• Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~Kwaete [213.134.179.*]
    Ciekawe czy zbankrutuje... Generalnie już nie ma przychodów i nie będzie w najbliższym czasie (wszystkie nowe gry do odpisu poza CS2 i to też.... Szemrana sprawa..)... Będzie ciężko przetrwać kolejne kwartały
  • Re: Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~ample [178.235.189.*]
    Oczywiście, że nie zbankrutuje. Dlaczego spółka która posiada w kapitale własnym ponad 12 mln jak wynika z ostatniego raportu miała by zbankrutować ?
    Jak dla mnie to to co się teraz dzieje, czytając te wszystkie ostatnie komunikaty to są to raczej pozytywne sygnały na to że spółka w końcu ma odwagę poinformować inwestorów i wyczyścić wszystkie brudy pozostawione przez Łukasza Dębskiego, żeby w końcu móc w 100% skupić się na dokończeniu prac nad Cooking Simulator 2 i ruszyć do przodu.
    Co do samej gry Cooking Simulator 2 to było demo na ostatnim festiwalu dem na Steamie co pokazuje że gra jest na w miare zaawansowanym etapie produkcji i nie ma powodów żeby w tej chwili panikować. Demo zostało w miare dobrze przyjete przez graczy a wishlista sukcesywnie rośnie.
    Pozostałe gry, które zostały odpisane w ostatnim komunikacie to bardzo dobrze że w końcu zostały anulowane bo tylko tworzyły niepotrzebny szum i koszta.
    Mimo, że ostatnie komunikaty mogą mieć negatywny wydźwięk to jednak według mnie są dobre rzeczy, które prędzej czy później musiały się pojawić żeby spółka mogła wyjść na prostą.

• Re: Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~pozdrawiam [90.156.32.*]
    chyba rozpoczęciu prac na vooking simulator 2.
    demo to kawałek 1ki
  • Re: Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~Ter [213.134.179.*]
    Gościu co ty wypisujesz wyrzucenie do śmieci 2 mln to jest mega problem a nie radość, że się mogą skupić na CS2..
  • Re: Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~ample [178.235.189.*]
    Dnia 2023-11-25 o godz. 20:06 ~Ter napisał(a):
    > Gościu co ty wypisujesz wyrzucenie do śmieci 2 mln to jest mega problem a nie radość, że się mogą skupić na CS2..

Nie twierdze że strata 2 mln złotych to radość tylko żę konsekwencje tej trudnej decyzji, pogodzenie się z tą strata i nie generowanie kolejnych chorych kosztów związanych z dalszą produkcją tych gier jest czymś co pozwala mieć nadzieje że w końcu kapitał spółki będzie inwestowany bezpośrednio w zespół który pracuje nad CS2 czyli tytułem jako jedyny jest w stanie wyciągnąć tą spółkę z dna.
    Dużo lepszy obraz ma dla mnie teraz spółka która się koncentruje na 1 produkcie który ma potencjał zarobić drugie tyle co CS1 niż spółka która robi 4 gry na raz.
  • Re: Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~Nowy [89.64.66.*]
    Wystarczy, że przychody będą niższe niż koszty utrzymania firmy, tak powoli może właśnie być.

W kapitale własnym mogą być znaki towarowe, patenty a ile one są warte to nie wiadomo, o ile są.
  • Re: Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~Miś [46.204.109.*]
    Wystarczy zobaczyć co się stało że Starward. Zjazd już prawie 90%.
    Gaming nie ma dobrych dni ostatnio.
    Tu na pewno będzie testowanie okolic jednocyfrowych.
    Najgorzej utopić duży kapitał bo nie ma za bardzo jak uciec.

W dodatku szykują się ciężkie 2 lata w których spółka będzie generować koszty, a zysk będzie coraz mniejszy.
    Koło ratunkowe to dodruk.
  • Re: Ciekawe czy zbankrutuje? Autor: ~Nowy [89.64.66.*]
    Też przez chwilę pomyślałem, że mogą drukować akcje. Pytanie po ile i czy ktoś to kupi?

Przecież równie dobrze można w inną nową grę włożyć kasę. bo i tak od zera robią.
[x]
BIGCHEESE -0,31% 13,06 2025-09-12 16:44:52
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.