Drogi Pamiętniczku, dziś jest, sam już nie wiem, który dzień ten wspaniałej konsolidacji na moim ulubionym długowiecznym walorze jakim jest Action. Patrząc w kalendarz nie myślę o upływających dniach, marzeniach czy czymkolwiek innym, myślę tylko o kolejnym dniu, w którym Action się kisi, przepraszam, konsoliduje.
Konsolo, konsolo, ehh! Ile trzeba Cię cenić, Ten tylko się dowie, Kto Cię nigdy znosić nie musiał, A liczba jej to 18 i 44
Tak sobie maszerujemy przez warszawsko giełdowe życie, ja i moja konsola, prosta niczym struna, narysowana wiecznym piórem od linijki najlepszego kreślarza. Konsolo, jesteś przepiękna w swej irytacji, która wywołujesz, aż mnie skręca.
Idźże gdzieś na inny walor, daj odpocząć, wpuść świeżego powietrza i akcjonariatu, nie kiś się więcej.
Dnia 2023-11-22 o godz. 19:41 ~bywalec napisał(a): > Piękny poemat ! W sumie to i tu gdzie jest ACT dobrze ,że nie robimy konsolacji :) a kurs jest bo jest i po weekendzie kolejne info mini skupu:)
[***]
Witaj Bywalcze. Widać na przykładzie, że z nudów mogą wyjść piękne rzeczy. Kolarze odjechali, w wcześniej maraton przeskoczył na inne walory Bananowej lub innych zagranicznych cudaków. Zostali podobni nam długowieczni. Bo przecież ustaliliśmy, że 35 to 35. Nie narzekajmy, albowiem lepsza jest konsolidacja, niż jakaś padaka - co by nie mówić, nie szykują się jakieś kiepskie informacje z ACTION, więc na tańsze podkupowanie akcji od wystraszonych nie ma co liczyć. Święty Mikołaj niedługo przyniesie pewnie coś dobrego grzecznym i cierpliwym akcjonariuszom - może 10 cukierków lub coś lepszego. Koniec roku blisko więc za miesiąc z kawałeczkiem niektórzy będą musieli sporządzić bilans zysków na naszym ulubionym walorze. Pozdrawiam i bywaj!
przegapiłem, a pewnie i większości to nawet nie "interesowuje", że coś tam podskubali znowu https://www.bankier.pl/wiadomosc/ACTION-S-A-Nabycie-akcji-w-ramach-realizacji-programu-nabywania-akcji-wlasnych-Spolki-8650925.html a dziś wykorzystując marność rynku, małym sumptem już powyżej ost. limitu skupu
Dnia 2023-11-23 o godz. 13:12 ~bywalec napisał(a): [...] > a dziś wykorzystując marność rynku, małym sumptem już powyżej ost. limitu skupu [...] Halo Bywalcze, dzisiaj jakiejś marności rynku na naszej ulubionej Spółce ACTION nie zauważyłem - 650 tysięcy obrotu to już coś, co zresztą potwierdza długo oczekiwane wybicie. Sam zatem widzisz, że obietnica minimum 10 cukierków jest bardziej skuteczna niż wspomniane kiedyś siedem ząbków czosnku. Zbliża się Twój ulubiony piątek więc miłego weekendu w dobrym humorze. Czego oczywiście również życzę wszystkim wytrwałym i cierpliwym forumowiczom.