I powiedz kto skupuje? Bo kurs jakoś dziwnym trafem spada od wielu lat? A wiesz dlaczego spada? Bo nikt tego nie chce. Poczytaj jak działa giełda, jak jest prowadzony rynek i wtedy udzielaj się na forum! Skupują? Niby kto? Chyba po 1 akcji. Od pisania, ze chcesz żeby rosło, bo masz akcje kurs nie ruszy na północ. Jeśli spółka dalej będzie marnować pieniądze, to choćbyś nie wiem jak chciał, będzie upadłość likwidacyjna.
możesz tłumaczyć a i tak będą mówić że troll spadkowy. Jak zrobią w nowym roku kolejną podbitkę pod bajki o odwiertach w Rumunii a na górce ogłoszą emisję w celu pozyskania kasy na dalsze prace to może w końcu świeżaki zrozumieją działalność spółki a z końcem 2024 będą płakać że kurs na kolejnych minimach bo odwierty nic nie dają ale bajki pozostają. Mówię to troszeczkę ze swojej autopsji na SZULERNIUSIE.
trolle wszedzie dzialaja tak samo. Znajduja tych co pisza negatywnie o spolce i odwracaja kota ogonem i wmawiaja, ze te osoby chca tylko wyrwac komus jego "cenne" akcje. Oczywiscie negatywnie ale nie negatywnie bo tak, tylko negatywnie w oparciu o realne najczesciej ogolnodostepne dane jak np. sprawozdania finansowe, zachowania zarzadow, dzialania spolek na przestrzeni kilku lat, polityka informacyjna itp. Przeciez to o czym tutaj piszemy jest negatywne, bo patrzymy na suche dane! To spolka dziala na szkode akcjonariuszy. Wystarczy zobaczyc ostatni raport... Strata i to kolejny kwartal, a Ci pisza, ze spolka zarabia i ze maja jakies drobniaki w kasie, ale to ze jest strata to juz nie widza, to ze caly obecny jak i w sumie poprzednie lata nic pozytywnego sie nie zadzialo tez nie widza... Kupili akcje jakiejs randomowej spolki bo sie komus cos wydawalo w dodatku nie potrafiac nawet przeczytac kilku zdan ze zrozumieniem i teraz chca wzrostow bo kupili akcje, a jak kupili to przeciez nie mogli sie mylic i musi rosnac... Gielda tak nie dziala! Sprawdzilem sobie z ciekawosci ten caly Mabion, skoro juz mi tu ktos wmawia, ze niby tam mialbym sie udzielac i co widze? Kontrakt ze spolka amerykanska Novavax na 1,5mld, ktory konczy sie jakos na dniach a z ktorego wplynela tylko czesc pieniedzy na produkcje szczepionki. Po tym ESPI kurs ponad 100zl w kilka dni. Spolka miala produkowac szczepionke na Covid (tak informowala - mozna znalezc po ESPI), a nie ma ku temu certyfikacji jakis organizacji miedzynarodowych, wiec robila jakies drobne badania. Ale tego juz nikt nie doczytal, poza kilkoma osobami z forum. Kurs zaczyna spadac... Czytam dalej okazuje sie, że spolka podobno miala jakies swoje leki, już prawie skonczone, na ktore wziela jakies dziesiatki milionow dofinansowan. Jak pieniadze sie skonczyly to projekty zostaly zamkniete i to pomimo tego, ze juz podobno byly praktycznie skonczone, a na ktorych spolka miala zarabiac setki milionow rocznie. Kurs dalej spada - ale na forum znajdziesz wpisy, ze kurs bedzie zaraz jak Mercator po 200- 500zl Teraz spolka podobno ma zajac sie produkcja lekow dla innych firm, poniewaz zdobyla doswiadczenie w produkcji szczepionki - pytam sie jakiej produkcji, skoro nic nie produkowala?? Kurs obecnie okolo 20zl. Jak pisalem nie znam sie na medycynie, to nie moja branza i nie mam zamiaru inwestowac w zadne takie spolki ani na GPW, ani na innych rynkach, ale doslownie 40 min wystarczylo mi zeby stwierdzic, ze nie chcialbym w takie cos wejsc bo tam widze kolejne bajki jak na Serinusie. Na mabionie jest ktos z podobnym IP do mnie to fakt, ale ide o zaklad, ze i z Twoim IP, jest tu kilkadziesiat osob, bo nie wiem czy wiesz ile czlonow ma adres IP, a ile podaja na bankeirze (chocby ze wzgledu na RODO). Mozesz sobie pisac co chcesz ale jak ktos napisal powyzej, to ze kupiles jakies akcje, nie oznacza, ze spolka bedzie rosla bo tak bys chcial! Mozesz sobie pisac, ze jestem troll z narcosem ale wiesz jaka jest roznica miedzy mna a Toba? Ty kupujesz drogie akcje spolek, gdzie opowiadaja Ci bajki, bo nie potrafisz sprawdzic podstawocyh danych i dlatego na wszystkim tracisz. Ja nie kupuje takich spolek i moze nie zarabiam tych Twoich wysnionych kilkudziecieciu tysiecy % rocznie na gieldzie, ale nie trace kapitalu a zarabiam w miare stabilnie sredniokilkanascie-kilkadziesiat % rocznie. Ty caly czas tracisz i snisz, ze moze na jakims innym trupie zarobisz kilka tysiecy % i bedziesz milionerem... Rozczaruje Cie! Moze kiedys trafisz, ale wczesniej stracisz tyle kasy, ze i tak bedziesz na minusie. I pisze Ci to jako ktos kto ma duze pieniadze, i zarobki roczne mysle, takie jakich y pewnie cale zycie nie zarobisz... Marzeniami nie zarobisz, najpierw polecam edukukacje, lepsze dobieranie walorow do portfela!
Jak pisalem wczesniej, zamiast bredzic, napisz dlaczego niby Serinus mialby rosnac wedlug ciebie, tylko podaj inne argumenty niz ten, ze masz akcje i chialbys zeby uroslo, bo to tak nie dziala. Ja Ci napisalem powyzej, dosc konkretna argumentacje, ale widac merytoryczna rozmowa przekracza twoje mozliwosci. Co do Twoich bredni o Mabionie itp.. szkoda mi czasu na ustosunkowywanie sie do tego bo i tak nie potrafisz przeczytac dwoch zdan ze zrozumieniem. Mysl i wierz sobie w co cchesz! Narcos, a Tobie kto placi za Twoje wpisy?? Hahaha Pewnie jakis mityczny "grubas".. daj znac bo jak mozna zarobic na rozmowie na bankierze, to chetnie skorzystam, mam nadzieje, ze stawki rozsadne, ale to pewnie zaraz nam "Andżej" napisze ile zarabiamy! hahaha Niby "Andzej" to nei trol a zorientowany w stawkach i trollowaniu jak nikt na forum.. Ciekawe....