Po co trzymać tak wysoko cenę jak już wersję na PC mało kto kupuje? To totalny bezsens jak dla mnie. Fajna gierka ale bez przesady ile może się utrzymywać tak wysoka cena. Dodatkowo trzeba zwrócić uwagę na to, że konkurencyjne i podobne gry są dużo tańsze i sprzedają się nieźle.
Ja tak uważam. Przede wszystkim większość tytułów tanieje jakiś czas po premierze, co jest zjawiskiem dość naturalnym. W końcu „towar” nie jest już tak gorący, jak w momencie swojego debiutu, a tak zwany hype zdążył już nieco opaść...
A ja myślę, że jakby była teraz tańsza to zrobiłaby się bardziej popularna. Czyli wiecej osob by w nią grało i społeczność by urosła. Potem przy kolejnej premierze np Bushido to marka już byłaby bardziej znana i byłoby łatwiej się reklamować. Unreal Engine to już będzie ogień, dawaj tę kolejną grę, bo sam bym pośmigał
Na humble bundle w paczce drift kosztowal moze z 5zl, promka jest teraz na ps 50% i jest na 26 stronie, na steam byla promocja 60 czy 70% i dobilo max 900 miejsce, obnizka ceny nic nie da w obecnej sytuacji. W grudniu ma byc chyba nowa trasa, w 1Q 2024ma byc nowe auto czy auta, ale to tez orzydaloby sie jakos naglosnic, ale po co jak wydawca ma assetto corse ktorego potrafi promowac a info o drifcie co najwyzej wrzuca na fb czy twitterze raz na kwartal...
W tej sytuacji to niech drifta rozdaja nawet za darmo, zeby stworzyć wieksza baze pod bushido, choc to w gestii 505games, a im koszty sie za gre zwrocily i zarabiają... Ciekawe kiedy koszty dla ecc sie zwroca...