• DĘBICA Autor: ~KANAR [78.88.64.*]
    Zysk z działalności operacyjnej Dębicy wzrósł w IV kwartale o 215 proc. rdr i wyniósł 58 mln zł.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.88.64.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: DĘBICA Autor: ~hty [195.205.221.*]
    uwaga, sieroty które umoczyły na reszcie, bedzie spektulacja na debicy:
    1. gra pod dywidendę (duzo większą w tym roku)
    2. perspektywa przejecia przez goodyear w najbliższym czasie na horyzoncie
    3. znaczne inwestycje innych marek w rynek moto w pl
    4. gra pod wezwanie
    5. gra pod cene wezwania (pierwsze po 120 zł)
    6. mocna pozycja pzu ktora nie popusci przy cenie wezwania (groziła goodyearowi wprowadzeniem bieglego rewidenta)
    7. mala plynnosc spolki (plus dla spekulacji)
    powodzenia
  • Re: DĘBICA Autor: ~Andy [213.158.196.*]
    To ile bedzie tej dywidendy i kiedy wyplaca ?
  • Re: DĘBICA Autor: ~waldi [83.6.5.*]
    Dywidenda będzie około 10 zł na czysto, wypłata zawsze była 3 sierpnia
  • Re: DĘBICA Autor: ~wit [91.150.177.*]
    Połowa zysku podzielona przez ilość akcji to wychodzi ok. 3 zeta.
  • Re: DĘBICA Autor: ~waldi [83.6.5.*]
    Nie prawda, ma być wypłacony cały zysk z tego roku i z lat poprzednich t.j około 150 mil. Taka była umowa z goodyerem a PZU
  • Re: DĘBICA Autor: ~br [195.205.221.*]
    bo zabraknie :)
  • Re: DĘBICA Autor: ~Andy [85.89.175.*]
    To czy juz cala drobnizna zrealizowala swoje zyski i od jutra juz nie bedzie zasmiecac karnetu zleceniami sprzedazy akcji Debicy od 10 do 500 akcji . Juz dobrze jestescie zarobieni , niektorzy nawet do 23 % .?!!! Teraz sobie odpocznijcie na boku i nie pogrywajcie dalej na Debicy ?!!! Dla spekuli macie inne lepsze spolki np. Dude etc .
  • Re: DĘBICA Autor: ~waldi [79.191.28.*]
    W lutym Niemcy kupili o prawie 50% więcej nowych samochodów niż w styczniu 2009 r. To jest eksplozja. Pawlak obudz się, chyba ogłosi to w poniedziałek bo termin mija, oj będzie gorąco na Dębicy.
  • Re: DĘBICA Autor: ~br [193.239.80.*]
    a tak między nami przydałaby się "druga noga" żeby wyrzucić reszte pseudo trzymaczy debicy siędzących na przyciskach i być może jeszcze przy tym zlewarowanych, a wtedy cofniecie podaży zmusi popyt do podwyższania wolumenu i ceny, to standard, psychologia jest jedna :)
  • Re: DĘBICA Autor: ~Andy [213.158.196.*]
    No wlasnie , kolega , jak wyzej dobrze pisze .Smiac mi sie chcialo z tych pseudotrzymaczy akcji Debicy na 2 - 4 % zarobku. .A bylo tak . . Kupili od 50 do 150 akcji w okolicach 33 ,2 - 33, 6 zl , sprzedawali je w okolicach 34, 5 zl. Ja ostro wtedy akumulowalem Debice w okolicach 32,98 - 33, 4 zl. Schemat byl prosty , dojechali do gory z kursem w granice 34,5 zl , a pozniej niewielkimi zleceniami od 300 do 400 akcji probowali zbijac kurs ponizej 33 zl. Wystarczylo wtedy troche cierpliwosci i dobrze ustawione zlecenia kupna z ukryta iloscia , tak w okolicach 33- 33, 4 zl , aby skutecznie tym grojkom gieldowym pozabierac ich akcje , jak probowali zwalic kurs Debicy ponizej 33 zl. A ile bylo przy tym ubawu , jak natychmiast odskakiwali , jak oparzeni ,i od dalszego zbijania kurs , jak zobaczyli grubsze zlecenie z ukryta iloscia akcji Debicy do kupna .
  • Re: DĘBICA Autor: ~wit [91.150.177.*]
    Generalnie dobrze było szkoda że się skończyło:(
  • do Wit Autor: ~Andy [213.158.196.*]
    Generalnie to , czy Ty tak pogrywales , jak wyzej opisalem i moze Tobie te akcje wlasnie odebralem , przyznaj sie kolega ?!!!
  • Re: do Wit Autor: ~wit [91.150.177.*]
    Dokładnie po 33 to ja zbierałem za cały dostępny kapitał i jak mówiłem cały czas trzymam i potrzymam do wezwania o ile nastąpi . Żałuję tylko że przyszło już teraz odbicie i nie mogłem zrobić takich zakupów jak bym chciał . Ale na pewno jakieś mniejsze promocje jeszcze będą .
  • Re: do Wit Autor: slonce_karpat [83.10.61.*]
    obawiam się , że znowu dobijemy do góra 41-42 pln..a później powrót w okolice 33-35...tak, że będziesz jeszcze miał szansę dobrać...i ja też :)
  • Re: do Wit Autor: ~wit [91.150.177.*]
    Tak tez czuję że może być ale za mało papiera żeby pogrywać i ryzykować przed inf. o przeznaczeniu zysku. Do tego niedaleko a to da kopa jak będzie tak jak optymiści wieszczą bo to w końcu wiadomo ile procent aktualnej ceny.
  • Re: do Wit Autor: slonce_karpat [83.10.60.*]
    dlatego jeszcze troche gotówki zostawiłem...na Polną lub Dębicę :)
  • Re: DĘBICA Autor: ~br [195.205.221.*]
    Ja-nie...Dębica.
[x]
DEBICA -0,61% 81,00 2025-10-13 16:45:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.