• Kto to kto Autor: ~Luc [85.221.168.*]
    Kto to tak sypie dziś?
  • Re: Kto to kto Autor: ~helpi [5.173.112.*]
    A kto to wie!? Jedno jednak wiem. WAJCHA przestawiona. Było sondowanie 32, i górny cień. Kolejne Wyższe Szczyty, i wyższe Dołki oznaczają zmianę kierunku ceny. Odwrót. Może MCI ? Od dziś tj. 6/12/2023 ponownie wracają na GPW notowania MCI Capital ...
  • Re: Kto to kto Autor: ~Lom [31.0.85.*]
    Ktoś kto wie więcej niż mniej. M.in. że spółka systematycznie zwiększa przychody i kontroluje koszty a przede wszystkim jest bardzo dobrze spokojnie zarządzana z dobrymi relacjami z głównymi dostawcami. To wszystko plus ogólnie rosnąca grupa osób kupujących w sieci daje perspektywę ANSWEAR jako coraz mocniejszego gracza w Europie Środkowo-Wschodniej
  • Re: Kto to kto Autor: ~JanK [188.146.127.*]
    Pytanie, nie kto sypie, tylko kto tak wszystko zasysa i co wie?
  • Re: Kto to kto Autor: ~BigShort [83.9.219.*]
    MCI swoje kupił to można przestać kurs zaniżać - przestaną publikowac komentarze "chłodzące oczekiwania", plus pewnie co sprytniejsi zdąrzyli przeczytać komentarze na Twitterze jeszcze sprytniejszych, że słabe wyniki to rezultat one-off księgowania kosztów przejęcia PRM a core business choć rośnie wolniej z przyczyn od dawna znaznych, to jednak rośnie i to zdrowo
  • Re: Kto to kto Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Poza tym wystarczy spojrzeć za okno. IVQ to zawsze żniwa dla tej branży, ale śnieżna i mroźna zima to prawdziwa manna z nieba. Wiem, że baza jest wysoka, ale nie będą w stanie ukrywać zysków ANSWEAR w stratach PRM w nieskończoność. Poza tym, jeśli założyć, że znają się na tym biznesie, to juz w Q2 2024 PRM może zacząć wychodzić na plus. Mają mnie na tym forum za hurraoptymistę (i okazało sie, ze po części mają rację), ale w dalszym ciągu uważam, że Answear to jedna z pięciu najbardziej perspektywicznych spółek na GPW. Rozwijaja sie regularnie, wchodzą na nowe rynki, zwiększają przychody, inwestują z głową. Będzie rosło przez wiele lat. Kupiłem te akcje po 18 pln, poźniej dokupiłem po 32 i jestem spokojny. Nie robię kółeczek. Trzymam to na lata i wiem, że będzie to jedna z lepszych inwestycji na następne 5 lat.
  • Re: Kto to kto Autor: ~Bury [46.204.12.*]
    A ja mówię, że prm to będzie kula u nogi. Odzież dla kosmitów w cenach z kosmosu. To się nie sprzeda dobrze... Straty prm będą zaniżać wynik answear kwartał po kwartale. Jeśli się mylę to oddam ci wszystkie moje akcje. Pozdrawiam
    Trzymamy za słowo! Od ciebie bije "mądrość" Czarnka ... ty wiesz najlepiej. Masz szklaną kulę?
  • Re: Kto to kto Autor: ~Lof [31.0.85.*]
    Może to przyrzeczenie publiczne bardziej sformalizować aby Antoni zgarnął te akcje w konkretnym terminie. Ja przychylam się do zdania Antoniego. To będzie rosło i rosło. W Zarządzie jest taka osoba, która tam gdzie jest to osiąga Sukces a w branży mówią o niej tylko dobrze. Ten prm poukładają tak, że za max 2 lata to będzie perełka
    Czytam posty Wszystkich. Przede wszystkim słucham jednak Zarządu (Webinary). Jednak i tak przekładam WYKRES ponad wszystko. A wykres (y) mówi mi w perspektywie: będzie dobrze. Zacznijmy od jutrzejszego piątku, i tego jak zamknie się świeca tygodniowa. 4 Październik i 70k. 29 Listopad i 60k. Kluczowe Wolumeny. Ten drugi to już sygnalizacja zmiany kierunku. 30 Listopad i 28.30 (zamknięcie Daily) możemy określić jako "fałszywe wybicie".
    helpi, nawet technicy wiedzą, że analiza techniczna analizą techniczną, ale w perspektywie dłuższej niż 3 miesiące, liczy się tylko analiza fundamentalna. A tutaj jest i będzie dobrze. Q3 był najtrudniejszy. Teraz pogoda wspiera sprzedaż. A jeśli chodzi o PRM to wierzę, że za 2-3 kwartały będzie wychodziło na swoje.
  • Re: Kto to kto Autor: ~krowa [31.183.81.*]
    Dnia 2023-12-07 o godz. 14:16 ~helpi napisał(a):
    > Czytam posty Wszystkich. Przede wszystkim słucham jednak Zarządu (Webinary). Jednak i tak przekładam WYKRES ponad wszystko. A wykres (y) mówi mi w perspektywie: będzie dobrze. Zacznijmy od jutrzejszego piątku, i tego jak zamknie się świeca tygodniowa. 4 Październik i 70k. 29 Listopad i 60k. Kluczowe Wolumeny. Ten drugi to już sygnalizacja zmiany kierunku. 30 Listopad i 28.30 (zamknięcie Daily) możemy określić jako "fałszywe wybicie".

