• O dywidendzie Autor: ~Ktmrn2 [31.0.69.*]
    Skoro wszystko idzie z planem, w listopadowym raporcie jest cacy - pozostał więc grudzień.
    Nie zanosi się na jakieś niedobre informacje więc zgodnie z memorandum akcjonariusze mogą liczyć na dywidendę.

,,Kwota przeznaczona do podziału między akcjonariuszy nie może przekraczać zysku za ostatni rok
    obrotowy, powiększonego o niepodzielone zyski z lat ubiegłych oraz o kwoty przeniesione z
    utworzonych z zysku kapitałów zapasowego i rezerwowych, które mogą być przeznaczone na wypłatę
    dywidendy. Kwotę tę należy pomniejszyć o niepokryte straty, akcje własne oraz o kwoty, które zgodnie
    z ustawą lub statutem powinny być przeznaczone z zysku za ostatni rok obrotowy na kapitały zapasowy
    lub rezerwowe. (art. 348. § 1 KSH)"

O jeny.
    Byłby to gejmczejndżer?
    Heloł.
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Marek [83.8.174.*]
    Wszystko idzie zgodnie z planem a kurs z ponad 3 zł spadł poniżej 50gr. Nie ośmieszaj się
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Ktmrn2 [31.0.82.*]
    Mareczku ja piszę o wynikach finansowych.
    Mylisz wartość z ceną he,he,he.
    To wytłumacz zachowanie się kursu. Takich spółek na giełdę nie powinno się wprowadzać manipulanici i tyle
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Ktmrn2 [31.0.86.*]
    Jednak jest coś co nadal Ciebie tu trzyma Mateczku.
    Tyle już razy jej się rzekomo pozbywałeś a jednak nadal tu jesteś.
    Szwagier się dziwi.

Pamiętaj o dywi he,he,he.
  • Re: O dywidendzie Autor: ~dd [193.93.205.*]
    spółka została zeszmacona przez osoby powiązane ze spółką nie czekali ani dnia i tylko jak mogli sprzedać to od razu posprzedawali akcje... i jeszcze to będzie długo wisieć. doprowadzili spółkę do kursu ok jakoś tam realnego... ubierając wcześniej naiwnych i jak na NC ktoś ma inwestować w ofertach prywatnych? jak takie spółki najpierw wyceniają się po 80 mln a potem nagle przy wycenie 12 nie ma chętncyh na spółkę a i osoby związane ze spółką nie widzą sensu trzymania spółki przy takiej wartości
  • Re: O dywidendzie Autor: ~fatman [213.108.15.*]
    za to osoby niepowiązane ze spółką patrząc na jej wyniki widza sens kupowania i trzymania tych akcji- pieniądze płyną od niecierpliwych do cierpliwych jak mawia WB
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Ktmrn2 [31.0.80.*]
    No właśnie. A Marek i spółka żyją przeszłością a to nie info chodzi Maruniu. Tutaj o przyszłość chodzi. Raporciki są bardzo fajne a że ktoś tam chce się akcji pozbywać, no cóż - żyjemy w wolnym kraju.
    Szwagra ciekawi czy Marek już dzisiaj do cna się wysypał - wspominał, że niewiele mu zostało. Może to i dobrze bo to straszny wampir energetyczny. Ciągle jojczył. Marek ankietę inwestycyjną wypełniał? Może Markowi to tylko obligacje wypada kupować? Na pewno niukonekty były zalecane?
    Heloł - Mario?
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Marek [37.248.168.*]
    Ty tylko umiesz o innych pisać a na temat spółki same bajki. Ciągle naganiasz na tą pseudo spółkę, masz rację na szczęście nie wiele mi posostalo bo wszystko sprzedałem powyżej 65 gr (kupowałem ze średnią 52gr)Tak na marginesie myślałem że to poszybuje na złotówki ale nic z tego. Jak widzisz zaczynają się pojawiać pakiety na sprzedaży
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Ktmrn2 [31.0.85.*]
    Niezły ,,cfaniak" z Ciebie Marecki.
    Pewnie dla mnie opyliłeś te akcje.
    Marku - co przyniesie jutro?
    Dworzec Centralny czy z szynszyli futro?
    Zdradź proszę swoją strategię, kto wie może skopiuję Twoje ruchy.
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Ktmrn2 [31.0.70.*]
    ,,Na listę notowanych na NewConnect podmiotów weszła w piątek 28 kwietnia spółka Robs Group Logistic z branży magazynowo-logistycznej. Jak w przypadku poprzednich debiutów w tym roku na akcje jest dość duży popyt i początkowo handel został zawieszony. Spółka informuje, że co roku zarabia kilka milionów złotych, którymi dzieli się z akcjonariuszami, ale dywidenda nie jest równa dla wszystkich przez uprzywilejowane akcje prezesa."

A Marek dywidendy nie chce.
    Ech...

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kolejny-debiut-i-kolejne-widly-Magazynowa-spolka-i-uprzywilejowane-akcje-8531850.html
  • Re: O dywidendzie Autor: ~RBR [91.199.250.*]
    Więcej wiary Panie Marku. Jeżeli przy obecnej cenie otrzymamy dywidendę to moim zdaniem warto zaczekać. Oczywiście każdy decyduje samodzielnie o sposobie inwestowania. Część sprzedających ewidentnie gra na wywołanie paniki. Może to i dobrze. Zasypali także moje kosze.
  • Re: O dywidendzie Autor: ~alex [109.243.64.*]
    ..tak ladnie tu dyskutujecie ,że też postanowiłem co nieco odkryć karty...niestety nie mam już akcji- fakt- wykorzystałem ponad 50 % podbitkę ( zadowoliłem sie ponad 30 %) a teraz czekam z koszyczkiem na dużo nizszym poziomie( oczywiście nie pokazuję tego w arkuszu- wyskoczę znienacka jak będzie odpowiedni poziom cen...powodzenie w waszych strategiach.
  • Re: O dywidendzie Autor: ~dd [193.93.205.*]
    ewidetnie nikt nie chce tej dywidendy nawet monażysta ani doradca spółki..... przechodzą obok siebie... i Pan Robert mówi nie no nie bierzcie dywudendy wywalajacie akcje niech weźmie forum bankiera niech mają na święta
  • Re: O dywidendzie Autor: ~Ktmrn2 [31.0.83.*]
    O jeny a ja tyle tego nazbierałem.
    I moich akcji w arkuszu nie widać

Wiecie co - w mojej ocenie większość ruchu robi jedna ekipa. Zjadają swój ogon licząc na wystraszonych leszczy.
    Ciekawe jak to się dalej potoczy. Lecę po czipsy.
    Jak dywidenda co mają powiedzieć Ci co brali powyżej 3 zł. W.... można se wsadzić tą dywidentę Normalna spółka tak się nie zachowuje
    Dobrze, że jasteś Marek.
    Tyle razy już się pozbywałeś ale jednak coś Ciebie tu wzywa.
    Niby zła spółeczka ale jednak martwisz się o innych.
    Nu,nu Mareczku. Jesteście u pani.
    Nie lękajcie się.
    He,he,he
    Atrakcyjna cena w kontekście dywidendy.
    Po cóż zaprzeczać.
[x]
ROBSGROUP 2,46% 0,23 2025-08-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe