Ja nie marzyłem. Liczyłem na większy zysk netto, bo z pozostałych wyników uważam, że należy być zadowolony i jestem zaskoczony że tylko z uwagi na małą stratę był taaaaaki wodospad. Przecież zadłużenie się znacznie zmniejszyło. Rentownośc istotnie wzrosła. Rozumiem że inwestorzy woleli żeby spółka nie spłacała kredytów lecz zachowała zysk netto a pieniądze leżały na koncie. Wtedy by była pewnie pompa.... Liczyłem że będzie konkretny zysk netto i spekuła podbije kurs np na 18 zł , a wtedy bym sprzedał cały pakiecik. Podjąłem ryzyko ponieważ zaraz po wynikach planowałem sprzedać. Niestety przeliczyłem się bo inwestorzy negatywnie zinterpretowali wyniki. A ja z wyników spółki jestem zadowolony. Zysk netto to jest tylko jedyna negatywna dana. Pozostałe dane są pozytywne, coraz lepsze. Także nie rozumiem nastawienia większości inwestorów. Liczę że co się odwlecze to nie uciecze.
Dnia 2023-12-07 o godz. 10:35 ~xxx napisał(a): > Teraz to trzeba kupować, kurs zachowuję się klasycznie, mamy fazę wyciskania ostatnich wystraszonych po spadkach przy coraz niższych obrotach.
mam podobne zdanie sam odkupiłem już wcześniej sprzedany pakiecik, koniki ze spółki wszystkiego od wystraszonego leszcza nie skupią.
Miałem podobną wizję 4 mln na + nie minus i święta przy kawiorze nie pasztetowej ale sprawozdania wygląda dobrze, trend poprawy wskaźników zauważalny więc o wiosnę jestem spokojny
nie ma co się emocjonować, kurs się wyciszy, trzeba poczekać na wyniki za 4 kwartał jak się sytuacja rozwinie, sytuacja epidemiologiczna też powinna pomóc spółce.
Dnia 2023-12-07 o godz. 10:30 ~chudyalebyk napisał(a): A ja z wyników spółki jestem zadowolony. Zysk netto to jest tylko jedyna negatywna dana. Pozostałe dane są pozytywne, coraz lepsze.
jeszcze negatywne byly przychody
3Q23 do 3Q22 spadły z 78 mln do 64 mln..... prawie 20% mniejsze
o i widze pepco kupil, trzeba bedzi poczekac ponizej 7 jak bedzie znowu sprzedawac na stracie:)