jakie wnioski płyną po zakończonej właśnie sesji z wykresu? ktoś znowu nie chce, by wyszło wyżej...?
    A widziałeś ZS po 32? W zasadzie ... 19 zleceń. Czyli pod następny tydzień. A mieliśmy niedawno Szczyt 32, tj. Wybicie. Potem górny knot. Jeśli będziemy przebijać w górę kolejne wartości to będzie marsz w górę. Jak pisałem. Wyższe Szczyty, ale i wyższe Dołki. Najciekawsze jest to, że dokładnie o 17:00 cenę 31.30 zrealizowano ... 1 szt. (!). Jeśli dobrze pamiętam poprzedzała ją cena 31.80 z dużo większą ilością. Wnioski chyba są oczywiste. Ktoś niewielkim nakładem szuka akcji. Czyli Akumulacja trwa dalej. To moja opinia. Nie chcę się wymądrzać. Jednak codzienne obserwacje czegoś tam uczą.

PS
    dedykuje, że będą się pojawiać małe ZS powyżej 32. A z tych 19 ZS będą sypać pod Akumulację. Jak będzie? - przekonamy się już niedługo. Święta idą
  • Re: Kto to kto Autor: ~king_of_kingz [193.41.230.*]
    ale słabość...
  • Re: Kto to kto Autor: ~Chachatek [37.47.212.*]
    To przez tą wycenę dzisiaj w sumie kosmetyczne spadki:

https://www.pb.pl/noble-securities-obnizyl-zalecenie-dla-answear-com-1203086

która zcięła potencjał i rekomendację spółki z 48 zł (kupuj) na 31,8 (trzymaj).
    Piszą tak:
    Zmiana nastawienia to efekt słabszych danych finansowych za III kwartał 2023 r., które znacznie odbiegały od prognoz. Wzrost przychodów okazał się niższy od oczekiwań, a marża EBITDA spadła aż o 4,7 pkt. proc. do 2,6 proc. To skutek m.in. ujemnej rentowności marki PRM. Zaskoczyły także wysokie koszty finansowe oraz rosnący dług netto.

Tylko to już wszystko wiemy - tak było w 3 kwartale, bo był słaby popyt na odzież. W 4 kwartale jest dobrze.
    A więc reko nie bierze nic z przyszłości, tylko opiera się całkowicie na przeszłości.
    Ale my tu chyba kupujemy przyszłość, tak?

