• Simply Wall St Autor: 1-mna [94.251.230.*]
    https://simplywall.st/stocks/pl/household/wse-phr/pharmena-shares/news/pharmenas-wsephr-solid-earnings-are-supported-by-other-stron
  • Re: Simply Wall Street czy Sesame Street? Autor: ~Wafelek [176.221.122.*]
    może jakiś komentarz od siebie 1-mna? bo bezsensowne wklejanie linków to twoja specjalność. 
    jutro dzida na 100zł czy dalej pomagier będzie musiał podbijać kurs dwoma akcjami?
    dzisiaj ostatnia transakcja - 2 akcje podbijająca kurs o 20 groszy. inaczej byłoby na zamknięciu prawdopodobnie 5,72 złotych.
  • Re: Simply Wall Street czy Sesame Street? Autor: 1-mna [94.251.230.*]
    a skąd ten pomysł że 100 zł będzie?
    jeśli pytasz o wartość, to sorry 1-mna, właśnie jakie 100zł? teraz nie wiem już sam ile, ponieważ kilka dni temu napisałeś:
    "10 000 USD już nieaktualne. Bo potencjał rośnie".
    przypominam, że to jest twoja wycena za jedną akcję Pharmeny. to około 39 tysięcy złotych, a dzisiaj Pharmena jest wyceniana na 5,72 złotego za walor.
    a jeśli chodzi ci o skok kursu, to pytam, a nie stwierdzam. jest taki znaczek ? - czyli znak zapytania (pytajnik) – znak interpunkcyjny służący do określenia intencji osoby mówiącej, która chce otrzymać dane informacje od osoby pytanej.
    p.s pytam cię o komentarz, a ty odpowiadasz pytaniem na pytanie. grzeczniej byłoby odpowidzieć i zadać pytanie na końcu.
    ale czego mogę sie po tobie spodziewać?

• Re: Simply Wall Street czy Sesame Street? Autor: 1-mna [94.251.230.*]
    Potencjał to nie to samo co wycena, może lepiej zrozumiesz jeśli się dowiesz jaki potencjał drzemie w tokamaku a ile realnie obecnie się z niego zyskuje.
    według mnie nie ma sensu używać pojęcia "potencjał" do pojedyńczej akcji. stąd używam w twoich wątkach o 10000$ pojęcia wycena.
    jakoś kilka lat ci to nie przeszkadzało. dzisiaj nagle wrzucasz coś o potencjale tokamak.
    ponad dwa lata temu pisałeś "ponadto wątek jest o potencjale, inaczej mówiąc o tarcie". Autor: ~wuj [94.251.240.*] 2021-02-04 17:41
    co to jest tarta/tart? może to mi coś wyjaśni.
    ponadto wyjaśnij wreszcie jak obliczyłeś ten "potencjał" 10 000$? zsumowałeś sobie szacowane światowe wartości rynku dla poszczególnych (przyszłych) leków Pharmeny i podzieliłeś przez ilość akcji?
    możesz nawet napisać to jak dla pierwszoklasisty w stylu: X+Y+G itd : P= 10 000
[x]
PHARMENA -2,37% 3,30 2026-05-25 15:50:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.