Koledzy jesteśmy na dnie.
Prawdopodobnie jutro świeca do góry utworzy formację gwiazdy porannej, która następnie będzie testowana.
Poziom 20670 wytrzyma i będzie to potwierdzenie fali IV podstawowej.
Obliczenia czasowe wskazują ( tak jak pisałem na pierwsze dwa tygodnie marca jako
punkty odwrócenia trędu spadkowego tak w miesiącach, tygodniach jak i dniach )
Cercio od jednego z wierzchołków 06.07.2007 policz 610 dni to wypadnie 06. 03 2009.
Jestem przekonany że właśnie w tym terminie zakończy się pozytywnie test dołka, bronionego przez gwiazdę poranną i wypad do góry do końca czerwca 2009 roku jako fala V cyklu podstawowego.
Jeśli tak się stanie, to kapelusze z głów Panowie.
witam cie chodziku
ja analizuje rowniez rynek forex(gram aktywnie) i caly czas nie pasuje mi ten spadek na gieldach swiatowych w czasie gdy kurs usd/jpy idzie do gory .widac wedlug mnie ze duze banki juz ustawiaja sie na wiosenno-letnia hosse.jestem ciekaw do jakiego pulapu dojdzie moja netia.moze cosbys na podstawie swoich fal zasugerowal(
pozdrawiam
Uważam, że Netia w ciągu najbliższych dwóch lat będzie bardzo dobrą inwestycją,
natomiast patrząc na formację którą widzę powiem Ci, że;
Możemy powiedzieć, że ruch wzrostowy będzie pięciofalowy.
Nałoży się na to tręd wyższego rzędu, który może skrócić lub wydłużyć powstającą falę wzrostową. Może ona również stanowić część formacji np wzrostowej długofalowej.
Całość tego układu rozpoczeła się na wysokości 4,10, a minimum było na 1,90.
Spadek więc wyniósł 2,20. Mnożąc ten spadek przez współczynnik dla niego proporcjonalny czyli 1,382 uzyskujemy długość pięćiofalowego wzrostu równą 3 złote.
Dodając do dna na 1,90 mamy 4,90 i tam w normalnych warunkach spodziewałbym się końca tego wzrostu, ale !
Może nałożyć sie na to hossa lub bessa na rynku ogólnym co jak wspomniałem może skrócić lub wydłużyć dany wzrost. Jednak będzie on zawsze do zweryfikowania, ponieważ niezależnie od tego co się stanie na rynku będzie miał zawsze pięć fal.
Czy ta odpowiedź cię satysfakcjonuje ?
Pamiętaj, że nie jestem czarodziejem, jedynie człapię po księżycu a z tej perspektywy nie wszystko widać niestety.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
witam cie chodziku moonowy
dzieki za odpowiedz na temat fal ktore powinny neti wzrosnac w przyszlosci.czy moglbys zasugerowac dlugosci w dniach lub orientacyjnie datach kiedy fale moglyby wystapic(tak jak podales dla wig 20 6.03).powiem ci ze wedlug moich analiz na rynku bedzie mocny wzrost ale obawiam sie ze spolki defensywne czyli telekomunikacyjne moga nie wzrosnac wcale lub lekko,moze lepiej teraz sprzedac netie i kupic cos spekulacyjnie
pozdrawiam