Wyniki są spoko. IV kwartał zamkną lepiej. Kontrakty są. W 3 kwartały zarobili 25% kapitalizacji spółki na czysto. Jeśli to jest mało to ile ma być, by kurs spółki się ustabilizował? Znajdźcie spółkę o podobnej kapitalizacji robiącej podobne wyniki ;). Spółka wykorzystała środki, nadal będzie robić solidne przepływy.
Wcześniej była mega niedowartościowana. Teraz jest atrakcyjnie wyceniona, wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Niebawem aktualizacja strategii, a mają mnóstwo peklu na koncie - jest w co inwestować, co przejmować.
Myślę ,że wyniki mogą być niezła przesłanka do wykonania znienacka i z za winkla ,nieprzeciętnie celnego strzału, centralnie w samo kakało na czczo i bez znieczulenia.
Liczenie na ciągłe kręcenie 30-40mln było błędem.Sam co prawda liczyłem na trochę więcej, ale z drugiej strony uważam że spółka jest na tyle nisko wyceniona, że uwzględnia w jakimś stopniu że kiedyś w końcu będą zarabiać mniej.
Weźmy chociażby firmę Onde, to przy podobnej kapitalizacji wykręciła niecałe 11mln i wszyscy wzniebowzięci że dobre wyniki.
A tu jest parę milionów więcej i wszyscy zawiedzeni że tak mało. Myślę że spółka zbyt rozbudziła apetyt.
Myślę że cena akcji na tyle niską że uwzględnia że kiedyś będą kręcić trochę gorsze wyniki.
Jednakże co niektórzy mogą spanikować i wyjść.
Niebawem nowa strategia, także rozwój agro w Świnoujścii, pewnie dojdą inne rzeczy, także perspektywy są.