• Strategia podziału Autor: ~dami [46.134.116.*]
    Aktualnie zarząd już wszystko wie odnośnie czwartego kwartału bo w kwestii grudnia już wszystkie zamówienia są w dziale zbytu. Jeśli
    Tabaza stwierdzi, że jest lepiej niż ok, to będzie 4 zł plus??... dywidendy nadzwyczajnej / poza 12 zł już wypłaconymi / zamiast tylko 4zł. Dlaczego?- "pieniądz nie śpi" a w hiperinflacji, która się zbliża zamrożony być nie może, mamy sprzed dwóch lat jeszcze 12 zł stąd uważam, że pozostanie tylko 10 a zatem trzymamy kciuki za 4 plus 2!! Każdy widzi, że właściciele nie bawią się z przerzucania z kieszeni do kieszeni tylko jak można każą wypłacać na zasadzie strzyżenia a nie mordowania, na chwilę obecną przewidziałem wszystkie nadzwyczajne dywidendy od kilku lat, mimo że mnie nawet tutaj za to sztorcowano, słusznie czy niesłusznie I podkreślam jeszcze raz, właścicielom w obecnej sytuacji nawet opłaca się nakazać wziąć w ostateczności kredyt na te 2 zł Bo jeśli okazja jest zainwestować drugostronnie w sektor powyżej 20% zysku, to się to robi. Warunek: przewidywane stabilne finanse roku następnego. Co to znaczy stabilne warunki finansowe w okresie hiperinflacji? – popyt umożliwiający relatywne zbudowanie cen zbytu na zasadzie uwzględnienia przyrostu kosztów oraz takiej samej marży. Ale czy tak się stanie??- Oby...
  • Re: Strategia podziału Autor: ~Bogus [79.191.174.*]
    Nigdy jeszcze nie było , żeby za Tabazy na walnym żonglowano
    kwotami. Ile było tyle dawali. Przecież za pół roku też będzie walne .
  • Re: Strategia podziału Autor: ~dami [46.134.116.*]
    No tak, ale to dopiero będzie za pół roku. A poza tym najwyższy czas na zmianę, od żądania nwz upłynęło trochę czasu, wybory już za nami z przegraną PiSu, czyli koniec z tarczami i "piniędzy nie ma i nie będzie". Jasne, że trudno wykluczyć, że będzie jak dotąd "bez żonglerki".
  • Re: Strategia podziału Autor: ~Bogus [79.191.174.*]
    4 zlote
  • Re: Strategia podziału Autor: ~dami [46.134.74.*]
    Spokojny nwz, a niech to q strzeli!
  • Re: Strategia podziału Autor: ~Kibic [188.147.76.*]
    No popatrz, nie posłuchali spoconego naganiacza i nie wzięli kredytu na dywidendę.
    A to się chłopina-wujek_dobra_rada teraz spulta.

Dawaj spocony, dawaj czadu, pop-corn już mam. Tylko nicków nie myl znowu.......
  • Re: Strategia podziału Autor: ~contrakats [5.184.199.*]
    Kibic bez mózgu się odezwał, a co postawiłeś łajzo na wzrosty zamiast sam pomyśleć ,ciulo pjbana?
  • Re: Strategia podziału Autor: ~dami [46.134.103.*]
    Posłuchaj kibicu Pcimia Dolnego, tak w duchu liczyłeś na to samo co ja i nic nie pisałeś przedtem przeciw, prawda? A teraz jesteś macho bo nie wypaliło,tak? Pisał ci Boguś i ja tego też nie wykluczyłem, że może zostać cztery. No to teraz jak "bez mózgu" kupiłeś za 135 ,to sam się "spultaj"...
  • Re: Strategia podziału Autor: ~dami [46.134.103.*]
    P.s. choć co do przyszłości to do końca nie wiadomo, co się tutaj opłaca a co nie ale bezinteresowne, czy nie bezinteresowne chamstwo nigdy się nie opłaca.....
[x]
NOVITA 3,92% 103,50 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.