• Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Sunexix [89.64.66.*]
    20 zł w tym roku
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: technik-at [85.221.130.*]
    :) nie mam papiera..ale szczerze patrząc na kurs to dziwię ze jest -7% bo wyniki dobre tzn takie żeby spokojnie latało po ok 13 zł bez większych spadków
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Leśnik [188.33.233.*]
    Sprzedałeś w nocy?
    Dnia 2023-11-28 o godz. 10:04 ~Leśnik napisał(a):
    > Sprzedałeś w nocy?

nie mam od kilku sesji, dla mnie wyniki musiałby być ze sporym zaskoczeniem na plus by pchnąć kurs na np. 15 - a takich się nie spodziewałem.

Wyniki dla mnie dobrem oczywiście te skonsolidowane bo nie po to robi się akwizycje albo zakłada spółki w ramach grupy kapitałowej by patrzeć teraz na wyniki jednostkowe. A tak tu niektórzy patrzą nawet PB jakby manipulował nieco samym tytułem itp.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Pg [37.47.189.*]
    Autor tego wątku to jakiś zaklinacz węży i pajac myśli on i wtórujący chór gamoni jak napisze że kiepskie wyniki są dobre to takimi się staną to tak leszcze nie działa do marca jeszcze 7 - 9 zł za tą kupe ciekaw czy zrobią po drodze emisję pod przejęcia tu tylko ma się dobrze zarząd skubic na wynagrodzenia kosztami tego paprocha
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Prawdomówny [90.201.154.*]
    2.13 mln zl zysku w 3 kwartale wobec ponad 18 mln rok temu to nie jest dobry wynik. Wysokie stopy %, spowolnienie, wzrost kosztow, spadek euro i koniecznosc obnizenia cen co przelozylo sie na marze spowodowaly taki wynik. Na inwestycje.pl jest bardzo dobry tekst o Sunexie. Ta spolka ma perspektywy, nadal sie rozwija i inwestuje i wedlug zapowiedzi powinna poprawic wyniki w przyszlym roku. Transformacja energetyczna musi sie dokonac i spolka powinna byc beneficjentem tych zmian.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Fromag [37.47.93.*]
    Ja nie wiem czy sunex pokaże wyniki za rok czy za dwa, które przebija sufit ale to kiedyś będzie inwestowanie nie polega na lataniu za ulica tylko na widzeniu tego czego inni nie zauważają. Dużo osób tu wisi i teraz jest im ciężko ale wg mnie będzie dobrze..
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: ~Mixer [188.146.236.*]
    Wyniki przewidywane zgodnie z tym co wcześniej Zarząd mówił. Zarząd mówił, że mimo słabszego kwartału zdobywają kolejne rynki - potwierdziło się przychody rewelacja jak na te wieszczone przez trolli katastrofy. Widać, że są podmioty którym zależy odebranie akcji od mniejszych i zastraszonych. Do tego jeszcze po raz kolejny głupowate nagłówki niektórych redakcji, żeby siać niesłusznie ferment. Tak jakby na czyjeś zlecenie. Ale spokojnie od inwestorów akcji nie dostaniecie :))

My wiemy, że będziemy je sprzedawać dopiero po 40-50zł, na tym polega inwestowanie w wartość. A nie trzeba pisać, że na GPW spółek faktycznie wartościowych i rozwijających się, bez względu na warunki dających sobie świetnie radę jest dosłownie kilka, w tym SUNEX.

Jeśli w słabym okresie potrafili zdobyć rynki i mieć takie przychody to co będzie za 1-2-3 kwartały jak ze zdwojoną siłą zacznie się realizacja transformacji energetycznej na kolejne lata? Nowe rynki zdobyte, na tych gdzie już są się polepszy. W 2024 przychody jakieś 400-450mln, w 2025 jakieś 500-600mln

Natomiast bardzo pozytywnie zaskoczyli dziś że już po 3 kwartałach EBITDA 38mln!!!

Inwestycje - klasa :) Stara zasada dużo inwestujesz - dużo zarabiasz w przyszłości.

