ogarnij się dzieciaku i załóż pampersa!!! Nikt nie wywala bo sztucznie napompowali kurs na 20zł przesypując z wora do wora a teraz robią to samo zjeżdzając do bazy przez przesypywanie....zakładam ze to QUERCUS. Kto kupił w tym czasie to się ubrał i powiesił na haku a oni sztucznie wykazali zysk na górce a teraz zapewne stratę.
najpierw moim zdaniem emisje zrobia... kasy coraz mniej (wiem, ze tu kilku cymbalow patrzy, ze srodki pieniezne w kasie wieksze, ale co z tego jak strata coraz wieksza a i obecne zobowiazania kiedys pokryc bedzie trzeba), dopiero potem scala.. Albo juz dadza sobie na luz i oglosza upadlosc... czasem lepiej wystartowac z nowym projektem i wydoic akcjonariat, bo kto z forumowiczow sprawdza kim sa osoby z zarzadu itp?? Moze promil osob... A spolke juz jednak wiecej osob przeswietli... Natomiast nowy twor moze dzialac np w branzy AI, energii odnawialnej, baterii do aut elektrycznych itp.. Nawet nie trzeba nic robic za bardzo, power point wszystko przyjmie, a i kasy mozna wydoic wiecej i szybciej niz tutaj...
ciekawe czy zrobia prezent na mikolaja i zwina interes? Powinni takie spolki eliminowac z gield, a zarzady wsadzac za kraty... W krajach Arabskich dostaliby czape.. w sumie lepsze bo tansze dla spoleczenstwa...
Zarządowi można zarzucić wiele ale kurs na GPW jest zmanipulowany i ustawiony przez kogo innego. Sztucznie dmuchnęli z 0.2 na 2 zł żeby póżniej zejść na 0.7 i zrobić scalenie 10:1. Bez tej manipulacji scalenie było by przy poziomie 0.2 zł a kurs zjechał by od tego momentu z 2 zł do 20 groszy ponownie i notowania były obecnie by na fixingu a to na pewno nie satysfakcjonuje spółdzielni która to robi.
nikt by kursem nie manipulowal, gdyby zarzad robil co do niego nalezy! Czy takim KGHM ktos ma jak sterowac kursem? Nie. bo sa za duze obroty! Wiem wiem... gdzie kghm a gdzie serinus.. ale jednak branza w jakiej dziala serinus dawala spore mozliwosci rozwoju... szkoda tylko ze niedorozwoje zarzadzaja spolka...
przy 7 mln akcji na GPW wystarczyło średnio zainwestować 10 mln złoty żeby zrobić ten spekulacyjny ruch ( z 0.2 na 2 zł) i ubrać naiwniaków. Co powyżej 2 zł wszystko zarabiają przy "szybowcowym opadaniu" kursu do bazy. A taką kwotą ma wielu inwestorów nawet tych mniejszych indywidualnych.
10mln to zadne pieniadze. Mi chodzi o to, ze gdyby zarzad robi co do niego nalezy, to zainteresowanie spolka byloby tak duze, ze te 10mln miloby marginalny wplyw na kurs... a tak nikt tego tworu zwanego serinus juz nie chce za bardzo tykac..
knf nic nie widzial i nic widziec nie bedzie bo wladze zostaja te same na kolejna kadencje.. a nawet gdyby sie zmienily to w naszym kraju jest przyzwolenie na okradanie drobnych... Wskaz mi chociaz jednego duzego akcjonariusze robiacego wali ktory mialby wyrok... Zobacz jak zyje Krauze i inni... Fak moze nie jest miliarderem ale czy do komfortowego zycia na prawde te kilkaset milionow to malo? A tyle ma spokojnie... :)