• Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Zadowolony [85.202.100.*]
    Zestawienie transakcji referencyjnych w branży OLED:
    - Novaled - W 2013r. nabyty przez Samsung za kwotę 260 mln euro
    - eMagin - W 2023r przejęty przez Samsung, wycena transakcji 218 mln USD
    - Cynora - W 2023r przejęty przez Samsung, wycena transakcji 200 mln USD
    - Merck - W 2023r. Universal Display Corporation nabywa portolio patentów i nawiązuje współpracę nad dalszym rozwojem technologii
    - Adesis - W 2016r. UDC przejmuje dział cCRO za 36 mln USD
    - DuPont - W 2019r. LG nabył zasoby OLED , wycena transakcji na 175 mln USD
    - Kodak - W 2009r LG nabył IP związane z OLED za 100 mln USD
    - BASF - W 2016r. UDC kupiło portfel IP OLED za 96 mln USD
    - FUJI FILM - W 2012r. UDC kupiło portfel IP OLED za 105 mln USD

Obecnie poza Noctiluca, na rynku wymienia się w zasadzie tylko Kyulux jako porównywalna technologicznie spółka, która pracuje nad high performance materials. Obecnie osiągane parametry emiterów nowej generacji są lepsze od wyników Kyuluxa.
    Kyulux jest wyceniany obecnie na 250 mln USD.

250 mln USD - do tej wartości dążymy w 2025r. po uruchomieniu JDP z LG i Apple, a może i Samsungiem ?

• Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~gruby [81.18.219.*]
    nie można porównywać firm z sukcesami do startupu. na tej zasadzie ja mogę twierdzić że mam lek na raka i dawajcie miliard dolarów
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Zadowolony [85.202.100.*]
    Proszę wymień sukcesy spółki Cynora :)

Pisać aby pisać, bez wgłębienia w temat... próbujecie manipulować użytkownikami pisząc głupoty na poziomie podstawówki. Pewnie na drugim etacie siedzicie na Scope i biadolicie że w całym 3Q23 miał 500 tys zl przychodu, pomijając całkowicie, że do 2 lat z dużym prawdopodobieństwem sprzedadzą kolejny projekt za kilkaset mln zł - czy to znaczy, ze dzisiaj powinni być wyceniani na 100zł ?

To samo mamy tutaj, trwa rozwój technologii, trwają testy u liderów w produkcji wyświetlaczy i nie można mówić, że to jest nic nie warte.
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Sam-Obfajdas [185.189.127.*]
    Nikt nie mówi od razu, że nic - solidne 55 zł wg. mnie, chłe, chłe, chłe . A po komercjalizacji brązowego 19 zł z hakiem... Choć słowo z hakiem będzie wtedy nie na miejscu ...
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~gruby [81.18.219.*]
    50 zł to godziwie, za to na jakim są etapie
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Kraken [185.226.63.*]
    Szmatislava zjedzie tu na psy. Typy pokroku areczka b52 w ooncu zostana wyzerowane i raz na zawsze za wieszanie na hakach obfajdane …
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Arekb52 [83.28.32.*]
    Kraken, żabciu :-). Jak ty byś chciał aby mnie wyzerowało ojojoj. To udzielę ci małej lekcji bo o inwestowaniu nie masz pojęcia. Inwestuje się od 1 do 2 % kapitału w jedno przedsięwzięcie, i ja tak właśnie robię.Mam około 70-75 spółek z czego tylko kilka na GPW. Siedzę w uranie, miedzi, transporcie morskim, złocie, ropie itd itd. Sam Petrobras zobacz ile wypłacił dywidendy. Więc jak mnie tu "wyzerują" na Noctiluce a nie zanosi się, to wzruszę ramionami i wejdę w co innego. Jestem teraz w dwóch polskich IPO ciekawych, a i na horyzoncie nowa Noctiluka jest(też wejdę). Nie martw się tak o mnie, ja do końca zycia będę jadł kawiorek nawet jak Noctiluca padnie do 28 zł bo za tyle kupiłem i tam mam stopa.
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Krotkofaloofka [185.189.127.*]
    Nie ma co nagana przekonywac - albo to jeden z wisielcow po 150plus albo nagan od znajomych krolika…
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~SILENCE [208.127.19.*]
    To ile trolli się tu pojawia, najlepiej oddaje jakie jest zainteresowanie Spółką - gdyby była beznadziejna, jak niektórzy próbują przekazać to byłaby cisza. Dużo uczestników tego forum chce odebrać papier niżej.

