• Raport - jak oceniacie. Autor: ~Fafik [88.151.138.*]
    Mija dzień i nikt nie tworzy wątku o raporcie za III kwartał. Nie wiem, czy dokładnie czytaliście, ale uważam, że The Dust przedstawia jeden z lepszych raportów.
    Mam na myśli statystyki branży, gier itp.
    Podsumowanie jasne i czytelne przedstawienie nakładów na poszczególne projekty. I w ostatni kwartale, jak i sumarycznie.
    Nie wiem, czy doczytaliście, ale przy projekcie 2horizon - project hammer - od samego początku wydania gry jest podział zysków z każdej kopii. 70-30 %. Co jest bardzo dobre. Nie będzie przynajmniej mówienia o czekaniu na zwrot nakładów itp. tylko od razu jest wpływ do kasy.
    Nakłady na Inkwizytora pokrywają się z wpłatami od inwestora.
    Spółki pracują nad o dziwo dużą ilością projektów.
    Wszyscy czekają na Inkwizytora, Serum i HR konsole. Ale już w trakcie pracują nad Air port, Game island rusza z nowym projektem Cube, 2 hor. jak wpisałem wcześniej ma największą ilość produkcji w panach. 4 knights tez działa już z pierwszym swoim projektem.
    No i mieli 500k PLN EBITDA za ostatni kwartał, więc widać, że są w stanie generować kasę. Wiadomo, że koszty z projektów jeszcze są duże, więc na netto jest strata. Ale spokojnie czekam na I kwartał i 3 produkcje:
    Inkwizytor ; Serum EA i HR konsole.

Ogólnie raport oceniam pozytywnie i trzeba spokojnie zbierać przed nowym rokiem. A za rok zebrać zbiory.

Jakie macie uwagi do raportu.
  • Re: Raport - jak oceniacie. Autor: ~jarko [176.107.115.*]
    ale wiesz że żeby generować kase trzeba po pierwsze mieć przychody a nie ze zmiany stanu produktów czyli defacto poniesionych nakładów a dwa mieć dodatnie przepływy?
    poza tym tak- czyta się to w miare przejrzyście i pokazuje skale więc git ;)
  • Re: Raport - jak oceniacie. Autor: ~Fafik [88.151.138.*]
    Masz rację przepływy na razie są tylko z HR. A nakłady poniesione na kolejne produkcje i przeniesione na zapasy to kasa od inwestorów. Ja tylko mówię, że dobrze się raport czyta oraz widać, że się rozwijają mając cały czas przed sobą cel.
    A nie jak Starward, że po premierze zarząd nie ma za dużo w planach. Chcą monetyzować Wishlistę i sprawdzają w którym kierunku teraz pójść. A oficjalnie powiedzieli, że nie przechodzą na GPW oraz że cienko z kasę i chcą się ratować pożyczkami.
  • Re: Raport - jak oceniacie. Autor: ~pl [31.0.26.*]
    175 tysięcy kopi HR sprzedali --> Mega

70 pracowników ---> Rośniemy cały czas

Obecne umowy finansowe na wszystkie produkcje grupy THD JUŻ ZAPEWNIAJĄ RENTOWNOŚĆ SPÓŁKI NA NAJBLIŻSZE +/- 3 LATA i płynność płacową dla utrzymania 70 osobowego zespołu .....

Wszystkie produkcje 6/7 które powstaną w tym czasie po sprzedaży +/- 150 tys kopi każda będą czystym zyskiem w najbliższych latach ....

Podsumowując ciągle czytamy że Globalne firmy jak i krajowe sasiny w każdym sektorze gospodarki zwalniają ludzi i ograniczają produkcje my jako spółka zatrudniamy i tworzymy kolejne produkty ... 2/3 Spółek na wigu jest zadłużona po uszy 1/5 grozi bankructwo ....

A my :) Stabilność finansowa na 3 lata do przodu ....

Oddzielamy ziarno od plew Amen

• Re: Raport - jak oceniacie. Autor: ~pozdrawiam [79.110.192.*]
    Bardzo dobry raport
[x]
THEDUST 1,12% 0,90 2025-10-16 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.