Pozdrawiam akcjonariuszy :)
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: ~hubal [213.172.177.*]
    Zgadzam się z Tobą. Myślę, że obecnie Sunex dostaje rykoszetem na całą branże. Spójrzcie chociażby na wycenę szwedzkiego NIBE. Mocno tanieje, ale jego wartość w szczytowym okresie była wg mnie mocno przeszacowana. Sunex latałby po 200 zł przy takiej c/z. Tam jest z czego spadać, Sunex już w tej chwili jest bardzo atrakcyjny dla inwestorów. Na spadki nie ma już praktycznie miejsca. Zejście w okolice 10 zł byłoby jak promocja w black friday.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: ~mini24 [37.47.216.*]
    Prawda jest taka że przez najbliższe 4-6 mce będzie nuda na sunexie. Ewentualne wzrosty będą w oparciu o "plotki". Do tych zaliczam expose Tuska w którym zapoda kwestie związane z transformacja energetyczna itd. Pewnie w przyszłym roku będą nowe programy wsparcia dla Polaków i popyt ruszy. Natomiast na te chwile jeśli spółka mialany zarabiać ok 10mln rocznie to wycena jest wysoka. Wszyscy liczą ze te 2mln zysku za 3q będzie potworzone w 4q o ile nie będzie straty. 1q też może być lipa. Dlatego uważam że te pol roku licząc od dziś to idzie na straty. Jak koniunktura się zmieni to szanse przy wzmocnionym parku maszynowym rozwoju rynków zagranicznych jest szansa na przychody kwartalne powyżej 100mln i zyski spokojnie powyżej 10mln. Na teraz będzie kiszenie i ewentualne skoki lub spadki na skutek różnych informacji l: wzrost expose yuska,spadki - przychody za 4q
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: ~kk [213.134.186.*]
    Też uważam, że spółek na GPW, które potwierdzają za każdym razem trafne decyzje, pokazują rozwój i dalsze plany inwestycyjne, takich które na oczach zmieniają się, są zabezpieczone zarówno pod kątem szerokiej gamy produktów i rynków zbytu, mających też plany w kolejnych gałęziach, i maja przed sobą lata świetności jest niewiele jak na 400-500 spółek. Pisałem to już nie raz i podtrzymuje. Na szczęście można po analizach wyłowić takie, w które warto inwestować.

I żadne próby zniechęcania wszelkimi sposobami jak to się od dawna tutaj dzieje do mnie nie trafią. Na szczęście mam swoją głowę i mnie nie zmanewrujecie :)). Z uśmiechem patrzę jak co chwilę ktoś się dwoi i troi żeby spróbować wydobyć akcje od inwestorów takich jak ja i wielu innych na SUNEX. Wątków już o tym z mojej strony dużo.
    masz rację, że patrząc na dynamikę jest bardzo słabo...ale i kurs rok temu 100% wyżej był; )

Dla mnie te wyniki nic nie zmieniają z lekką negatywną tendencją kursu na kolejne sesje
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Pg [37.47.189.*]
    Wydaje mi się ze 18/4 to jest 4,5 ml 2,13 to dwa razy mniej a perespektywy kiepskie jeszcze pół roku za wcześnie na kupno i zaciemnić chcieli komunikatem o przejęciu jedyne to przejęcie sunexa przez Kogoś innego
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Andrzej [31.0.80.*]
    Dziękuję
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~MT [188.33.233.*]
    Bez szans przy tym sentumencie do branży OZE, może za rok coś drgnie, bo środki na trasformacje będą gigantyczne, w samej Polsce 750 mld zł do 2030r.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Arc [91.214.0.*]
    Dnia 2023-11-28 o godz. 14:54 ~MT napisał(a):
    > Bez szans przy tym sentumencie do branży OZE, może za rok coś drgnie, bo środki na trasformacje będą gigantyczne, w samej Polsce 750 mld zł do 2030r.

