Kto kupi akcje po 1 zł? ktoś kto chce stracić, nie sądze
Objęcie Akcji Nowej Emisji nastąpi w drodze złożenia propozycji objęcia nie więcej niż 149 (stu czterdziestu dziewięciu) adresatom, to jest w drodze subskrypcji prywatnej w rozumieniu art. 431 § 2 pkt 1) Kodeksu spółek handlowych, przeprowadzonej w drodze oferty publicznej („Oferta”), co do której mają zastosowanie przepisy zawarte w art. 1 ust. 4 lit. b) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/1129 oraz art. 3 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, to jest oferty, co do której nie jest wymagane sporządzenie prospektu ani memorandum informacyjnego. ---------------------------------------------------------------------------- 2 4. Zarząd Spółki określi ostateczną sumę, o jaką kapitał zakładowy Spółki ma być podwyższony, przy czym suma określona przez Zarząd Spółki nie może być niższa niż suma minimalna oraz wyższa niż suma maksymalna podwyższenia określone w ust. 1 powyżej. ------------------------------------------------------------- 5. Cena emisyjna Akcji Nowej Emisji wynosić będzie 1,00 zł (jeden złoty) za jedną Akcję Nowej Emisji.
Czyli albo osobie lub osobom wariatom albo takim co wiedzą że ponad 5 milionów akcji z rynku po cenie średniej mniej niż 1 zeta nie skupią. No to zagwozdka. Ciekaw jestem reakcji rynku.
Jest bardzo mało akcji na rynku do 1 zł do kupienia więc skup z rynku dużych ilości raczej mało realny. Widać, że wystarczy 30 tysięcy złotych i można bujać kursem o naście procent. Jeżeli ktoś obserwuje notowania to wie, że kurs jest sztucznie zaniżany …
Dnia 2023-12-12 o godz. 21:49 ~Maniek napisał(a): > Cena emisji to 0.10 a nie 1zl
nie rozróżniasz wartości nominalnej od emisyjnej więc zalecam naukę a nie pisanie głupot
cena emisyjna 1 zł zbiora ponad 5 mln zł, chyba nie sądzisz że robili by emisje, aby zebrac 500tys zł ?
Przy ostatnim wybiciu przemielił się cały FF, zatem akcje już dawno są w silnych rękach, co było wyraźnie widać wczoraj kiedy był popyt, ale zostal on szybko zasypany
Tu wszystko jest skrupulatnie zaplanowane, zatem wypada tylko czekać....na kolosalne zyski
Bo taki jest fakt, kurs wczoraj po espi wybiło zaraz +9% do góry i natychmiast poszedł baton po niskiej cenie do sprzedaży celem wystraszenia ulicy. Dziecko zauważy, że kurs jest manipulowany - pytanie tylko pod co…
Zgodnie z treścią ww. uchwały podwyższa się kapitał zakładowy Spółki o kwotę nie niższą niż 0,10 zł oraz nie wyższą niż 517.777,80 zł w drodze emisji nie mniej niż 1 oraz nie więcej niż 5.177.778 akcji zwykłych na okaziciela serii G o wartości nominalnej 0,10 zł każda („Akcje Nowej Emisji”). Skąd wziąłeś cenę 1zł.? Mam akcje ale to info mi się nie podoba. Jak zawsze ktoś kupuje a mali mają się przyglądać.
"Zgodnie z treścią ww. uchwały, cena emisyjna Akcji Nowej Emisji wynosić będzie 1,00 zł za jedną Akcję Nowej Emisji. Wszystkie Akcje Nowej Emisji zostaną objęte w zamian za wkład pieniężny wpłacony przed zarejestrowaniem." - z ESPI.... Nie możesz przeczytać całości ?
Dnia 2023-12-12 o godz. 23:20 ~aaa napisał(a): > Dobra zobaczymy o ile będzie więcej gotówki 517tyś czy tak jak Ty piszesz 5170000 tys zł na koncie firmy po emisji.
dyskusja z człowiekiem , który pisze 5170000 tys czyli 5 mld mija się z celem- do szkoły na lekcje matematyki zapraszam
cena emisyjna 1 zł, do kasy wpłynie ponad 5 mln złotych , emisja już na pewno uplasowana...
O jej , no dobra źle wpisałem ale wiesz o co mi chodziło około 517,000 a 5.170.000 . Jak taki mądry jesteś to wiesz że nie chodziło mi o miliardy na tym straganie. A z resztą jutro zobaczymy jak się otworzy.