zysk był mniejszy przez przerośnięte koszty działalności. Po doprowadzeniu tychże do normy zysk powinien być znacznie lepszy, bo źródełko pomimo tego co wielu tutaj pisze nie wyschło. Liczba graczy w CS na PCVR znacznie skoczyła podczas ostatniej wyprzedaży a w sklepie meta wciąż obija się o dolne pozycje na bestsellerach.
W kontekście dywidendy to nie ma znaczenia, koniec końców liczy się to ile widnieje na koniec roku w rubryce zysk netto. Żeby tu w ogóle teoretycznie myśleć o 10% dywidendy (jak kolega napisał) przy obecnej cenie, to w 4 kwartale musieli by co najmniej z 8-10 mln na czysto wykręcić. Biorąc pod wagę trend w wynikach finansowych w ostatnich kwartałach to są to mrzonki. Tu będzie bardzo dobrze ja jedną czwarta z tego wygenerują w IV kw.
tzn ja pisałem o samym zysku, też uważam że o dywidendzie 10% nie ma mowy. Też nie wiadomo jak to będzie wyglądać w dzisiejszym raporcie, bo jest spora szansa, że jeszcze nie zdążyli uporządkować tych kosztów i zrobią to dopiero IV albo I kwartale.
W espi napisali że odpisy obciąża wynik za III kw. więc prawdopodobnie będzie na minusie. Dzisiaj się przekonamy. Moje podejście jest takie że tutaj gra pod fundamenty/dywidendy itp. w najbliższym czasie nie ma racji bytu. Osobiscie wysiadłem w zeszłym tygodniu z lekką strata, stoje z boku i obserwuje. Jak na moje kurs będzie jeszcze się obsuwał. Natomiast za parę miesięcy jak już akcje potanieją może być tu sens gry pod cs2 ale bardziej na zasadzie spekulacji i liczenia na hype i podbitkę niż długofalowa inwestycja, bo sposób w jaki spółka się ostatnio komunikuje z rynkiem nie napawa optymizmem.. Jak będzie zobaczymy. Powodzenia!
Gadasz bzdury. W spółce jest obecnie sprzątane, jest dużo gotówki na koncie, sprzedaż CS i CS VR spokojnie starczy na utrzymanie po obcięciu kosztów itd.
Zarzucasz mi gadanie bzdur po czym wypisujesz rzeczy, do których sie w ogóle nie odnosiłem. Zaczątkiem dyskusji była sugestia o 10% dywidendy. Wierzysz w to? Skoro myślisz, że spółka gamingowa urośnie, bo "spokojnie starczy na utrzymanie" to masz do tego prawo. Ja myślę że tu w najblizszych miesiącach będzie dyskontowanie ostatnich negatywnych espi. Jak będzie ostatecznie roztrzygnie rynek.