• Dla zainteresowanych - czat Autor: ~Kirikou [89.68.199.*]
    Dzisiaj godz. 12:00
    Zadawać pytania....
    https://strefainwestorow.pl/czaty-inwestorskie/20231130/pcc-exol-wyniki-rafal-zdon
  • Re: Dla zainteresowanych - czat Autor: ~Piotr [37.248.176.*]
    I jakie refleksje po czacie @Kirikou?

Dzisiejszy wolumen sesyjny to 55k na godzinę 16:03 w tym dwie transakcje po 10k
  • Re: Dla zainteresowanych - czat Autor: ~Kirikou [89.68.199.*]
    Jak dla mnie to nic ciekawego się nie dowiedziałem, wszystko wiadome z ostatniego raportu. Tu tak naprawdę brakuje popytu i nic więcej. Pozdrawiam
  • Re: Dla zainteresowanych - czat Autor: ~Piotr [78.30.80.*]
    Nie martw się o popyt bo on będzie wzrastał wraz z przybliżaniem się do daty zakończenia inwestycji w Płocku. A to już nie tak daleko bo oddanie inwestycji nastąpi w 1H24 - to zostało potwierdzone na Czacie i o ile nie wprost to wypowiedź "kończymy prace budowlane i trwają prace montażowe" to potwierdza. Zresztą już kiedyś takie daty padały w wypowiedziach osób pełniących funkcje zarządcze.
    Inwestycja w Płocku to wzrost kosztów księgowych o ok. 100 mln PLN co oznacza znaczący wzrost wartości księgowej Spółki. A popatrz jaka jest obecna kapitalizacja przy obecnym kursie. Wzrost kursu jest nieunikniony i to nie tylko ze względu na podwojenie wolumenu wytwórczego w Płocku.

Inna ciekawa kwestia, która w raporcie się nie pojawia to rozważania co do finansowania inwestycji w Brzegu Dolnym. I tutaj na stole są również scenariusze kiedy o takie finansowanie wystąpi bezpośrednio SPV. Jakkolwiek to się odbędzie to i tak wyniki finansowe PCC BD będą konsolidowane w ramach wyników PCC Exol.
    Nic trzeba czekać a z tym to ja nie mam problemu. Kiedyś pewną spółkę trzymałem prawie 10 lat i rewelacyjnie na tym wyszedłem :))
    Tej raczej tak długo nie będę już trzymał ze względu na mój wiek ;) Posiedzę na niej do 2026 roku i o tym już pisałem, a obecna wycena tak naprawdę mnie nie specjalnie interesuje (czy będzie 2.5zł czy 5.5zł to i tak będę trzymał) Dla mnie się liczy jaka wycena będzie w 2026 roku. Trzymam kciuki i w miarę możliwości dobieram. Pozdrawiam
  • Re: Dla zainteresowanych - czat Autor: ~GG [91.237.136.*]
    W ciągu 2 lat można na innych spółkach zarobić a co to PCC to świnka skarbonka dla dzieci dokupui i czekaj a oni i tak trzymają kurs ś,,,,,nie może do ściągnięcia z giełdy
    Każdy ma swoją strategię inwestycyjną!!! Ja inwestuję w większości długoterminowo, oczywiście nie zawsze się sprawdza ale w 20-to letniej obecności na gpw przyniosła mi dobre zyski. Ty oczywiście możesz inaczej inwestować i broń Boże nikogo nie namawiam do "mojszej racji" :)))
    Ave
  • Re: Dla zainteresowanych - czat Autor: ~Piotr [37.248.176.*]
    Racja @Kirikou każdy ma prawo do własnych decyzji i ich oceny. Ale emocje zawsze towarzyszą utraconym korzyściom a w przypadku PCC Exol najbardziej poszkodowanymi mogą czuć się ci, którzy sprzedali akcje przed niespodziewanym wybiciem covidowym, nie wspominając tych, którzy próbując dołączyć do szczęśliwców podjęli decyzje zakupowe zbyt późno (co to robi psychologia tłumu) i pozostali na dłużej z "gorącym kartoflem".
  • Re: Dla zainteresowanych - czat Autor: ~Sss [77.253.136.*]
    ~Piotr [37.248.176.*] 2023-12-02 17:26

Piotr czy Ty nie byłeś w 2020 r. na BML ??? Jeżeli to Ty to serdecznie pozdrawiam.
[x]
PCCEXOL 0,49% 2,06 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.