Przecież każdy widzi, co jest na wykresie, który odzwierciedla pogorszenie nastrojów.
    Na tym polega dołek właśnie, żeby potem było tylko wyżej, gdy najgorsze jest już wycenione.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~pg [79.190.247.*]
    no i jak tam leszcze, głupawa pompa ciepła z karaibów pod Kielcami pod jakim nikiem teraz operuje ,może za 7 -8 coś kupie na odbicie , Pomp ciepła nikt nie kupuje a jak sie wojna skończy a skończy się za pól roku to niemce pręciutko wrócą do gazu, bo jego brak ich dusi i po pompach , Cieplutka pompko wyslij kartkę z capsztadu bo chce tam pojechac
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~Franek [192.162.61.*]
    Coś za 7-8 na odbicie to proponuję: wino wzmacniane popić wodą gazowaną. Ale Ty już to pewnie praktykowałeś.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: ~pg [79.190.247.*]
    leszczu zobacz sobie wykres np na stockwatch i nie pal opium
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: ~pikaczu [5.185.105.*]
    Od lat profesjonalne podejście do rozwoju firmy, z każdym rokiem przeobraża się w co raz większą. Konkretne plany na przyszłość. Klarowna strategia inwestycyjna, produkcyjna, operacyjna, sprzedażowa. Brawo WY!
    A do tego wchodzimy w kluczowe lata transformacyjne i dofinansowania w krajach gdzie jest obecna i nowe zdobywane kraje. Fotowoltaika - tak, Pompy Ciepła - tak. Kolektory - tak. Zasobniki - tak. Hybrydy - tak. Całe instalacje - tak. Rozwiązania wodorowe - tak. I dalej nieustannie rozwój. W przyszłym roku na stałe przebijamy 30 zeta. Teraz ostatnie momenty na zbiórkę inwestycyjnych pakietów.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: ~piakczu [5.185.105.*]
    Już kilka podmiotów gromadzi akcje SUNEX, a to dopiero początek. Wcale nie zdziwię się jak to z tych podmiotów własnie idzie trolling spadkowy. Praca na zlecenie i akord :D kto bardziej stworzy wizję armagedonu i sponiewiera umysły laikom.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: prof_wiatr [79.185.28.*]
    Dnia 2023-11-30 o godz. 14:11 ~piakczu napisał(a):
    > Już kilka podmiotów gromadzi akcje SUNEX, a to dopiero początek. Wcale nie zdziwię się jak to z tych podmiotów własnie idzie trolling spadkowy. Praca na zlecenie i akord :D kto bardziej stworzy wizję armagedonu i sponiewiera umysły laikom.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    A jakie to PODMIOTY ,gromadzą akcje Sunexu podziel się wiedzą.
    Może przeoczyłem ?
    I skąd wiesz , że to dopiero początek?
    Taka wiedza jest bezcenna, lub ... poczytaj regulamin forum
    xD

• Re: Ale wyniki, rakieta startuje... EBITDA 38mln już po 3 kw :) Autor: ~kk [213.134.186.*]
    Było kilka wątków w tym temacie. M.in. https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=13798511&strona=1
    Czasem sobie można przewertować polskie raporty TFI zarówno FIO (te szybko się przegląda) jak i FIZ (tutaj trochę dłubaniny), przewerotwać zagraniczne raporty (to już mozolna praca) Te metody są najskuteczniejsze ale pracochłonne. Do tego strony ogólnoświatowe co to zbierają różne dane o spółkach kapitałowych. Trochę też w ramach własnego szerszego grona inwestorów popytać co ktoś kupuje lub uzupełnia w portfelu. Na spotkaniach znajomych inwestorów się przecież rozmawia o największych potencjałach. Często nie tylko na osobę fizyczną, ale też spółki prawa handlowego są inwestorami tj. kupują spółki. itd. itp. Tyle ode mnie.
  • Re: Ale wyniki, rakieta startuje... Autor: prof_wiatr [79.185.28.*]
    Dnia 2023-11-28 o godz. 07:21 ~Sunexix napisał(a):
    > 20 zł w tym roku
    --------------------------------------------------------------------------------
    Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej

[x]
SUNEX -0,54% 2,78 2026-05-29 16:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.