• Re: Kto to kto Autor: ~King_of_kingz [195.42.249.*]
    A jeszcze pare dni temu czytalem artykuł, że noble securities widzi 60% potencjal wzrostu wyceny akcji answear... doslownie 2 dni temu w artykule w parkiecie gorący okres dla e-commerce...
  • Re: Kto to kto Autor: ~chachatek [37.47.212.*]
    Zlecają analowi reko i on musi się trzymać obecnych danych, takie ma przepisy.
    Nawet jeśli rzeczywistość jest inna.
    Ścinanie tego reko aż o tyle - to po prostu głupota.
    Ale nie pierwszy raz tak się dzieje i nie ostatni.
  • Re: Kto to kto Autor: ~king_of_kingz [193.41.230.*]
    reko dla cognora to 4,41... kurs ponad 8 zł... tych wycen to powinni zabronić ogólnie...jedynie może informacja, czy perspektywy pozytywne, negatywne, neutralne... ale te ceny konkretne to głupota.
    To mi przypomina ratingi państw ... przez prywatne Agencje Ratingowe
    Pamiętam kiedy były Super-Wyniki ... i co? ... Jajco ! Te rekomendacje to ŚCIEMA, i MANIPULACJA (!) Wiem swoje. Wykres się nie myli. Macie mi przypomnieć ten wpis. WYKRES tygodniowy prawdę Ci powie. NIE MYLI SIĘ. Trzeba czekać. Może długo. Jednak czekać )
  • Re: Kto to kto Autor: ~King_of_kingz [37.225.49.*]
    Jak krew z nosa...jak nie teraz, to kiedy?
    Nie wiem, skąd co poniektórzy tu twierdzą, ze jak były świetne wyniki, to kurs nie reagował. Do dobrych wynikach kwartalnych kurs zwykle szedl w gorę o kilka procent. I tak będzie znowu po wynikach za Q4, bo ten kwartał na pewno będzie dobry. Kolejne również. PRM przynosi straty, ale Answear dopiero sie bierze za tę markę. PRM nie miał nawet gotowej kolekcji jesienno zimowej. Jeszcze 203 kwartały i będzie na plusie. A Answear będzie miało świetny wynik choćby z powody pogody w listopadzie i w grudniu. Mroźna i śnieżna zima to zawsze żniwa dla tej brażny. Będzie dobrze. Kupiłem Answear po 18 pln dokupiłem po 32 pln i spokojnie czekam na rozwój firmy w perspektywie lat. Nie miesięcy.
    Powtarzasz się. Już to wiemy. Po ile kupowałeś, i dokupowałeś. Nie bądź nudny. Mamy kompleksy
  • Re: Kto to kto Autor: ~Rocky [89.64.35.*]
    Hehe to prawda nabawisz nas kompleksow czlowieku
    Wpadacie w kompleksy, bo dokupiłem po 32 pln? Można z tego wnioskować, że kupiliście po 37 pln... :-) W takim razie nie dziwię sie, że frustracja przez Was przemawia :-)
  • Re: Kto to kto Autor: ~Rocky [89.64.35.*]
    Ja po 34… duuuzo:)
  • Re: Kto to kto Autor: ~XxX [31.0.182.*]
    Dlaczego ten papier taki słaby? Brak zainteresowania rynku po calości.
  • Re: Kto to kto Autor: ~Krowa [31.183.183.*]
    To nwza to bylo wczoraj czy nie bylo?
  • Re: Kto to kto Autor: ~XxX [37.248.157.*]
    No właśnie dobre pytanie.
    Ktoś coś konkretnego wie?
  • Re: Kto to kto Autor: ~King_of_kingz [37.225.24.*]
    Ale to jest słabe.... co sie za tym kryje?
  • Re: Kto to kto Autor: ~XxX [37.248.202.*]
    No faktycznie straszna padaka, leci w dół jak kamień. Albo ktoś coś wie, albo grubasy chcą wykosić drobnych inwestorów.
  • Re: Kto to kto Autor: ~helpi [5.173.127.*]
    Optymalizacja podatkowa. Tak uważam. Ktoś ciągnie cenę do minimum z tego powodu. Zobaczymy jutro. Takie coś znalazłem w necie:

"Ostatni dzień na optymalizację podatku giełdowego minie w środę, 27 grudnia 2023 r. Tylko transakcje zrealizowane do tego dnia włącznie, z racji zasady t +2, zostaną uwzględnione w kończącym się roku podatkowym"
  • Re: Kto to kto Autor: ~king_of_kingz [195.42.249.*]
    Dnia 2023-12-27 o godz. 17:40 ~helpi napisał(a):
    > Optymalizacja podatkowa. Tak uważam. Ktoś ciągnie cenę do minimum z tego powodu. Zobaczymy jutro. Takie coś znalazłem w necie:
    > >
    > > "Ostatni dzień na optymalizację podatku giełdowego minie w środę, 27 grudnia 2023 r. Tylko transakcje zrealizowane do tego dnia włącznie, z racji zasady t +2, zostaną uwzględnione w kończącym się roku podatkowym"

jeśli taka przyczyna, to późno się ktoś za to zabrał... boje się, że jednak jest jakaś inna przyczyna... bo korki na granicy itp itd powinny być już po takim czasie sądzę w cenie
    ... a ja się boję o coś zupełnie innego, i nie związanego z biznesem.
  • Re: Kto to kto Autor: ~King_of_kingz [31.0.2.*]
    Zdradzisz o co?
    Odp.
    Obawiam się wydarzeń w 2024. To będzie jazda jak na "Achterbahn_
    To nie jest mój cały wpis ... !
    Nie wiem czemu, ale "obcina" mi całość.

Ponawiam:

Odp.
    Obawiam się wydarzeń w 2024. To będzie jazda jak na "Achterbahn_
    Ostatni raz. Problem mam raczej ze smartfonem.

ANR. Myślę, że jesteśmy na dobrej drodze. Dlaczego? Przeanalizowałem miesiąc, i cały rok - chodzi o poziom cenowy. Zliczyłem 15 sytuacji z poziomem ceny 29.80 dla wykresu dziennego (Otwarcie, Zamknięcie, High i Low). A wszystko miało swój początek 19 stycznia 2023 (High). Czyli po całym praktycznie 1 roku powracamy dzisiaj do tego poziomu ! I to na koniec roku ! Po drodze było jeszcze 13 takich poziomów. Czas na odwrót. Nowy rok. Nowe zyski
[x]
ANSWEAR -0,67% 17,86 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.