Czy komuś coś przeskoczyło pod beretem,czy stracił kontakt z rzeczywistością.Zwała na koniec dnia,a może poszło jakieś info o którym nic nie wiemy.W każdym razie ktoś zdrowo sypnął,co dalej -zobaczymy jutro.
Ta sama zagrywka wczoraj na onde. Pamiętajcie też o ppk , fundy zgłosiły że mają rekordowa kasę od lat, coś muszą kupować a wybór akcji to wig20 wig40 i swig80 nawet Prof Borkowski ostatnio mówił że ppk to niezły samograj. A swig80 jest bardzo wrażliwy na napływ kapitału z ppk w odróżnieniu od wig20..
Sypaczowi ubyło 15000akcji, wykrakałem z tym ustawianiem oporu na 13,30, jutro robimy swoje czyli kupujemy. Dla niektórych wydaje się dziwne ale on będzie chciał te akcje odkupić jak nie oddamy to jutro Góra jak będziecie sprzedawać to Dół, wybór należy do każdego z was. Nie ma co płakać, wytrwałości życzę.
Za 2 tyg temu oglądałem debatę z 4 osobami na yt nazwisk 3 pozostałych nie pamiętam. Ale tak z tego co mówił prof to ze rynek uważa konflikt na Bliskim wsch za lokalny i złoto nie wybije z bocznego trendu po wzrostach. Pozytywnie widzi rynek akcji u nas i to co o ppk wyżej pisałem ze będzie napływ stały kasy. Było jeszcze o zniesieniu Belki ze by to było b dobre dla gpw i ze jestna to nadzieja. Bardzo ciekawy tez jest wywiad z Rafałem Zaorskim z ost też chyba 2 tyg, widzi hosse w pl jako rynku frontowym usa oraz hosse w usa, Chiny do piachu..Ja spekulantem nie jestem natomiast Zaorskiego cenie. Co do konfliktu na Bliskim wsch to osobiście jest mi bliżej to analiz że to się przeistoczy w coś większego niestety. Więc trochę się zabezpieczam na taką ewentualność.
Zaorski ma gorsze lub lepsze momenty, ostatni wywiad uważam za b dobrze poukładany..bazuje na przykładach i analizach bez gwiazdorstwa. Miałem bardzo podobne przemyślenia od jakiegoś czasu. Zobacz zanim skrytykujesz, widzi szeroką sytuację geo lepie niż nie jeden tzw geo spec.
Dnia 2023-11-15 o godz. 17:25 ~Bambol napisał(a): > Że jest tu "spółdzielnia" to więcej niż pewne,że KNF nic z tym nie robi to też pewnik,co dalej,zobaczymy,spokojnie gramy swoje.
...a , Zarząd o tym wie ? , że ma pasożyty na pokładzie ?? interesuje się walorem , czy głowa w piasek ?
tak , chcą pokazać ''co mogą'' , jak kontrolują sytuację , a zrobią to ,co zechcą ,,,, nieoficjalnie (!) ,do końca roku będą męczyć .
Kill spójrz może na dzienny. Wnioskuję że nie kupowałeś akcji od sierpnia, bo techniczne był na sprzedaj. Czyli albo nie masz akcji albo wisisz powyżej 20zl
Jak włączycie analizę na yt squabera teraz darmowa a parę dni temu płatna to się dowiecie żeby kupować po11,x a sprzedawać po 13,4. I wyciągnąć 2zl z akcji. Fundamenty są dobre jak były..