• LUG SA: wzrost przychodów i poprawa rentowności Autor: ~luginio [85.221.145.*]
    W raporcie za Q3 Prezes odstrasza swoją ostrożnością - sam się przestraszyłem, że Q4 może być jakiś słaby.

Natomiast Pan Jakub:
    "Pomimo kontynuacji trendów gospodarczych z ostatnich miesięcy, listopadowe informacje o sentymencie w polskiej gospodarce wskazują na przebłyski nowej nadziei(...)
    Wstrzemięźliwość w euforii co do zmian gospodarczych będzie nam jeszcze towarzyszyć przez pewien czas. Z perspektywy Grupy LUG S.A. dalszy rozwój losów programu „Rozświetlamy Polskę” będzie języczkiem uwagi dla krótkiego terminu w sektorze oświetlenia publicznego – komentuje Jakub Wtorkowski
    https://evertiq.pl/news/31638 

Koniunktora rynkowa jest ważna jednak ważniejsze jest jak sobie radzi LUG. Warto jutro o to zapytać Pana Prezesa na czacie.

• Re: LUG SA: wzrost przychodów i poprawa rentowności Autor: ~luginio [85.221.145.*]

ktoś systematycznie kupuje zbierając podaż "z prawej" - jeden "strzał" dziennie systematycznie od wielu sesji

Animator rynku działa w dwie strony - dostawia też 400 sz na K

Pojawiła się też spora podaż - ktoś wyraźnie ma dość czekania.

Z lektury raportu wynika, że LUG już teraz ma potencjał by zarobić netto 5 mln zł kwartalnie (31 mln marży brutto ze sprzedaży - koszty 25,3 mln zł tj. na poziomie Q2).

Ciekawe czy jak LUG by pokazał 5 mln zysku netto kurs by poszedł powyżej historycznych maksów.
  • Re: LUG SA: wzrost przychodów i poprawa rentowności Autor: ~Rogal [89.79.108.*]
    Jaki miałby niby cel taki animator? Wg mnie to jakiś groszołap kręci kółka
  • Re: LUG SA: wzrost przychodów i poprawa rentowności Autor: ~Orel [77.222.245.*]
    Te 400 akcji tutaj pamiętam od dawien dawna. Takie ustawienie pewnie u animatora. A przy drastycznie małej płynności to niestety pozwala trzymać kurs na małej zmienności
  • Re: LUG SA: wzrost przychodów i poprawa rentowności Autor: ~luginio [85.221.145.*]

animator rynku jest na LUG od lat (spółka zawarła umowę z animatorem)

Animator (jak nie zaśpi) ma za zadanie "dostarczać płynność" poprzez wystawianie zleceń K oraz S. Animator nie może aktywnie kupować/sprzedawać tylko wystawiać zlecenia w "dziury" w arkuszu.

Jeśli ktoś zrealizuje zlecenie animatora - animator wystawia zlecenie przeciwstawne

Obecnie ktoś sprzedaje akcje LUG z ukrycia. Do wyjścia wyżej potrzeba kupna na poziomie kilkudziesięciu tysięcy sztuk.

O 11.00 start czatu!
  • Re: LUG SA: wzrost przychodów i poprawa rentowności Autor: ~maro66 [145.237.4.*]

"... pozwala trzymać kurs na małej zmienności", ok jak by szedł na dół, ale po co non-stop blokować wzrost.
    Dzisiaj pojawił sie jakiś tam popyt i mamy blokadę 400 sztukami i kolejne 400 sztuk. PO co????.
    Przez te wszystkie lata nazbierało mi się tych akcji, jestem cierpliwy, nie potrzebuję tak naprawdę tej kasy (na teraz), ale przestaję się dziwić tym którzy wywalają jak tylko mogą
[x]
LUG 2,37% 3,46 2025-09-19 15:12:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.