• Śmieciowa spoleczka Autor: ~Jkm [31.0.180.*]
    Śmieciowa spółka, której zarząd powinien gnić w więzieniu za pseudo-split akcji. Nie polecam
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Wat20nc [188.33.242.*]
    Gdzie tu widzisz oszustwo? Jak pójdzie +50 % zmienisz narrację. Na NC taka zmienność to norma.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~mis [165.225.207.*]
    ja dobrałem zobaczymy co się wydarzy w 2024
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Wat20nc [188.33.242.*]
    4q tradycyjnie mocny w gamingu, myślę, że w 2024 wrócimy na 60-80. Firma jest jedna z najlepszych z NC
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~miron [46.205.215.*]
    ktokolwiek kto widział raport za ostatni kwartał wierzy, że ta spółka jeszcze ma jakiekolwiek szanse odbić się od dna?...
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Kj [185.146.99.*]
    Nie ma. Jak pisałem, pozbylem się gniota, przesiadka na pepco w dołku i mam całe to g....amivio odrobione już.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~lol [89.64.84.*]
    Ja - spoleczka skrajnie przeceniona - cel 45
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~LOL [94.172.196.*]
    lol - przestan naganiac - spolka w tym momencie nie ma biznesu - cala wartosc rozbije sie o kwote sprzedazy 99,9% swojego biznesu.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~lol [89.64.84.*]
    no nie nie ma wcale biznesu... tylko 7-8MLN rocznie zysku netto przy smiesznej kapitalizacji :D
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~mis [165.225.207.*]
    ale kasa ze sprzedaży jest i co z nią zrobią...
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Maja [91.193.208.*]
    Nie wiem ile jest warta spolka ale kasy mają ponad 100 mln qiwc na coś to wydadzą...trzeba czekać na info muszą coś podac
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Free [87.105.112.*]
    No tak tylko skoro sprzedali to coś w kasie mają, a jak mają hajs w kasie to muszą go jakoś wyprowadzić albo zainwestować w nowy biznes. Cudów nie ma, raczej nie będą siedzieli na tyłkach z milionami na koncie i czekali aż ich akcje stracą wartość przez nic nie robienie.

Tak jak pisałem w innym wątku rozchodzi się o to za ile sprzedali ten biznes. To jest clue wszystkich rozważań.
    Bzdura. Cala kase, ktora mieli wyplacili w ramach skupow. Teraz beda tyle miec za ile sprzedali spolke Gamivo.com Limited. A nie wiadomo za ile to zrobili. Jesli za 100-150 mln to uwaza, ze jest to do przyjecia przy obecnej wycenie. Jesli mniej to slabo. Ponizej 50 mln mozemy mowic o potencjalnym przestepstwie w ramach niegospodatnym zarzadzaniem spolka i dzialaniem na szkode mniejszosciowych akcjonariuszy.

Ps: jakos mam przeczucie, ze beda ukrywac kto kupil Gamivo.com Limited. A przeczuwam, ze kapital powiazany z Tar Heel lub jego wlascicielami.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Free [87.105.112.*]
    Jestem tu od niedawna ale z tego co ja widzę, to spółka jednak do tej pory postępowała całkiem fair z akcjonariuszami. Duża dywidenda, plus darmowe akcje, plus skup, to wcale nie tak mało. Dwa razy była redukcja rzędu 5% i raz 3%. Ta ostatnia przy obecnym kursie dała zwrot w postaci 12% wartości akcji, czyli dla mnie to tak jakbym dostał ponad 2,5 zł dywidendy. I to z jednego skupu tylko. A z tym kosztem rezerwacji akcji do skupu tez już nie przesadzajcie, bo u mnie wyszło jakieś 4% wartości sprzedaży. Wybaczcie szczerość, ale trochę się wam w głowach chyba od dobrobytu na tej spółce poprzewracało jeżeli uznajecie, ze robią was w konia:)

Pewnie, ze ta zmiana strategii i sprzedaż aktywów nie wygląda dobrze, ale z oceną wstrzymajmy się do podania ceny. W raporcie to już musi być, nie mogą tego wiecznie ukrywać. Do tej pory naprawdę nie mogliście narzekać na podejście do drobnych tutaj.

Chcesz zobaczyć jak się koncertowo robi w konia akcjonariuszy? To zapraszam na Magnę w kasie 70 mln, brak jakiekolwiek konkretnego planu inwestycji, za to w raporcie za ostatni kwartał pojawiła się pożyczka na 3 mln dla jakiegoś podejrzanego podmiotu który jest zadłużony po uszy i nie prowadzi żadnej realnej działalności. Oczywiście o braku jakiejkolwiek informacji o skupie czy dywidendzie nie wspomnę.

