Pójdzie espi (umowa/brak umowy) czy ten 30.11 to taki trochę bardziej umowny termin? :-) A może espi o przesunięciu tej daty?
Ja jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony niestety, tj. nie mam pewności, czy ten temat po stronie compremum jest prowadzony z należytą powagą. A może to opory po stronie singapurskiej właśnie?
Nic nie będzie, spójrz na ich ostatnie raporty - jakie było wycieszenie tematu fabryki, wynajmu hali itd... Po kursie widać, że rynek nie wierzy zarządowi w jego obietnice.
Na jakiej podstawie twierdzisz że będzie?
Bo tak chcesz? Bo tak przeczuwasz?
Czy masz jakies przynajmniej lekkie konkrety lub powody by tak zakładać?
Osobiście też jakoś nie uważam 30.11 za jakąś magiczna datę, tym bardziej że Compr tego nie ogłaszała tylko jakieś portale lub agencje ...
Dnia 2023-11-29 o godz. 15:55 ~Fan napisał(a): > Pójdzie espi (umowa/brak umowy) czy ten 30.11 to taki trochę bardziej umowny termin? :-) A może espi o przesunięciu tej daty? > > Ja jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony niestety, tj. nie mam pewności, czy ten temat po stronie compremum jest prowadzony z należytą powagą. A może to opory po stronie singapurskiej właśnie?
W Espi będą życzenia imieninowe dla Andrzeja Laskowskiego. Rajd na 5 PLN po rekordowych wynikach się skończył zanim się zaczął. Fabryki nie ma ale pozostaną nam opowieści Łukasia o potędze. A Durapower wzięła poważnego partnera do produkcji baterii.
Wg mnie dziś nic sie nie wydarzy ws fabryki, bo nie potwierdziło tego same Compr.
Pisały o tym jakieś agencje i jakieś portale, ale nie było potwierdzenia formalnie ze spóki że jest to jakaś istotna data. Skoro spółka informowała wcześniej że będzie fabryka oraz poźniej że z uwagi na wojnę terminy 3stronnej umowy się przesuwają to podałaby też datę np. dzisiejszą ogłaszając konferencje, podpisanie itp, skoro tego formalnie nie ma to nie bedzie przynajmniej dziś. Pozostaje czekać na pozytywne zakończenie sprawy i negocjować z SSE przesunięcia terminów. Gorzej jeśli to się "rozjeżdza", a Compr chowa glowę w piasek.
Mimo wszystko dalej jestem pozytywnie nastawiony do spółki bo: a) szaleństwo troli od roku b) dobre wyniki w 2023 c) duże obroty dzienne z ostatniego poniedziałku (sprawdzanie zachowań? przejecie akcji?)
co do trolli to żaden argument wg mnie - masz 2-3 sfrustrowanych ex-pracowników, którzy oczerniają spółkę (+ piszą ad personam wobec kadry Compremum - i nie tylko, co jest bardzo niskie), bo czują się pokrzywdzeni, a przy okazji może jakieś kółeczka kręcą. To raczej detaliści - ciułacze. Ale to tylko moje zdanie.
Co do wyników - tak, jest naprawdę nieźle, ale potrzeba więcej zleceń. A po drugie sytuacja spółki, a kurs to dwie osobne rzeczy :-) czyt. jeśli by się okazało, że fabryki jednak nie będzie, to myślę, że kurs spadłby bardzo mocn (pomimo że sytuacja finansowa spółki by się nie zmieniła).
Co Wy sie tak nakreciliscie na ta umowe z Durapower ? Czy bedzie czy tez nie to kurs jest niski w stosunku do wynikow i jak widac bez tej umowy daja rade. Inni maja gorsze wyniki na akcje a kurs oscyluje wokol 8zl.. Firma ma regularnie zyski kwartal w kwartal, zatem nie jest zle.. a na pewno bardzo bezpieczna lokata kapitalu bo juz nie ma tu z czego spasc, a jedynie moze wzrosnac.
Krzanu, kupuje się często perspektywy i myślę, że wiele osób weszło tu na mniej więcej tych poziomach, licząc na to, że fabryka powstanie i będzie z tego sporo $$$. Już w tej chwili całość będzie miało jakieś 2 lata opóźnienia, więc myślę, że cierpliwość wielu wisi na włosku.
Jeśli fabryka miałaby nie powstać to uwierz mi będzie jeszcze sporo czerwieni i może być ciężko odbudować zaufanie po takiej akcji. Musieliby nałapać zleceń (np takich jak z orlenem).
Testie - chyba skończyła się jakaś konferencja CPR (?)
> Jeśli fabryka miałaby nie powstać to uwierz mi będzie jeszcze sporo czerwieni i może być ciężko odbudować zaufanie po takiej akcji. Musieliby nałapać zleceń (np takich jak z orlenem).
dziś najpierw rano zbili kurs do 2,10, a potem ktoś podciagnął w górę sporo akcji obrót dziś znowu skoczył porównywalnie do poniedziałkowego ciekawe co się dzieje ...