• Pozew Zbiorowy Autor: ~Grucha [46.204.108.*]
    Witam wszystkich...

Poszukuję osoby które zostały oszukane przez prezesa Makuszewskiego. Wierząc w jego przemowy, uwierzyłem że kurs akcji będzie ciągle rósł, zainwestowałem w Starward pieniądze które miały iść na wymarzone mieszkanie. Kupowałem akcje na debiucie, w 2020 roku. Wydałem łącznie 300 tys zł... Jestem na ten moment ponad 225 tys w plecy...Premiera miała być w 2021, więc niby szybka inwestycja, jednak już parę miesięcy po debiucie okazało się że gra jest w powijakach! Pracowano dopiero nad wersją pre-alpha, jednak to nie przeszkadzało prezesowi kłamać i farmazonić o premierze w roku Lema (2021), pomimo stuprocentowej świadomości że gry na czas się nie dowiezie. W miarę jak przesuwano premierę pojawiały się kolejne kłamstwa, o tym że nie planuje się żadnej dodatkowej emisji (a było ich kilka w międzyczasie), o przejściu na główny parkiet przed premierą Niezwyciężonego (o GPW do dziś ani słychu) czy o rozbudowanych mechanikach w grze. Do tego mam dowody na to, że jeden z głównych akcjonariuszy (Kamil K.) pomimo braku pełnienia żadnych funkcji w spółce miał na bieżąco dostęp do informacji poufnych jak np. postęp prac nad grą lub sytuacja kadrowa spółki, co jest ewidentnym naruszeniem zasad insider trading.

A teraz do sedna - będę szykował pozew zbiorowy, przeciwko prezesowi..Poszukuję osoby które dały się naciągnąć tak jak ja, piszcie komentarze pod postem.  Proszę o jak największy odzew...im więcej osób dołączy do pozwu tym lepiej...
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~KrisGpw [77.65.87.*]
    Proponuję założyć wątek na Discord i na pewno znajdziemy dużo chętnych
  • Czy sprzedałes Autor: ~asas [78.88.190.*]
    już akcje?
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~blablabla [5.173.29.*]
    o! coś nowego!pozew po spadku ceny akcji.
    a Gdybys zamiast stracic ćwiartki, zarobil jedną lub dwie? + w miedzyczasie ile byles do przodu ? czemu nie sprzedales owyzej 100 zł akcje? mialo rosnac jak TESLA albo BITCOIN ?
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Yhy [104.28.45.*]
    Na cd projekcie doprowadzili do ugody w podobnym tonie byl pozew
    Już same przypisywanie akcji na rodzinę jest bardzo nieprofesjonalne . Na giełdę wchodzą cwaniaki i żerują na „ Kowalskim „ . W pierwszej kolejności powinien być chroniony „ mały „ akcjonariusz i wyciągane poważne konsekwencje z nierzetelnych listów intencyjnych . Data spółka na giełdzie NC powinna mieć zabezpieczenie w postaci zamrożonych 20 mln zł i nikomu nie opłacałoby się kombinować
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Mocno_zainteresowany [46.134.38.*]
    Słuchaj, nie wiem czy to prawda, że zainwestowałeś 300K pln w totalnie nieznaną firemkę, ale (abstrahując od tego) rzekoma wishlist na steam (na którą się podobno zapisało 500K graczy) i obecna bardzo nikła sprzedaż (konwersja), to rzeczy które powinno się dogłębnie zbadać.
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Wiadome [172.225.41.*]
    Dodatkowo sprzedaż akcji przez insiderów
    Oczywiście jak najbardziej jestem za i zbadajmy rzetelność tych Panów
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Hehe [104.28.114.*]
    Napewno wygracie
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Gość [89.64.68.*]
    Zupełnie nie rozumiesz, jak to działa. Prezes na pewno nie powiedział, że kurs ciągle będzie rosnąć. A co sobie sam dopowiedziałeś, to niestety twój problem. Insider trading z kolei, musisz udowodnić, że na tym konkretnie straciłeś. Powodzenia.
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Oczywiste [172.225.188.*]
    Zostalo mo 75 tys, pojedzie do niemca na szparagi i odrobi w kilka lat 225
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Co [104.28.45.*]
    Jak tam wasz pozew chlopcy ?
  • Re: Polska, po raz kolejny dowiadujecie się ile warty jest ten KNF. Autor: ~Mariusz [83.27.112.*]
    KNF istnieje tylko po to by chronić dupę Grubym i Spekulantom.
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Mimi [188.147.0.*]
    Up
  • Re: Pozew Zbiorowy Autor: ~Gość [159.253.242.*]
    Podbijam, żeby się pośmiać
[x]
STARWARD -1,39% 10,65 2025-11-07 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.