I co z tego że spolka super i bedzie zarobiona jak za rok wymysli nowy biznes i znowu zabierze kapital na zakupy np z zepaku. Podnie jak na PKO czy orlenie sytuacja tylko inny zarządca
Właśnie że głównie o to chodzi. Zresztą to żadna tajemnica bo od dawna są o tym artykuły że on tak robi często, poporstu jeśli tylko wymyśla nowy biznes transferuje środki z każdego możliwego źródła, czyli głównie pomiędzy swoimi spółkami bo po co ma brać kredyt kolejny, niestety to podobna sytuacja jak na orlenie czy PKO, świetne spółki super wyniki ale co z tego jak i tak kurs stoi w miejscu manewrowany przez silnorękich, może i to będzie za 10 lat najlepsza spółka ale to tylko może i może za 10 lat. Miałem sprzedałem i za szybko nie odkupie
Szczyt był 17 miesięcy temu po 38 kurs zleciał o około 50 % do tego około 30 % inflacja zjadła siłe nabywczą pieniądza. Walenie w jajko z akcjonariatem aż miło . Stary schemat tunelowanie spółek , mentalność co niektórych nic się nie zmieniła .
Nie kołku. Nikogo nie namawiam jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem. Stwierdzam tylko to co oczywiste a wydarzenia na tej spółce i innych Zygmunta tylko to potwierdzają. A jak chcesz teraz poznać moje zdanie to myślę że czas na tą spółkę będzie najwcześniej za dobrych kilka lat. Wtedy gdy w końcu stanie się najwazniejsza i kluczową dla szefa. Ogłosili w ostatnim czasie chyba wszystkie świetne info jakie są tu możliwe i co z kursem????? Myślę że za 5 lat jak się tu spotkamy dalej będzie 20 zl
Czyżby brakowało argumentów że zaczynasz obrażać innych forumowiczów?
Myślisz że takim wstępem zrobisz na kimś wrażenie?
Skoro sprzedałeś (tak pisałeś w poprzednim wpsie) to po kiego grzyba tu siedzisz?
Wróć za pięć lat jak przewidujesz...
Dnia 2024-01-07 o godz. 17:34 ~rabin napisał(a): > Czyżby brakowało argumentów że zaczynasz obrażać innych forumowiczów? > > Myślisz że takim wstępem zrobisz na kimś wrażenie? > > Skoro sprzedałeś (tak pisałeś w poprzednim wpsie) to po kiego grzyba tu siedzisz? > > Wróć za pięć lat jak przewidujesz...
Jednak co do meritum gość ma rację - kurs jest trzymany i spychany skutecznie, blokowany albo słabo reagujący na wszelkie bardzo pozytywne espi i nic nie wskazuje, aby rzecz miała się zmienić.
Powiedzmy, że po części tak, ale..... jeśli ktoś pisze że sprzedał, później pisze że tu jest / będzie kicha, i dalej taka osoba siedzi na forum to dla mnie jest osobą niewiarygodną, bo po co zajmować sobie czas pisaniem na spółce która jakoby nie jest już w kręgu mojego zainteresowania ? O formie wypowiedzi nawet już nie wspominam .... To nie jest piaskownica i każdy ocenia sam stosunek ryzyka do korzyści dla kupna / sprzedaży akcji .
Dnia 2024-01-08 o godz. 10:02 ~rabin napisał(a): > Powiedzmy, że po części tak, ale..... jeśli ktoś pisze że sprzedał, później pisze że tu jest / będzie kicha, i dalej taka osoba siedzi na forum to dla mnie jest osobą niewiarygodną, bo po co zajmować sobie czas pisaniem na spółce która jakoby nie jest już w kręgu mojego zainteresowania ? > O formie wypowiedzi nawet już nie wspominam .... > To nie jest piaskownica i każdy ocenia sam stosunek ryzyka do korzyści dla kupna / sprzedaży akcji .
Nie wiem, może potrzebuje utwierdzić się w przekonaniu co do słuszności podjętej decyzji. Gorzej, że tutaj faktycznie jest kicha, do tego ten dzisiejszy poranny zjazd...
Co do reszty zgoda, ale wiesz, to jest bankier, tutaj wielu wykazuje zachowania przeniesione jakby wprost z piaskownicy.