• Image Games Autor: bialoczerwony1972 [79.191.127.*]
    Trafiłem przypadkiem, bo RI w PLI to dramat.
    Czy Anshar już nie jest akcjonariuszem IG? Dziwne,że go nie wymieniają....

https://www.bankier.pl/wiadomosc/DETGAMES-Zakonczenie-przegladu-opcji-strategicznych-8651391.html 

• Re: Image Games Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    w dokumencie napisali o założycielach a nie akcjonariuszach
    poza tym dobrze, że coś się wreszcie dzieje
    detalion to spółka zależna od mov i podejrzewam, że dopuszczą ja do projektu w zamian za jakaś kasę np bańkę
    którą finansować prace i jednocześnie podniesie kapitał zakładowy
    ze strony spółki:
    '' Obecnie pracuje nad nieujawnionym jeszcze projektem, którego partnerem produkcyjnym jest Anshar Studios, studio, które współtworzyło m.in. Baldur’s Gate III, Outriders, Darksiders 3 czy Observer: System Redux.
    Image Games – PLATIGE IMAGE + MOVIE GAMES = IMAGE GAMES
    ps> temat ciężki do interpretacji, zupełnie jak jakiś top secret!
  • Re: Image Games Autor: ~Jakub [31.0.45.*]
    To ja podbije - jestem akcjonariuszem Detalion Games i bardzo mnie interesuje projekt Rookie - czy Wy jako akcjonariusze PLI wiecie coś więcej na ten? Co to za gra? Jak wygląda? Kiedy planujemy ją wyprodukować? Z góry dzięki za jaką merytoryczną odpowiedź.
  • Re: Image Games Autor: ~fanpli [213.134.190.*]
    saga gangsterska''rookie'' ma składać się z trzech gier osadzonych w stworzonym specjalnie do gry uniwersum
    ig chciałaby też rozwinąć to uniwersum na inne płaszczyzny jak kino, komiks czy tv
    uniwersum to połączenie świata współczesnego i fantasy
    styl 3d łączący elementy realistyczne z wykończeniem przypominającym malowane obrazy
    RPG, rating AA lub AA+
    gra powinna się w ciągu 2 lat ukazać, pewnie z 10 baniek pochłonie
    oby finansowanie było niezakłócone bo założenia są ambitne
  • Re: Image Games Autor: ~Jakub [185.221.81.*]
    Dopytam jeszcze - kto jest jeszcze udziałowcem w Image Games? Platige, Movie Games, Anshar i ktoś jeszcze? Chodzi mi nawet o tych mniejszych… coś słyszałem, że Sugi też ma jakiś pakiet
  • Re: Image Games Autor: ~Qwerty [80.238.117.*]
    Temat trochę umarł, ale w ostatnim wywiadzie dla SII Wrześniak powiedział że MOV pozbyło się Imige Games - około 8 minuty https://youtu.be/THCa7XEeYA4 były też jakieś zmiany w statucie Imiga w maju - tylko tyle widać w KRS
  • Re: Image Games Autor: bialoczerwony1972 [79.191.17.*]
    Chyba już w czwarte czy piątek gdy pisałem pytanie do Gnypa na TT zauważyłem, że zmienił się opis jego osoby. Brakowało CEO w IG. Więc tego się spodziewałem, że MOV kończy z tym projektem, tylko nie wiedzialłm w jaki sposób. Teraz już wiem, ale szkoda że nie wiadomo komu to sprzedali...
    Jak widać w KRS jeszcze zmian nie zgłoszono więc pewnie niedawno zrobili ten deal.
    https://krs-pobierz.pl/image-games-spolka-akcyjna-i7122198 
  • Re: Image Games Autor: ~qwerty [185.151.75.*]
    W wywiadzie powiedział, że poszło to w ręce inwestora, który wierzy w temat (czy jakoś tak) i że mieli inną wizję z prezesem, ale nie wiem o jakiego prezesa Wcześniakowi chodziło - Gnypa?
    Może (z dużym naciskiem na może) coś się ruszy, bo MOV na pokładzie to było dryfowanie w nieskończoność dla IG.
    Oczywiście PLI pewnie wie najwięcej w temacie :)
  • Re: Image Games Autor: ~kryty [77.254.165.*]
    Zdziwieni? Przecież w ESPI z pierwszego posta było to zapowiadane.
    Zbycie akcji przez MG znaczy, że wszystko idzie zgodnie z planem.

Zarząd Emitenta wskazuje iż jednym z założeń wskazanego powyżej Term Sheet’u jest przekazanie pakietu dopuszczonych akcji Spółki będących w posiadaniu Movie Games dla inwestorów finansowych - osób fizycznych oraz prawnych, które obejmowały akcje serii B i C w ramach podwyższenia kapitału zakładowego Image Games.
  • Re: Image Games Autor: ~Qwerty [80.238.117.*]
    Może nie tyle zdziwieni, ile zaskoczeni że przeszło w ręce „silnego partnera”, bo teraz na game dev masakra - zespoły z raczkującymi IP są przejmowane za kilkaset tysięcy, a tu nic nie działo się przez miesiące i nagle silny partner, chyba że to kurtuazja ze strony Wcześniaka
  • Re: Image Games Autor: bialoczerwony1972 [79.191.23.*]
    Raczej kurtuazja moim zdaniem! Szkoda, że silny ale skryty i nie wiemy kto to
  • Re: Image Games Autor: ~fanpli [213.134.175.*]
    i tak nie liczyliśmy na happy end widząc jak niewiele się w ostatnim czasie w tym temacie działo
    więc taką akurat informację, na którą pogodzeni z niewypałem od strony finansowania nie czekaliśmy
    można uznać jako optymistyczną, że coś wreszcie się zmieni...

• Re: Image Games Autor: ~fanpli [89.64.81.*]
    Obecnie w wśród akcjonariatu IG nie ma już MOV, którego akcje nabył pewien
    inwestor finansowy,
    spółka jest oddłużona i funkcjonuje dalej pracując nad projektem o nazwie Rookie.
    Gra klasy AA z gatunku RPG.

[x]
PLATIGE 0,00% 12,00 2025-10-02 16:43:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.