zachwycają
[x]
EKOPOL 2,24% 6,85 2025-12-23 15:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.