• w poniedziałek odjazd-skupujemy Autor: ~gazeciarz [81.190.42.*]
    http://euro.bankier.pl/market/article.html?article_id=1908038&pub_id=all&type_id=1%202%203%205%206%207%209%2010%2011&instr=2
  • Re: w poniedziałek odjazd-skupujemy Autor: ~gazeciarz [81.190.42.*]
    bre wycenia akcje agory na 39 pln-więc wszystko jasne
    wartość księgowa 22 pln-a ile po skupie -myślę że da 100% w 2 miesiące
  • Re: w poniedziałek odjazd-skupujemy Autor: ~emeryt [82.139.22.*]
    pewnie biedaku kupiłes za 50 a teraz naganiasz w smieszny sposób.daj sobie siana koleś...ta gazeta nawet do kibla się nie nadaje!
    pewnie siedzisz biedaku bez akcji kupionych po 50 i wywalonych po 12 a szczęśliwie ja je kupiłem.Zgadzamy się w jednym z oceną gazety.Tylko ja kupuję akcje agory a nie gw.
    zacznij czytać ze zrozumieniem a frustracje wyładowuj w innym miejscu
  • Re: w poniedziałek odjazd-skupujemy Autor: ~emeryt [82.139.22.*]
    człowieku piszesz a raczej sam sobie odpowiadasz na swoje madrosci.moze zostaw sobie przemyslenia dla siebie moze pisz do Pani Domu albo do innej Tiny
    ja podaję fakty i własne przypuszczenia gdyż od tego jest to forum a ty nie potrafisz sklecić prostego zdania w języku polskim nie mówiąc już o uzasadnieniu własnej wypowiedzi.Takich osobników moja pani od polskiego nazywała matołami.Jak nie masz
    nic mądrego do powiedzenia to siedź cicho może nikt się nie domyśli. I na przyszłość nie myl spółki z gazetą bo to żałosne.
  • mamy wtorek i Agora spada Autor: ~bearishbull [74.177.79.*]
    no i gdzie ten odjazd?
    Skupowanie wlasnych akcji to objaw desperacji, na ktory lapia sie tylko najbardziej naiwni.

Co robia w miedzyczasie ludzie z kierownictwa Agory posiadajacy najlepsza wiedze o stanie i przyszlosci firmu? Sprzedaja akcje!

To jest duzo bardziej wiarygodny wskaznik niz puste deklaracje.
    http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/0,85462,0c282634ab67180ef5f0722962a758f7,AGO.html
  • Re: mamy wtorek i Agora spada Autor: ~emeryt [82.139.22.*]
    bo agora to żywy trup i proponuje ciszej nad ta trumną...
  • Re: mamy wtorek i Agora spada Autor: ~gazeciarz [81.190.42.*]
    M Sowa już nie pracuje w spółce i dlatego musiał się pozbyć akcji .A poza tym ja nikogo nie namawiam na zakup.Rozmawiam z każdym rozsądnym natomiast unikam mających zawsze rację emerytów.
  • Re: mamy wtorek i Agora spada Autor: ~emeryt [82.139.22.*]
    wiesz myśle że ty koniecznie potrzebujesz akceptacji dla tych swoich optymistycznych wizji.agora od dobrych 5 lat nie potrafi mądrze zainwestowac.Nowy Dzień-klapa Trader-klapa.jesli uwazasz ze skup własnych akcji ma uzdrowic firme i podnies cene akcji to powodzenia.

ps.posiadałem pracowniczy pakiet akcji które sprzedałem za ponad 50 zeta
  • Re: mamy wtorek i Agora spada Autor: ~bearishbull [74.177.79.*]
    Byl czas kiedy GW mialo swojego rodzaju monopol, popierany gorliwie przez niektore polityczne grupy i uklady, wtedy Agora miala odpowiednio wysoka wartosc na gieldzie.

Czasy te to juz przeszlosc, czasy te juz nie wroca. Nie tylko, ze GW ma rosnaca konkurencja krajowa, ale na dodatek globalnie gazety maja coraz wieksze klopoty finansowe, glownie przez internet i czesciowo TV. Ludzie przestaja czytac gazety gdyz maja to samo na internecie z kilkudziesieciu zrodel. Agora jest tez na internecie, ale na internecie gazeta.pl ma krocie konkurentow. Nie pomaga tez chwilami skrajne upolitycznie gazety, ale to zupelnie inna sprawa.

