Inne spolki informuja o klopotach, o opcjach, o bankructwie, o zwolnieniach. A nasze JAGO? Prosze spojrzec: przejecia, przejecia, przejecia. To juz chyba piata albo szosta spolka. BRAWO!
A to nie koniec, to dopiero poczatek (sam prezes tak mowi).
Jak wroci hossa to za akcje JAGO kupie sobie mieszkanie.
jednego nie rozumie... przychody roczne przejętej firmy to 30.000.000 wartość nominalna spółki 8.203.815,75 zł a kupiono za 1.000 (jeden tysiąc) złotych ??
"umowę nabycia 2775 udziałów o wartości nominalnej 2.956,33 zł każdy i łącznej wartości nominalnej 8.203.815,75 " pisze wyraźnie ile zapłacili, a tysiak to koszt papierkowej roboty przejęcia. przynajmniej ja to tak rozumiem.
no ja tą pierwszą czesć też tak rozumiem ale druga cześć według mnie oznacza co innego...totalne zaprzeczenie :/ za głupi jestem "Cena nabycia wyżej opisanych aktywów wyniosła 1.000 (jeden tysiąc) złotych i w takiej samej wartości ewidencyjnej aktywa zostaną ujęte w księgach rachunkowych Emitenta." cena nabycia czyli cena do zapłącenia a czemu zaksiegowane też tak nisko??
w dniu podpisania umowy nabycia udziałów podpisana została równocześnie umowa pomiędzy Family Frost Polska Sp. z o.o. i Family Frost International GmbH na podstawie której umorzony został dług Family Frost Polska Sp. z o.o. wobec Family Frost International GmbH w kwocie 7.182.000,00 zł.
W roku 2008 przychody ze sprzedaży Family Frost Polska Sp. z o.o. wyniosły 39.014.000 zł, a wynik netto będzie dodatni.