Tam to jest wyprowadzanie kasy ze spółki, tutaj to masz uczciwe traktowanie akcjonariuszy i dzielenie się zyskiem. A to że kurs spadł i boli was, ze mieliście akcje za ponad 100 zł a teraz są po 23 zł, to sorry ale nie wina spółki tylko spekulantów. Na naszej giełdzie to akurat standard. Jak ktoś chce może łatwo tutaj podbić kurs w górę kilkuset tysiącami złotych, a że wszyscy polują na tanie akcje i nie ma komu tego robić, to już inna sprawa.

Widziałem dużo więcej gorszych spółek w tym jedną z prezesem bajkopisarzem, co snuł plany o wielkich inwestycjach i projektach z dużymi firmami, a się okazało ostatecznie że nie dotrzymywał terminów zleceń, podostawał kary, nie ma hajsu w kasie spółki i teraz jest restrukturyzacja. O tym, że nie wydał raportu rocznego i akcje są zawieszone od pół roku, tak że nie możesz nawet uciec i zrobić sobie straty łaskawie już nie wspomnę:)

To są prawdziwe wałki a tutaj się martwisz czy aktywa nie zostały sprzedane "jedynie" za 100% obecnej kapitalizacji:) Sprzedaż za 100-150 mln, to byłby olbrzymi bonus w stosunku do obecnej wartości, bo jednak masz ten hajs tu i teraz i możesz go wydać na taki rozwój firmy o jakim by się nie śniło przy cykaniu zysków rzędu miliona kwartalnie. Umówmy się, ze ostatnie raporty nie zachwyciły i pokazały ładny zastój działania platformy.

Już 50 mln to jest dużo bo odpada ci prowizja z banku, która musiałbyś płacić przy ewentualnym kredycie. Łatwo sobie policzyć ile na przestrzeni lat można w ten sposób oszczędzić posiadając gotówkę w ręce. A podejrzewam, ze z hajsu ze sprzedaży tez coś skapnie drobnym w formie skupu czy tam dywidendy.
    @Free, napisales
    "(...)Duża dywidenda, plus darmowe akcje, plus skup, to wcale nie tak mało. Dwa razy była redukcja rzędu 5% i raz 3%. Ta ostatnia przy obecnym kursie dała zwrot w postaci 12% wartości akcji, czyli dla mnie to tak jakbym dostał ponad 2,5 zł dywidendy. I to z jednego skupu tylko. A z tym kosztem rezerwacji akcji do skupu tez już nie przesadzajcie, bo u mnie wyszło jakieś 4% wartości sprzedaży.(...)"

To jedziemy:
    1) W tej spolce nigdy nie bylo dywidency

2) Nie ma czegos takiego jak gratisowe akcje - kazda nowa emisja odbywa sie kosztem wartosci Twoich obecnych akcji. Znaczenia ma tylko i wylacznie udzial w firmie ktory posiadasz a liczba akcji pozwala to wyliczyc. Wiec jesli masz 1 z 2 akcji to masz 50%. Jesli jest split akcja w stosunku 1 do 2, czyli efekt jak przy wygenerowaniu tych "bonusowych" z nazwy akcji to po splicie masz 2 z 4 akcji czyli nadal 50% akcji. Totalnie nic sie nie zmienilo oprocz tego, ze ich wycena spada 2krotnie. Splity robi sie na ogol wtedy kiedy spolka swietnie sobie radzila i jej cena za 1 akcje zaczyna byc za duza ograniczaja handlowanie. Przykladami gdzie byly splity to np Tesla, a z naszego rynku split przydalby sie LPP gdzie cena za jedna akcjie to kilkanascie tysiecy zlotych. Gamivo w momencie splitu mialo cene pomiedzy 80-120 zlotych - wiec split nie byl konieczny - brak podstaw. Co wiecej nie byl to klasyczny split tylko no wlasnie wygenerowanie akcji dodatkowych, ktore trzeba bylo rejestrowac i na nie czekac - efekt byl taki, ze byl to po pierwsze koszt (oplaty KDPW itd) a przede wszystkim osiagnieto blokade 50% udzialo kazdego akcjonariusza co mialo swoje przelozenie przy ogloszonym skupie (jak ktos mial 20 akcji to przy redukcji powyzej 90% nie mogl sprzedac ani jednej akcji)

