• Makarooon ! Autor: ~CypherR [37.225.16.*]
    Witam Makaroniarze ! Chciałem kupić na jakiejś korekcie, a tu widzę tylko up ! No trudno. Kupione za 16. Za 3 lata będę sprzedawał za 50
  • Re: Makarooon ! Autor: ~CypherR [37.225.59.*]
    Trochę glupio samemu sobie, ale trudno. Lokalizacja spółki genialna. Jeśli będą się rozwijać, to tutaj kapitalizacja 160kilka mln nie wydaje się wygórowana. Największy konglomerat spożywczy w PL ma 22% rynku i jest wart 12 mld pln. Wiadomo, że taaki pułap nierealny, ale 600 mln ? Potencjał rozwoju na lata mega.
  • Re: Makarooon ! Autor: ~Makaroniarz [84.10.216.*]
    nie sam ze sobą, nie :-)

jestem akcjonariuszem od kilku miesięcy, też widzę ogromny potencjał rozwoju tej firmy.

Pozdrawiam MAKARONIARZY!
  • Re: Makarooon ! Autor: ~Swords [91.218.210.*]
    No to jest nas więcej. Jestem ze spółką od 7.19zł Docelowo przy 18zł miałem sprzedawać ale...na razie się wstrzymam. Sprzedać zawsze można a skoro mamy trend wzrostowy to szkoda wychodzić. Triend is your friend :)
  • Re: Makarooon ! Autor: ~CypherR [37.225.59.*]
    Nie dziwię Ci się. Też by mnie korciło, by zrealizować taki zysk
    Korci strasznie ale nie to jest najgorsze. Najgorsze jest to że są tutaj jednak niskie obroty i w razie nawet korekty kurs może bardzo mocno zdołować a że już od dłuższego czasu cały czas rośnie (oczywiście na to nie narzekam) a w ostatnim czasie nawet dość ostro to czuję nie małą korektę. no nic pożyjemy zobaczymy :)
  • Re: Makarooon ! Autor: ~CypherR [5.184.99.*]
    Sprzedawałbym po troszeczku. Pakieciki po 50-100 akcji. Poza tym te małe obroty są poniekąd plusem. Większość ludzi nie ma pojęcia, że ta spółka istnieje. Sam byłem tą osobą 3 miesiące temu.
  • Re: Makarooon ! Autor: ~aaa [85.11.80.*]
    A może by tak dokupywać po troszeczku bo więcej się nie da. ???
    No ja zamierzam. Jutro wypłatę dostaję :P
  • Re: Makarooon ! Autor: ~j23 [79.185.27.*]
    Kapitalizacja 500-600 mln przy zysku 40 mln należy się jak psu zupa.
    BTW , obecna kapitalizacja to 200 mln.
    Ej, dajcie jeszcze jutro dokupić poniżej 20stu :P właśnie mi wypłata wpadła :D
    Ha ! Poszło po 19.90 :) dzięki :*
    Dzisiaj ewidentnie wychodzi jakaś gruba ryba. Oczywiście nie ma tragedii bo wiadomo że kiedyś każdy musi zakończyć inwestycję. po to kupuje każdy z nas żeby potem sprzedać z zyskiem. Zobaczymy tylko jak "gruba" jest ta ryba :) Na razie na spokojnie ale obserwować warto.
    Pozdrawiam akcjonariuszy.
  • Re: Makarooon ! Autor: ~Makaroniarz [84.10.216.*]
    dla nas MAKARONIARZY bardzo dobra informacja.

Ewidentnie od 3 sesji wychodząc ludzie po 150k.

na kursie nie robi to wrażenia :-)

• Re: Makarooon ! Autor: ~Pappardelle [88.156.25.*]
    Dziś spodziewałem się spadku, ale naprawdę został przeprowadzony prawie bezboleśnie, w dodatku na wykresie dziennym mamy formacje podwójnego dna, co dobrze wróży na kolejną sesję. Myślę, że to ostatnia chwila, żeby się dokupić i lecimy do góry :)
  • Re: Makarooon ! Autor: ~MAKARON [84.10.216.*]
    Dlaczego spodziewałeś się spadku??
  • Re: Makarooon ! Autor: ~syzyf [92.204.248.*]
    mozna spekulowac ze to formacja ssijmikule. bo kazda kula ktora tocze do gory spada mi zawsze dol. dzwine zebym sie nie spodziewal
  • Re: Makarooon ! Autor: ~makapaka [46.204.108.*]
    dobra powiem wam ze fajne te makarony a spekulanci graja o nic
    Dobrze się starzeje ten mój post xD
  • Re: Makarooon ! Autor: ~CypherR [37.47.153.*]
    Jaką obstawiacie dywidendę w tym roku ? Ja chyba te akcje dzieciom zostawię. Po tysiaku dla każdego i nara. Radźcie sobie
  • Re: Makarooon ! Autor: ~groźny_kamilek [79.186.220.*]
    Ja dzisiaj sprzedałem 50% swoich papierków po 27 PLN. Średnia zakupu 8,30 PLN. Po drodze dwie dywidendy 30 i 60 groszy.
    Wykres krzyczy swoje. Drugiej połowy już nie ruszam.
  • Re: Makarooon ! Autor: ~Pedro [82.177.100.*]
    Dnia 2024-01-26 o godz. 14:12 ~CypherR napisał(a):
    > Jaką obstawiacie dywidendę w tym roku ? Ja chyba te akcje dzieciom zostawię. Po tysiaku dla każdego i nara. Radźcie sobie

To ja bym musiał mieć 13 dzieci :)
[x]
MAKARONPL -1,37% 21,60 2025-09-18 15:43:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.