Jak to wreszcie odblokują, a mam nadzieję że wkrótce, to akcjonariat tutaj jest tak twardy że raczej nikt nie sprzeda po 20gr bo po co. Człowiek już się nauczył bez tej kasy
Chyba nigdy na spółce na fixach nie byłeś. 2 fixy ograniczają ruchy kursu bo cena jest ustalana tylko dwukrotnie w ciągu dnia co powoduje jej uśrednianie. Gdyby było prawdą, że fixy ułatwiają mocniejsze ruchy kursu to nie stosowano by fazy równoważenia i dogrywki na zamknięciu notowań ciągłych.
Jak wleci odpowiednia wartość PKC to efekt jest ten sam niezależnie od systemu notowań. TKO wychodzi poza widełki i nie ma handlu do czasu aż PKC się nie zrównoważą albo przewodniczący sesji zwany potocznie widłowym nie zmieni widełek.
W momencie jak wleci odpowiednia ilość PKC na 2 fixach zgodzisz się, że nie da się zakupić akcji i hipotetycznie może tak być nawet przez kilka sesji. Na ciągłych jak jest rajd, istnieje szansa w odpowiedniej chwili kupić akcje. Stąd napisałem, że dla posiadaczy to nawet lepiej, że są 2 fixy bo być może (nie mówię, że tak będzie na pewno) ta cierpliwość zostanie odpowiednio nagrodzona. Odcięcie tak, żeby całe to tałatajstwo pokroju matiplus, felczer mogło sobie lizaka polizać przez szybę. Ale zobaczymy jak to sobie zechcą rozegrać.
Najpierw niech to k… ruszy a dopiero będziemy myśleć … Narazie to czysta spekulacja. Będzie 1 zł 2 zł a może 0,20 groszy nikt nie wie ale każdy już zakłada, że będzie otwarcie po 1 zł. Macie kryształową kule ? Niech ruszy to zobaczymy … dziecięce wpisy, kto da więcej …
Gdzie napisałem jakie będzie otwarcie? :-) ochłoń, powiedziałem w innym wątku, że dokupię niezależnie jakie będzie otwarcie, dla mnie może być i 15 gr, też będę zadowolony, każdy robi to co uważa za słuszne ze swoim kapitałem, a ty się kamilku tak nie napinaj bo ci żyłka pęknie.
Celowo imię z małej litery bo takim tonem to z mamą rozmawiaj, sprawdź w słowniku co to szacunek dla rozmówców, szanuję tylko tych, którzy szanują innych.
Ojjjojj obraziłem się bo napisałeś z małej litery… ile Wy macie lat ? Obraziłeś się bo wyraziłem opinię ? Jak nie jesteś w stanie zaakceptować wypowiedzi innych osób to masz duży problem z akceptacją i radzę idź do psychiatry bo masz duży problem …