• Strasznie Autor: ~Wujekdzo [5.173.21.*]
    Każdy wie że przychody będą rekordowe. A weź spróbuj kupić trochę więcej. Buhahaha
  • Re: Strasznie Autor: ~dss [77.253.189.*]
    Wszystko ok ale przychody to nie zysk a z tym jest slabo
  • Re: Strasznie Autor: ~src [83.26.195.*]
    Masz masę spółek z wyższą kapitalizacją, niższymi przychodami i stratą lub niższym zyskiem. O dziwo na tych spółkach z reguły na forum panuje pełne zadowolenie. A tu? Przychody pięknie rosną, pracy w spółce na tyle, że budują zespół do portowania i pojawia się fajny zysk co widac w przepływach.
  • Re: Strasznie Autor: ~Pawcik [89.64.39.*]
    Któreś spółki? Bo ja ci mogę pokazać masę spółek które mają o wiele lepsza wycenę. Tu jest jeszcze duży potencjał... Ale do spadków. Przy obecnym rocznym zysku realna wycena jest w obrębie 60gr- 1zł max .. dopóki Qubick nie zacznie zarabiać to cały czas będziemy bańką i ewentualne wzrosty będą czystą spekulacją i hypem
  • Re: Strasznie Autor: ~zoozosia [94.254.233.*]
    Napisał pawcik który ssał qubika średnio po 4.12 jak pisze..... I nadal trzyma..
    A wylicz mi kapitalizacje one more level które miało 8 baniek straty po 3kw
    Albo farm 51. Kapitalizacja ponad 100mln. Przychody po 3kw? Niecałe 15mln czyli sporo mniej niż qubic. Zysk? Okolice miliona. To qubic ma spadać z wyceny? Serio?
  • Re: Strasznie Autor: ~Millutki [37.47.220.*]
    Pawcik .. Kiedy twój pan uzbiera tyle papiera co zaplanował ?
  • Re: Strasznie Autor: ~Orek [37.225.85.*]
    Tymczasem akcje Nintendo przez ostatnie tygodnie najwyżej w historii, przypadek ? Czy rynek w końcu się zauważył potencjał ?
  • Re: Strasznie Autor: ~Najs [83.21.20.*]
    Tu problem jest taki że większe przychody wygenerowały większe koszty i mniejszy zysk porównując kwartał drugi z trzecim 2023. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia skąd aż takie koszty. Stąd teraz nie ma wcale pewności jakim wynikiem zakończy się czwarty kwartał. Nawet jeśli znowu pobite będą przychody to znowu może się okazać że koszty wzrosly jeszcze bardziej. Problemem jest tez słaby dolar.
  • Re: Strasznie Autor: ~src [46.134.77.*]
    No dolar obniży cenę. Jak szedł w górę to pewnie pomógł we wzrostach.
    Ja to widzę tak. Teraz spore koszty ale raz wydane gry powodują że poniesione koszty już nie wrócą. Budują portfolio :) już ponad 200 gierek a jeszcze w tym roku ma wyjść około 30 gier i dlc. W drodze kolejne kilkadziesiąt gier od crazy labs i voodoo. Portują, portują i jeszcze raz portują. Koszty są ponoszone. A później sobie wyobraź, ze nagle przestają portować a ilość gier które są w sprzedaży generuje piękne stałe przychody które okażą się czystym zyskiem. Jasne, że chciało by się widzieć większy zysk ale bez kosztów nie ma rozwoju. Osobna kwestia to czy te koszty serio są całkowicie usprawiedliwione. Na nc nie raz widziało się różne numery z usługami obcymi. Ale póki kwartalne wyniki stabilnie i dynamicznie rosną tk jestem spokojny. Wyobraź sobie sytuację. Jesteś gigantem. Szukasz podmiotu do akwizycji. Widzisz spółkę z kapitalizacją 23mln która ma po 3kw przychody w okolicy 20mln. To łakomy kąsek pod inwestycje
  • Re: Strasznie Autor: ~Zoozosia [212.14.47.*]
    Prowizja platformy, koszt licencji silników do portowania, marketing i koszty samego portowania. Pozostaja ochłapy ale to standard. Qubik nie robi jednej gry ale idzie na ilość i przy takiej skali zysk będzie. Niestety właściciele platform trzymają developer ów i twórców za jaja ale to standard. Przychód rośnie ebita wyraźnie też więc qubik idzie w dobrą stronę i wycena też tak zrobi.
[x]
QUBICGMS 0,00% 1,20 2025-12-04 15:05:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.