• Wyniki po 3q Autor: ~Sowa [79.191.245.*]
    https://www.infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/46955831,ot-logistics-sa-raport-okresowy-kwartalny-skonsolidowany-3-2023-qsr
    Co myślicie?
  • Re: Wyniki po 3q Autor: ~Max [188.147.109.*]
    Około 19 baniek za 3 kwartał , liczyłem na więcej , 25-30
  • Re: Wyniki po 3q Autor: ~Sonia [37.248.221.*]
    Najsłabszy wynik od pięciu kwartałów. W ujęciu rocznym wygląda ok, przez zdarzenie jednorazowe, ale kwartalnie jest już bardzo kiepsko.
  • Re: Wyniki po 3q Autor: remw [31.61.162.*]
    Wyniki są spoko. IV kwartał zamkną lepiej. Kontrakty są. W 3 kwartały zarobili 25% kapitalizacji spółki na czysto. Jeśli to jest mało to ile ma być, by kurs spółki się ustabilizował? Znajdźcie spółkę o podobnej kapitalizacji robiącej podobne wyniki ;).
    Spółka wykorzystała środki, nadal będzie robić solidne przepływy.
    Wcześniej była mega niedowartościowana. Teraz jest atrakcyjnie wyceniona, wszystko zmierza w dobrym kierunku.

Niebawem aktualizacja strategii, a mają mnóstwo peklu na koncie - jest w co inwestować, co przejmować.
  • Re: Wyniki po 3q Autor: ~bardzo_pobożny [185.246.208.*]
    Myślę ,że wyniki mogą być niezła przesłanka do wykonania znienacka i z za winkla ,nieprzeciętnie celnego strzału, centralnie w samo kakało na czczo i bez znieczulenia.
  • Re: Wyniki po 3q Autor: ~Kubaf3 [95.142.247.*]
    Też myślałem o ok. 25.
    Wyniki dobre ale nie rewelacyjne.
    Wczytam się w sprawozdanie i zobaczę z czego to wynika.
  • Re: Wyniki po 3q Autor: ~Gasmar [5.173.249.*]
    Liczenie na ciągłe kręcenie 30-40mln było błędem.Sam co prawda liczyłem na trochę więcej, ale z drugiej strony uważam że spółka jest na tyle nisko wyceniona, że uwzględnia w jakimś stopniu że kiedyś w końcu będą zarabiać mniej.
    Jakby nie uwzględniała to kurs byłby powiedzmy 75zł
    Weźmy chociażby firmę Onde, to przy podobnej kapitalizacji wykręciła niecałe 11mln i wszyscy wzniebowzięci że dobre wyniki.
    A tu jest parę milionów więcej i wszyscy zawiedzeni że tak mało. Myślę że spółka zbyt rozbudziła apetyt.
    Myślę że cena akcji na tyle niską że uwzględnia że kiedyś będą kręcić trochę gorsze wyniki.
    Jednakże co niektórzy mogą spanikować i wyjść.
    Niebawem nowa strategia, także rozwój agro w Świnoujścii, pewnie dojdą inne rzeczy, także perspektywy są.
[x]
OTLOG -2,79% 13,22 2026-05-29 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.