Po głębszej analizie zrozumiałem że na millenium jakiś grubasek grał cały czas na spadki czyli tak zwana krótka gra, ale wydaje mi się że potencjał na spadki już został wyczerpany dlatego teraz grubasek będzie się starał powolutku odkupić akcje, a zarazem nie pokazywać że ma na to ochotę czyli najlepiej jakby kurs stał w miejscu, może już odkupuje i straszy leszczy którzy mu wywalają bardzo tanio . Myślę że trzeba grubaskowi postawić wysoko poprzeczkę i nie sprzedawać akcji np. poniżej 3,50zł. I tak kupi bo musi się wywiązać i oddać akcje. Pozdrawaim i zachęcam do trzymania akcji jaknajdłużej. Ci co kupili tanio niech nie realizują zysków za wcześnie to go załatwimy. :)))) No co nie wytrzymiecie 3 tygodnie z akcjami!! Przecież już niżej nie polecą a jakby nawet trochę jeszcze spadły bo nasz spekulant zacznie znów wywalać na zastraszenie to proponuje jeszcze od niego nabyć zostanie z niczym. :)))) Pozdrawiam ja czekam.
To dla millenium źle się skończy..... wpompowali syf tylko w polskie przedsiębiorstwa ABW sprawdza działanie rozkładu polskich firm przez opcje.... i nie piszcie już, że zarządy wiedziały co brały.... bo jest odwrotnie...
Jest to dla mnie trochę niejasne z tymi opcjami, dziwne jak złotówka się umacniała to firmy zarabiały i bank zarabiał to kto tracił?, teraz teraz jak złotówka spada to że firmy tracą to jasne ale banki też no to kto zarabia???? Ktoś z kimś zawarł te opcje nie może być tak że w danym momencie jeden i drugi zarabia a jak trend się odwróci to jeden i drugi traci. Może mi to ktoś wytłumaczyć?
Millennium, BRE i handlowy zawiązały rezerwy. Dużo więcej niż banki na opcjach tracą firmy
Przeczytaj sobie drugie zdanie nagłówka to wszystko okaże się jasne. Kurs Millenium jest zaniżony przez krótką grę, grubas teraz musi odkupić akcje i nie dam sobie powiedzieć że jest inaczej. Drobni inwestorzy nie dajcie się nabrać na tego typu artykuły. Na tym forum są również ci którym zależy na zastraszaniu leszczy ich komentarze poprostu ignorujcie. Czas na zyski kto tanio kupił niech zaciera łapki. :)))
Ich zapadalność przypada do połowy 2010roku, czy naprawdę niektórzy sądzą że ten śmieć dolar utrzyma się tak wysoko do tego czasu???? Aby nie zleciał poniżej 2zł.
...odpowiedź brzmi opcje były kierowane do polskich firm ....osłabienie złotówki wynikło po kontrolowanym sterowaniu międzynarodowych instytucji finansowych, którzy doskonale zdawali sobie sprawę jakie będą następstwa....smutne jest to, że instytucje odpowiedzialne przed drenażem naszych przedsiębiorstw zawiodły na całej linii...potok słów padł na tym forum ich dalsze powielanie nie ma sensu ....
zawsze tak robie , ustawiam swoje akcje na powyzej 3 zl, bo tak naprawde mnie interesuje przyrost 2 zl rocznie na akcji i przez 7 lat kolejnych "tlustych" nie bede musial pracowac:D bo za lat 7 kurs akcji milenium bedzie 15zl, kupilem po 1.9 i jestem w plecy:D ale co to za plecy skoro wiem ze do konca roku bedzie kurs 4 zl, no niech bedzie 3.8 to i tak mam 100 procent!!!! sluchajcie,macie akcje od jakis 7 zl , to zamnijcie kompa na dwa lata, albo wywalic i tez zamnac, a reszta to pomyslcie czy100 wzrostu waszego kapitalu rocznie to malo? podrawiam CBŚ
pobożne zyczenia stada baranów
za 7 lat to możesz być trupem?az 15 to nikt o tobie nie bedzie pamiętał...Długa wyczerpująca ostatnia fala sie kroi..ajka na tym tle millenim z tymi marnymi wynikami i perespektywa jeszcze gorszych...?
wiec wlasnie trolik, po moim trupie moze ktos moje akcje sprzeda:D przeciez akcje mozna zapisac w testamencie, szczegolnie te kupione po 1.75:DDDD trolik za 7 lat to te akcje beda warte 15zl, ja to wam mowie!!!! pzdr.
kroi się ale fala odkupowania akcji, ten co grał na krótkich dobrze wiedział jaki będzie wynik banku i kiedy go ogłoszą, dlatego wydawało mu się że nic nie ryzykuje, ale moim zdaniem przecholował dolną granicę ceny akcji teraz tylko brać panowie bo żadnej fali już nie będzie fala miała być do ogłoszenia wyników żeby teraz tanio odkupić. Sam jesteś baranem moje mogę ci sprzedać po 4zł 1zł zarobku dla mnie. :))))))))))))))
ja zebrałem 7 kilo ze średnią 1,9. A docelowo interesuje mnie 20 kilo które zbiorę w najbliższych dniach. średnia 1,77-1,8 da w juz w najbliższym czasie dobry zarobek. poprzednio kupiłem po 2,9 i puściłem po 3,9 także ten Bank da mi zarobić porządnie....
widze że tylko ja mam takie tyły, ale i tak nie sprzedam poniżej 3,50zł mogą leżeć jakoś jeść nie wołają :))))) No naganiacze na spadki macie jeszcze jakieś argumenty bo mnie nie przekonaliście do sprzedaży, raczej do kupna następnych. :))))
Naprawdę to bym się bał będąc na waszym miejscu, jak można tak zaniżyć kurs banku który w 2008r przyniósł ponad 400 mln zysku. :)))))) Teraz grubasy będą sami sobie sprzedawać żeby jeszcze zaniżać kurs i straszyć leszczy, tak mi się wydaje proponuje jak ktoś ma kaskę dokupić, a jak ktoś ma naprawdę grube bejmy to niech idzie na całość. W tym momencie na tym kursie jest do zarobienia niezła kasa.
Wyskoczyłem ze wszystkich spółek na GPW i wsadziłem całą kasę w BM to co tu widzimy to jest dno niżej już bardziej spaść nie może.Jak ktoś ma jeszcze kasiorkę to kupić wyłączyć laptopa i zajrzeć tutaj za miesiąc będziecie mile zaskoczeni.
Wwiem wiem spekula będzie w poniedziałek zaniżała kurs, ale niech się modli aby nie znalazła się jakaś grubsza rybka, która skupi to co wyrzucą bo będzie kiepsko z tym odkupieniem. Myślę że te 3 tygodnie przetrzymywania i niesprzedawania akcji wystarczy aby załatwić grających na spadki. :))) 2,50zł to jest kurs na dzisiaj nie wspomnę że za 3 tygodnie to musi być jakieś 3,50zł. Jeszcze raz powtarzam, ja nie sprzedaję, zresztą nie mam innego wyjścia, a inni mają swój rozum i niech robią według własnego uznania. Argumenty typu zwała, milenium pogrążony w opcjach, już dawno na mnie nie działają. Wynik za 2008r jest dla mnie bardzo zadowalający, w porównaniu do bardzo ale to bardzo niskiej ceny akcji. :))))