• Argumenty za wzrostami Autor: ~vcxvcxv [79.184.173.*]
    1. Spółka od czasów pandemii, w nowej, inflacyjnej rzeczywistości zanotowała wzrost przychodów na poziomie niższym niż inflacja.

2. Spółka zarobi na różnicy kursowej bo jest korzystny dla niej kurs EUR/PLN. Ciekawe tylko co jak się ten kurs zrobi niekorzystny? Wg. jednego z forumowych ekspertów spółka nie zabezpiecza się na ryzyko kursowe. Nie wiem czy to taki świetny argument.

No i to takie argumenty są za wzrostami.

Jakieś jeszcze?
  • Re: Argumenty za wzrostami Autor: ~ekotubka [109.206.223.*]
    zobaczysz wyniki za grudzień i cały IV kwartał :)
  • Re: Argumenty za wzrostami Autor: ~gfdgfd [79.184.173.*]
    No dziękuje za rzeczowy i merytoryczny argument.

• Re: Argumenty za wzrostami Autor: ~Śmiechnasali [193.193.81.*]
    Załóż jeszcze 100 innych wątków, a co!! W każdym to samo piszesz, bezsens totalny
  • Re: Argumenty za wzrostami Autor: hfjdj [79.184.173.*]
    Ale czemu żeś się doczepił do mnie a nie do rzeczowych argumentów?
    Czemu się nie wypowiesz np. nt. argumentu o wzroście kursu PLN?

Czy to dobry argument? Kupiłbyś spółkę która legitymizuje się zyskiem gdy PLN sie umacnia a stratą gdy PLN traci?
    Amber Gold był biznesem na którym wszyscy zarabiali dopóki złoto drożało. A jak trend się odwrócił to wszyscy wiedzą co się stało.
  • Re: Argumenty za wzrostami Autor: ~yzy [83.24.86.*]
    Inne argumenty? Proszę bardzo, trend makro i wzrost udziału zdrowej żywności w łącznej konsumpcji.
    A z bardziej przyziemnych, Organic Farma Zdrowia skończy kiedyś sypać akcjami a już pewnie zeszli poniżej 100k. I uruchomienie nowych mocy (zakłady konfekcjonowania) w 2024 r.
  • Re: Argumenty za wzrostami Autor: ~ekotubka [109.206.213.*]
    a przypadkiem organic już wszystkiego nie wywalił ?
    W akcjonariacie jest bio pole i chyba to oni kupili od organica akcje.
  • Re: Argumenty za wzrostami Autor: ~Yzy [37.225.28.*]
    Też możliwe, nie śledziłem tego, ale moim zdaniem ktoś jeszcze sypie. Dla mnie to drugorzędna sprawa, bo akcjonariuszem jestem od niedawna i zamierzam trzymać te papiery co najmniej do połowy 2024 r., bo oceniam, że wtedy zaczną pokazywać lepszą rentowność
  • Re: Argumenty za wzrostami Autor: ~Pieseł [80.51.34.*]
    Szczeka pieseł znów, a nie to szczeniak co gówniarzem jest nie ma dostarczenia na giełdzie obrady daje. Hał hał szczeniaku podła PIT giełdowy za 3 ostatnie lata? Jakie tam masz zyski?
[x]
BIOPLANET 3,11% 16,60 2025-09-19 16:35:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.