Trochę glupio samemu sobie, ale trudno. Lokalizacja spółki genialna. Jeśli będą się rozwijać, to tutaj kapitalizacja 160kilka mln nie wydaje się wygórowana. Największy konglomerat spożywczy w PL ma 22% rynku i jest wart 12 mld pln. Wiadomo, że taaki pułap nierealny, ale 600 mln ? Potencjał rozwoju na lata mega.
No to jest nas więcej. Jestem ze spółką od 7.19zł Docelowo przy 18zł miałem sprzedawać ale...na razie się wstrzymam. Sprzedać zawsze można a skoro mamy trend wzrostowy to szkoda wychodzić. Triend is your friend :)
Korci strasznie ale nie to jest najgorsze. Najgorsze jest to że są tutaj jednak niskie obroty i w razie nawet korekty kurs może bardzo mocno zdołować a że już od dłuższego czasu cały czas rośnie (oczywiście na to nie narzekam) a w ostatnim czasie nawet dość ostro to czuję nie małą korektę. no nic pożyjemy zobaczymy :)
Sprzedawałbym po troszeczku. Pakieciki po 50-100 akcji. Poza tym te małe obroty są poniekąd plusem. Większość ludzi nie ma pojęcia, że ta spółka istnieje. Sam byłem tą osobą 3 miesiące temu.
Dzisiaj ewidentnie wychodzi jakaś gruba ryba. Oczywiście nie ma tragedii bo wiadomo że kiedyś każdy musi zakończyć inwestycję. po to kupuje każdy z nas żeby potem sprzedać z zyskiem. Zobaczymy tylko jak "gruba" jest ta ryba :) Na razie na spokojnie ale obserwować warto. Pozdrawiam akcjonariuszy.
Dziś spodziewałem się spadku, ale naprawdę został przeprowadzony prawie bezboleśnie, w dodatku na wykresie dziennym mamy formacje podwójnego dna, co dobrze wróży na kolejną sesję. Myślę, że to ostatnia chwila, żeby się dokupić i lecimy do góry :)
Ja dzisiaj sprzedałem 50% swoich papierków po 27 PLN. Średnia zakupu 8,30 PLN. Po drodze dwie dywidendy 30 i 60 groszy. Wykres krzyczy swoje. Drugiej połowy już nie ruszam.
Dnia 2024-01-26 o godz. 14:12 ~CypherR napisał(a): > Jaką obstawiacie dywidendę w tym roku ? Ja chyba te akcje dzieciom zostawię. Po tysiaku dla każdego i nara. Radźcie sobie