• Nevomo Autor: ~Opty [89.64.69.*]
    Mógłby Newag zainwestować trochę kasy w ten start-up.
    https://youtu.be/dza8Tubagj4?si=LQ4VF5l8MJwEg7Ag
  • Re: Nevomo - dziękuję NIE - temat dla PFR Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dnia 2023-11-30 o godz. 13:35 ~Opty napisał(a):
    > Mógłby Newag zainwestować trochę kasy w ten start-up.
    > > https://youtu.be/dza8Tubagj4?si=LQ4VF5l8MJwEg7Ag

Dziękuję, postoję.

Jak pomysłodawcy lewitującego pociągu uważają projekt za świetny i bezpieczny, to niech wypuszczą akcje na własne ryzyko albo zgłoszą się do PFR, który grubymi milionami pompuje Pesę.

Newag nie jest venture kapitalistą dla rozwoju ryzykownych projektów.

• Re: Nevomo - dziękuję NIE - temat dla PFR Autor: ~Opty [89.64.69.*]
    Podobnie ludzie jeżdżący powozami myśleli o autach. Bez otwartej głowy i ryzyka nie będzie „szampana”.
  • Re: Nevomo - dziękuję NIE - temat dla PFR Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Dnia 2023-11-30 o godz. 14:15 ~Opty napisał(a):
    > Podobnie ludzie jeżdżący powozami myśleli o autach. Bez otwartej głowy i ryzyka nie będzie „szampana”.

Opty, mnie akurat otwartości i pomysłowości nie brakuje. Natomiast nie ma żadnego powodu, by znowu z mojej dywidendy finansować czyjeś projekty (wcale nie dające pewności wdrożenia), kiedy PFR setkami milionów finansuje projekty konkurenta tj. Pesy Wystarczy mi, że PFR finansuje ich projekty z naszych podatków zabezpieczających dług.
    Jak sfinansują taki projekt Nevuomo z kasy PFR to być może warto. Mojej kasy niech nikt już nie rusza na spalarnie śmieci czy inne latające pociągi.
  • Re: Nevomo - dziękuję NIE - temat dla PFR Autor: ~Opty [89.64.69.*]
    Może nie musi to być wcale drogie. Za objęcie części akcji można wnieść pewną kwotę oraz aportem dostęp do biura projektowego do know-how czy potencjału dostępnego w fabryce i torze testowym , znajomości Jakubasa i ludzi z branży.
[x]
NEWAG 0,36% 84,30 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.