Co sie dzieje globalnie w mediach?
    Wystarczy spojrzec na USA, ktore zwykle wyprzedzaja w trendach o kilka miesiecy lub kilka lat reszte swiata. W USA niektore gazety zbakrutowaly i zamknely sie, inne sa na sprzedaz, wszystkie walcza o przezycie. Wystarczy spojrzec na New York Times, perla w koronie amerykanskich mediow, gdzie publikuja najlepsi dziennikarze z lauretami Nagrody Nobla wlacznie. Tutaj jest wykres.
    http://www.marketwatch.com/tools/quotes/intchart.asp?symb=NYT

Jezeli ktos nie potrafi odczytac 'writing on the wall' to jego sprawa. Ja widze kontynuacje spadku, za kilka lat Agora moze zniknac zupelnie.

Happy investing
    :)
  • Re: mamy wtorek i Agora spada Autor: ~gazeciarz [81.190.42.*]
    Bardzo mądry i rzeczowy post a co ważne posiadający logiczne uzasadnienie poglądów na konkretny temat.Niech się renciści uczą jak należy dyskutować na forum
  • Re: mamy wtorek i Agora spada Autor: ~sdfsdf [83.31.101.*]
    Agora SA to nie tylko Gazeta Wyborcza.
    Zajmują się róznymi rzeczami. Inwestują w różne sektory rynku.
    Problemem jest to czy te inwestycje są trafne oraz czy zarządzanie spółką jest na dobrym poziomie.
    A tu mozna mieć zastrzeżenia.
    Grzechem głównym jest to że w tej społce licza się przede wszystkim układy towarzyskie a nie profesjonalizm.
  • Historia Jednej Gazety Autor: ~Kerczer [74.248.230.*]
    calosc komentarza na
    http://polonia.forumotion.net/o-wszystkim-f1/historia-jednej-gazety-t9.htm

"Gazety zyja glownie z reklam i cyrkulacji. Ludzie kupuja coraz mniej gazet, gdyz korzystaja z internetu, gdzie maja wszystko w zasiegu jednego klikniecia, multi media etc, a najwazniejsze, maja to wszystko ze "za darmo", a dokladniej ...
    ...

Reklamy z papierowej wersji GW odplywaja wiec "jednako, miarowo, niezmiennie" ...
    ...

Dlaczego akcje Agory nie ida do gory, nawet po zapowiedzianym bunczucznie skupie? Poniewaz byl to tylko reklamowy chwyt, na ktory jak widac zlapalo sie bardzo niewielu. No wiec Agora skupuje swoje wlasne akcje, ktore stracily i traca na wartosci, czy to jest jedna z tych dobrych inwestycji, ktore maja ja uratowac? Chyba nie.

Happy Investing
    :)
    "
  • Re: Historia Jednej Gazety Autor: ~bączek [77.253.160.*]
    Zysk w 3 z 4 kwartałów zeszłego roku, C/WK 0,54, wolne środki finansowe, inwestycje i przejęcia...
    Czy uważasz kerczer, że ktoś kupowałby akcje swojej firmy za kilkadziesiąt milionów wiedząc, że będzie coraz gorzej? Jak sam napisałeś to jest pieniądz i nikt nie jest frajerem.
    Dlaczego nie idą do góry - bo jest bessa i dlatego cena spadała. Nałożyło się i potęguje to jeszcze końcówka skupu akcji przez Agorę - gdzie jakbyś obserwował przebieg sesji widziałbyś, że kurs jest sztucznie zaniżany. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach kupując akcje nie będzie podbijał kursu.
    Wg mnie jesteśmy na dnie i jak każda hossa ma swój koniec tak i teraz kreślimy wykresowe dno. Planuję w najbliższych dniach nabyć Agorę, bo kierunek wydaje się w najbliższym czasie jeden.
    Ale przecież rynek jest wolny i możesz nabyć akcje innych spółek - nikt Cię nie zmusza do Agory. Z drugiej strony naganiając na spadki robisz dobrą robotę - bo ja też kupię taniej.
    Pzdr
[x]
AGORA 1,28% 9,52 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.