Wybicie ponad szczyt hossy covidowej 4,65, obecnie jest to wsparcie. Mamy formacje flagi konsolidacyjnej 3 letniej. Wszystkie opory w formie szczytów zostały złamane. Zostaje najważniejszy w okolicach 10, 11 zł i on powinien być przetestowany jak nie w tym miesiącu to w styczniu. Ponadto można zauważyć że ruchy wzrostowe na tym walorze często odbywają się przez 2 miesiące według świec. Tym razem też może być podobnie że 10 zł będzie testowane w styczniu. Jeśli miało by to miejsce już w tym miesiącu mielibyśmy do czynienia z bardzo mocnym trendem który może doprowadzić do przebicia wspomnianego oporu. Dlatego według mojego spojrzenia jeśli będzie kontynuacja dalej w tym miesiącu zwyżek w okolice 10 zł możemy się spodziewać przebicia szczytu jeśli nie to powinien zostać przetestowany w styczniu.
Obecna analiza nie stanowi rekomendacji do zakupu lub sprzedaży waloru. Są to moje prywatne przemyślenia
Ponadto flaga ma kształt odwróconej głowy z ramionami spłaszczonej. Wykres stooq.com 5 letni. Według formacji spłaszczonej 3 letniej ruch powinien być mocny. A czy tak będzie przekonamy się już w najbliższych tygodniach.
Poczytałem, przemyślałem i w tym tygodniu wejdę na korekcie z ładnym pakietem pod przyszłość, tak jak kiedyś zarobiłem na tych covidowkach MRC, BML, kto wchodzi na początku przed zasadniczym wybiciem ten spija śmietankę, dla reszty potem zostaje maślanka. Ale wy nie wchodźcie jak się boicie albo nie rozumiecie tematu, absolutnie nie wchodźcie.