Ciekawe czy wykupią tylko za co ? Czy "przewalutują" na akcje ?
" ... Obligacje serii A 30 listopada 2020 r. T&T Proenergy Sp. z o.o. wyemitowała 4.000 (cztery tysiące) sztuk Obligacji serii A na okaziciela o wartości nominalnej 1.000 złotych (jeden tysiąc złotych) i o łącznej wartości nominalnej do 4.000.000 zł (cztery miliony złotych). Termin wykupu obligacji został ustalony na 13 grudnia 2023 r. Oprocentowanie obligacji zostało ustalone na poziomie 7,5%, a odsetki są wypłacane w cyklu kwartalnym. Obligacje Serii A są zarejestrowane w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych S.A. ... "
Zapewne wypuszcza nowe a chętnych pewno nie brak bo odsetki wypłacają a zawsze to więcej niż lokaty w banku a dla firmy tańszy pieniądz niż pożyczka w banku .
Tak się teraz pozyskuje tanio kapitał wcelu inwestycyjnym, bardzo dużo firm tak robi więc nie wiem czemu się stresujecie
Sprzedałem po raporcie i po "STRESIE" . Ogólnie w necie HUCZY, że ta branża się zamyka, ponieważ jest nierentowna. Większość podobnych spółek ma ogromne straty a nawet ogłasza upadłość tak jak np. SIEMENS, który zbańczył na wiatrakach. Piszesz o tanim pozyskiwaniu kapitału ... tylko co z tym kapitałem ? powinny być super zyski, a mamy to co mamy.
no to co JEST ! a będzie to co BĘDZIE czyli wielka padlina 4 banki do oddania mają dlaczego się nie chwalą co z tym długiem ? Wszystkie fotowolty padają ...