3) Skup - no wlasnie czemu ten skup. Wyplata dywidendy - proste wyplacenie zysku wszystkim akcjonariuszom. Przez skupa do tego jeszcze podziely poszkodowani zostali mali akcjonariusze. Ja w dwoch pierwszych skupach sie nie zglaszalem poniewaz jak pisalem wczesniej mam mala czesc portfelu akcji wiec po redukcji sprzedalbym 0 akcji. Dokladnie 0. Innymi slowy zysk z "mojej" spolki byl wyprowadzany. Osoby, ktore mialy wiecej akcji czesto nie wziely udzialu z powodu kosztu zapisu. I moze i sa DM gdzie ten zapis jest tanii ale wiekszosc DM ma wysokie zapisy za sam zapis. Przyklady? DM BPS - 100 złotych za sam zapis, bardzo popularny DM BOŚ - 50 zlotych za zapis, DM Pekao - 50 złotych za zapis. A do tego ponad oplate za zapis jeszcze % od wartosci sprzedanej akcji. Dokaldnie przez te oplaty i przez ta redukcje nie bralem udzialu w 1 i 2 skupie a w 3cim skupie zapisalem sie tylko na zlosc poniewaz oplaty zjadly 2/3 "zysku". A jak chcesz na liczbach to prosze. Jak wspomnialem Gamivo to tylko 2-3% mojego portfela. Przed rejestracja mialem 20 akcji zakupionych za mniej wiecej 2000 złotych. W trakcie 1 i 2 skupu - sprzedalbym 0 akcji i zaplacil 50 złotych za zapis wiec bylbym -100 złotych za wziecie udzialu. W 3cim skupie kiedy dopisano mi akcje po splicie mialem 40 akcji. Zapisalem sie i sprzedalem 1 sztuke. Koszt? 50 złotych zapis, 0,29 zł oplata od wartosci transakcji - wiec sprzedaz netto za 49,71 zł. Wtedy kurs byl 27 wiec finalny zysk w stosunku do ceny rynkowej to 22,71 złotych. 22,71 złottych na 40 akcji wiec 0,56-0,57 na jedna akcje. Podczas gdy spolka wyplacila z zysku 15 mln zlotych z zysku. Czyli po splicie 7,44 na akcje. Na kazda akcje spolka wydala 7,44 a do mnie na akcje trafilo finalnie 0,57 zl. To jest wlasnie dzialanie na szkode. Nie bylo uzasadnienia dla tego splitu - poza checia zablokowania polowy udzialy w firmie. Podzial skupu na 3 transze - brak uzasadnienia nawet tak prostej sprawy jak to czemu to nie byl 1 skup. Za to glowny udzialowiec wyciagnal powyzej 7,44 zł na kazda akcje finalnie - zakladajac, ze skladal wszystkie akcje da sie to policzyc na pdostawie komunikatow.

4) Co do zarzadu - tak mi sie wydawalo do momentu rekomendacji przez zarzad wlasnie wyplaty dywidendy okolo Q1 2023. Wtedy glowny akcjonariusz odrzucil ten pomysl i sie zaczelo.

5) Co do przyszlosc. Tu nie ma przyszlosci. Jak kupujesz spolke od ubezpieczen to nie chcesz miec firmy montujacej panele sloneczne. Kazdy kupujac Gamivo kupowal w 99% jej podstawowy biznes czy prowadzenie platformy sprzedazowej a nie firme licencyjna. Tego biznesu w Gamivo juz nie ma. Byla za to sprzedaz 99% majotku firmy bez informacji o takiej podstawowej informacji jak cena. Jak myslisz czemu nie ma tu transparentnnosci? Ukrywaliby sukces? Czy chca jak najdluzej ukryc walek? Moim zdaniem nie powiedza nic... i trzeba bedzie sie z raportu kwartalnego dowiedziec - o ile ten wyjdzie na czas.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Free [78.10.73.*]
    No generalnie ewakuacja na całego, przy tym podejrzewam że to ci akcjonariusze co nie lubią za bardzo hazardu i wolą nie czekać na kwotę sprzedaży aktywów spółki.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Free [78.10.73.*]
    Najbardziej smutne na tej spółce są obroty. Wystarczy kilkadziesiąt tysięcy złotych żeby kurs spadł o 15%.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~LOL [5.173.17.*]
    No cóż. Ewakuacja bo firma nie ma już biznesu. Ten biznes który dawak 7-8 mln netto został sprzedany w 100%. Zostaje tylko to co w firmie jest. Ktoś powie ze firma warta tyle ile ma kasy... tylko tu nie będzie dywidendy ale te skupy które dadzą zarobić tylko głównemu. Wieczorem rozpisze Wam efekty dyskryminacji mniejszościowych akcjonariuszy
    Wydanie na skup akcji 10 mln zlotych, akcji ktore byly w momencie skupu warte okolo 5,5 mln a obecnie 3,2 mln zlotych wiec dzialanie na szkode firmy. Co wiecej w ostatnim raporcie spolka wykazala w aktywach, ze te akcje sa warte 10 mln zlotych. Rece opadaja... jak sie widzi takie raporty robione na kolanie w Power Point.
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~kj [46.170.30.*]
    dno , brak wyników, kombinacje ze skupem, splity, niepoważni ludzie
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~kj [46.170.30.*]
    do widzenia z gniotem, wyrzuciłem
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~mis [37.248.201.*]
    całą branża GAME spada
  • Re: Śmieciowa spoleczka Autor: ~Utylizacja [66.90.89.*]
    I prawda wyszła na jaw
[x]
GAMIVO 0,33% 15,15 2026-02-26 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?