3 kwartał br dużo lepszy niż 22’ przychody 42 mln do 23, a zysk ze sprzedaży 1,5 mln do 0,5 mln. Nie widze sensu, żeby tak miało być. Największe przychody z umów, które są teraz realizowane i tych, które się kończą na przełomie roku
Obserwowałem arkusz zleceń z minionego tygodnia i było duże zainteresowanie po lewej stronie. Może Ci sami ludzie chcą nadal kupić tylko taniej? Czy nie giełdzie nie kupujemy przyszłości?
ATREM trzeci kwartał miał dobry - sprawdź w raporcie. Zysk netto z 3ech kwartałów mógłby być lepszy ale moim zdaniem to nie jest powód do paniki. Roszczenie z Poznania jest nadal tylko roszczeniem a nie nałożona karą, którą trzeba zapłacić.
Napiszcie merytorycznie dlaczego kurs ATREM może pikować.
Nie pisz roszczenie z Poznania . ATREM jest osadzony w Poznaniu i będzie. Jak chce wygrywać kolejne kontrakty. Port lotniczy nie jest budową hoteliku np. Focus. Jasne?.
A nikt nie pomyślał o tym, że "roszczenie" na taką sumę wpłynęło AKURAT w dniu publikacji raportu? Jakby chodziło o coś zupełnie innego... Tym bardziej, że:
"Zamawiający nie wskazał także szczegółowej podstawy naliczenia kar umownych, ani zdarzeń w okresie gwarancji i rękojmi, które uzasadniałyby takie roszczenie. Niemniej Zarząd Spółki stoi na stanowisku, że należycie wykonywał swoje obowiązki wynikające z Umowy w okresie gwarancji i rękojmi, tym samym uznaje roszczenia Zamawiającego za całkowicie bezzasadne."
Przydałoby się jeszcze bardziej zdecydowane oświadczenie Zarządu Spółki, a nawet coś więcej.
spadnie do 5,5 lekko bo nie ma popytu, ja jestem zapakowany pod korek i sam osunąłbym kurs o kolejne 5-10% ale nie sprzedam na takiej panice choć jestem sfrustrowany jak nigdy , ale ta spółka i tak w obecnych złotych czasach dla infrastruktury po ochłonięciu musi wrócić na te min 70 zł kapitalizacji. Pocieszające jest że backlog po tym kwartale dalej wysoni blisko 500 baniek czyli najwieksze rozliczenia przed nami, przecież to jest backlog elektrotimu więc nie wierze w długie kiszenie na 5-6 zł
Panikarze jak oddali w okolicach 6,34zł to mało prawdopodobne żeby odkupywali z powrotem o 20-30 groszy taniej a niektórzy sprzedali z stratą . To ze nie spadło poniżej 6zł już świadczy o tym ze chętnych sporo a dużo liczy ze może jeszcze spadnie i czeka, sam troszkę dokupiłem ale poczekam może jutro będzie jeszcze jakaś okazja? Atrem to nie spółka do DT tylko inwestowania na dłużej, liczę ze w 2024 śmiało przebije 10zł.