może jakiś komentarz od siebie 1-mna? bo bezsensowne wklejanie linków to twoja specjalność. jutro dzida na 100zł czy dalej pomagier będzie musiał podbijać kurs dwoma akcjami?
dzisiaj ostatnia transakcja - 2 akcje podbijająca kurs o 20 groszy. inaczej byłoby na zamknięciu prawdopodobnie 5,72 złotych.
jeśli pytasz o wartość, to sorry 1-mna, właśnie jakie 100zł? teraz nie wiem już sam ile, ponieważ kilka dni temu napisałeś: "10 000 USD już nieaktualne. Bo potencjał rośnie". przypominam, że to jest twoja wycena za jedną akcję Pharmeny. to około 39 tysięcy złotych, a dzisiaj Pharmena jest wyceniana na 5,72 złotego za walor. a jeśli chodzi ci o skok kursu, to pytam, a nie stwierdzam. jest taki znaczek ? - czyli znak zapytania (pytajnik) – znak interpunkcyjny służący do określenia intencji osoby mówiącej, która chce otrzymać dane informacje od osoby pytanej. p.s pytam cię o komentarz, a ty odpowiadasz pytaniem na pytanie. grzeczniej byłoby odpowidzieć i zadać pytanie na końcu.
ale czego mogę sie po tobie spodziewać?
Potencjał to nie to samo co wycena, może lepiej zrozumiesz jeśli się dowiesz jaki potencjał drzemie w tokamaku a ile realnie obecnie się z niego zyskuje.
według mnie nie ma sensu używać pojęcia "potencjał" do pojedyńczej akcji. stąd używam w twoich wątkach o 10000$ pojęcia wycena.
jakoś kilka lat ci to nie przeszkadzało. dzisiaj nagle wrzucasz coś o potencjale tokamak. ponad dwa lata temu pisałeś "ponadto wątek jest o potencjale, inaczej mówiąc o tarcie". Autor: ~wuj [94.251.240.*] 2021-02-04 17:41 co to jest tarta/tart? może to mi coś wyjaśni.
ponadto wyjaśnij wreszcie jak obliczyłeś ten "potencjał" 10 000$? zsumowałeś sobie szacowane światowe wartości rynku dla poszczególnych (przyszłych) leków Pharmeny i podzieliłeś przez ilość akcji? możesz nawet napisać to jak dla pierwszoklasisty w stylu: X+Y+G itd : P= 10 000