A. Dlaczego NAM a nie MY?
B. Dlaczego "dramat", gdybyś przypadkiem miał rację?
C. Dlaczego "ostatnie"? Ff jest spory - liczony wg polskiej metodologii Czyli akcje w rękach osób, które nie muszą się ujawniać.
D. Dlaczego "zabierają "? Może po prostu kupuje ktoś a ktoś sprzedaje
Ergo: dobór słownictwa pod tezę, brak uzasadnień, powtarzalność ( rekurencyjnie będziesz ci dzień powtarzał wpis zmieniając tylko licznik dni? Już jeden taki nawiedzony jest, co pisze"dziś jest taki to a taki więc będą spadki"
A stać ciebie na mądrzejsze wpisy, bo już takowe widziałem. Ale coraz rzadziej mądrze piszesz
9% jest wg metodologii livera. Wg metodologii polskiej ff jest większy.
W polskiej metodologii ff to akcje w rękach akcjonariuszy mających-każdy z osobna- poniżej 5% . Liver podsumował znanych akcjonariuszy, bodajże od ok 2.5 %..
Obie metodologii pomijając osoby take jak ja, promile kapitału a sprzedawać nie mam zamiaru.
Ff wg metodologii polskiej ma taki sens, że definiuje obszar akcji, które po sprzedaniu musiałby być ujawniane.
A ile akcji jest naprawdę w ostrym obrocie.....
9% to akcje u , jakoś tam zdefiniowanych, małych inwestorów. Nazywanie tego FREE zakłada, że mali chcą sprzedać a większość-nie.
W metodologii polskiej FREE jest od "wolne od ogłaszania zmiany stanu", w liwerowej interpretacji FREE ma oznaczać, że te akcje są na sprzedaż, czyli niejawne założenie, że docelowo wszystko będzie u akcjonariuszy wymienionych przez spółkę.
Dla mnie mocno naciągane założenie
Liverek pisząc zabiorą wam akcje ma na myśli spółdzielnie dla której pracuje, typ robi dla spółdzielni od kloców, kloce się pojawiają Liverek znika kurs spada i spółdzielnia ładuje do wora.. Spółdzielnia załadowana, kloce znikają, Liverek jak gdyby nigdy nic znowu nagania na forum... Skończ człowieku bo jesteś skompromitowany całkowicie
Dnia 2023-12-12 o godz. 09:12 livermoregpw napisał(a): > Mamy już 379 dzień od zakończenia przesłuchań, wyrok jest tuż, tuż a wam zabierają w klasyczny sposób ostatnie akcje. Dramat No i chłopcze zamiast nam to zabrali Tbie ostatnie akcyje i teraz jęczysz i stękasz żeby Ci oddali=jak małe dziecko, a podobno 33 lata na gpw a dałeś się ograć jak smarkacz