Dzięki za podsumowanie!
    Warto pamiętać że NOCTILUCA działa w de facto trzech modelach rozwoju 1) własne materiały TADF, 2)syntezy znanych związków oraz 3) chemical CRO. Proszę mi pokazać drugi taki podmiot który został przejęty - NIE MA TAKIEGO.
    • Cynora [200mln] - praca tylko nad własnym R&D
    • Novaled [260mln] - synteza związków znanych (główne zlecenia do 1 odbiorcy) - bez własnego RnD nad TADF

Atrakcyjność NCL dla wielkich graczy (Samsung / LG / Huawei) z każdym kolejnym kwartałem będzie rosła bo będą A) kolejne postępy w testach oraz B) będzie rosła pozycja finansowa spółki (rosnące przychody + wpływ z emisji) doprowadzając do BEP pod koniec 2024. Inaczej się negocjuje ze start-upem a inaczej z rentownym podmiotem :)
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Chlechle [185.226.63.*]
    Kochamy was tu akcyjonariuszowie - chapac w takim razie usredniajcie - jednym slowem “execute order SZAMA , chle chle chle po same kule
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~torek [158.75.55.*]
    uuu kolega "zadowolony" to chyba stażysta oddelegowany na forum przez złotoustego Mateusza.

kolega prubuje przykryc swoimi optymistycznymi wypierdzinami fakt ze spolka to wciaz dupa i kamieni kupa. praktyczny brak sprzedazy i malutkie przychody.  na papierze jesteśmy w czarnej d… po spadku o ponad 30% w kilka miesiecy. I choćbyś się kolego “zesrał” to tego nie zmienisz. wylewasz pierdy o Cynorze i Novaled zapominajac ile lat swoje portfolio budowala pierwsze i jakie przychody mial drugi

atrakcyjnosc dla wielkich graczy pojawi sie gdy bedzie gotowe portfolio emiterow do zastosowan w przemysledopuki tego nie ma twoja pisanina jest pierdami
    Ile w Was trolle jest złości, że ktoś raczył pisać merytorycznie. Szef was ruga za brak skuteczności w zbijaniu kursu ?
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Radio-Pacanowo [37.225.14.*]
    Brak sutecznośći? Uwalili razem z pampersiarzami ze 156 poniżej 100 ziko - za chwile premie bendom rozdawane
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Ada [37.30.16.*]
    Przy 60 zł szef obiecal premie duże, koniec korekty na spadkach i lecimy dalej w dol. Brązowa Gwiazda GPW godziwe 60 zł prędzej czy później osiągnie. Przy 156 nikt nie wierzył że poniżej 130 spadnie, a tu niespodzianka bo i 94 się da :)
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Darek [89.64.63.*]
    Podziwiam za wytrwałość w pisaniu swoich dyrdymałów.
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Darek [37.30.16.*]
    Darek władca szparek
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~robert [178.37.198.*]
    nie porownuj Noctiluca z tymi przpadkami. Tu tylko pompuje sie kurs kolejnymi komunikatami i obietnicami by znajomi krolika mogli wyjsc na gorce a drobnice maja w d..pie   dlatego mając g..no w łapach a nie emitery rysuja wizje sprzedazy spolki za miliardy     tu chodzi wylacznie o własną dupę 
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~pitekantropus [217.149.243.*]
    Czasami na jednej dobrej dupie można kilka razy zarobić, więc można się czasami podłączyć, by nie zostać czasowo gołodupcem :))
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~roddwick [5.184.197.*]
    Dlatego tu ciągle siedzisz...
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Zadowolony [37.47.125.*]
    No tak, bo to królik i znajomi są autorami espi, synthex finansuje zabawę ekipy królika i była tam jeszcze jakaś Alicja ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.205.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Obecnie wycena poniżej 50 mln USD, potencjał wzrostu x5 w oparciu o wycenę konkurencji i historyczne przejęcia.

• Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: kardiollog [46.204.108.*]
    spokojnie 1 akcje na tysiąc złotych można wycenić
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~Lol [104.28.45.*]
    Na trylion
    Zgodnie z rekomendacją, oczekiwane przejęcie w okresie do 4 lat. Cena ? Jeśli za 12mcy ma być 200zł , to za kolejne 3 lata mamy już komercyjne wdrożenia u największych, więc i te 200 to będzie wspomnienie, jak było tanio
    Cierpliwości
  • Re: Transakcje w branży materiały OLED Autor: ~kalownia [77.255.11.*]
    Dnia 2024-01-16 o godz. 16:45 ~Zadowolony napisał(a):
    > Zgodnie z rekomendacją, oczekiwane przejęcie w okresie do 4 lat. Cena ? Jeśli za 12mcy ma być 200zł , to za kolejne 3 lata mamy już komercyjne wdrożenia u największych, więc i te 200 to będzie wspomnienie, jak było tanio
    > Cierpliwości

Pobudka kolego. Ci najwieksi to w dupie maja Noctiluca, albo nawet nie wiedza o jego istnieniu

[x]
NOCTILUCA 0,00% 102,50 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.