Akurat jak kurs porusza się w wąskim przedziale cenowym to mamy do czynienia najprawdopodobniej że skupem. A jak następuje wybicie to w miarę pojawiania się dobrych informacji kurs jest podbijany jak na licytacji ale każdy kolejny ma zapłacić więcej
Inwestorzy chyba już zauważyli że najgorszy czas / kwartał za spółką i powinno wszystko zacząć dobrze się kręcić. No i może inwestorzy zauważyli poszerzenie zarządu i człowieka od transformacji energetycznej (projekty OZE), no i może inwestorzy wierzą w skuteczne domknięcie projektu Schwedt ?
Moim skromnym zdaniem ktoś ze sporym portfelem poprostu chciał kupić określoną ilość (dużo) z rynku po określonej cenie. Przyspawał kurs do 100pln do momentu aż cel nie zostanie osiągnięty. Widocznie kupił już tyle ile planował. Unimot co by nie mówić nie jest jeszcze bardzo płynną spółką więc takie rzeczy się udają.
Cieszę się z odblokowania, ale jak rysowali to powinno jeszcze zejść w okolice 100 zł. Zobaczymy i czekam cierpliwie - na ten moment to główna pozycja w moim portfelu i każdy doradca by mnie zlinczował za taką dywersyfikację :)
Dziś zakupiłem pierwsze akcje tej spółki... uważam że kurs zatrzymał się z powodu politycznej regulacji cen paliw w PL przed i tuż po wyborach... nie każdy posiadał takie zapasy jak państwowy moloch... i nie chcąc sprzedawać poniżej ceny zakupu... wszystko się zatrzymało lub mocno zwolniło na przeczekanie nieciekawej sytuacji... ale... to tylko moja osobista teoria...