Carbon Studio zwiększyło jednostkowe przychody netto ze sprzedaży w okresie od stycznia do września 2023 r. o 27 proc. w stosunku do analogicznego okresu w roku ubiegłym, uzyskując niemal 4,5 mln zł. W pierwszych trzech kwartałach br. spółka odnotowała także wzrost zysku EBIT o 25 proc. r/r, osiągając blisko 1,1 mln zł (vs. 0,8 mln zł). Za uzyskane przychody ze sprzedaży odpowiada niesłabnące zainteresowanie autorskimi grami studia z serii The Wizards oraz Warhammer Age of Sigmar: Tempestfall.
Po co to piszesz kolego nie wstyd ci czekales na 300 zl przy 95zl i intormacji o akcjach pracowniczych teraz wyspisujesz co chwile jakies durne teksty dno, baza, sprzedaj kiedys Twoim sztandarowym tekstem byla cisza i cierpliwosc…moderatorem na forum jestes? Poczytajcie sobie wpisy “znawcy rynku” podczas Covidu jaki optymista byl, jakimi wycenami rzucal a teraz jak mowa o 50zl to mowi ze to poziom nie do osiagniecia…zalosny jestes musisz miec duzo czasu i byc marzycielem ze akcja bedzie po 1000zl haha
Ali, no juz, uspokoj sie, wiem, ze kazdy ma rozne mechanizmy akceptacji faktu, ze Carbon bedzie sie gotowal na takim wolnym ogniu orzez przewidywalną przyszlosc i nie zrobisz kokosow po wystrzale 70-100-150zl. Ale juz troche jestes nudny z bankrutem:)
Kleks, tak jak już wspominałem. Traktuję Carbona jak bezpieczną lokatę na lata. TFI nie działa więc trzeba sobie radzić. Poza tym kasa wraca do funduszów, dolec tanieje więc wszystko może się zdarzyć
Skoro Brotherhood jest już gotowy to nasuwa się pytanie co dalej?Szczególnie jeśli ktoś zainwestował długoterminowo to chciałby znać plany na przyszłość.Co z wejściem na GPW,czy to jest jeszcze realne?
Ja nie widzę innego powodu dla którego wycenili i wchłonęli Irona tak wysoko jak nie pod przygotowanie do wejścia na GPW. Spólka naprawdę stabilna i działająca w przyszłościowej branży. Popatrzcie na XTPL, dla mnie to jest benchmark dla Carbona. Firma wyprzedziła swoje czasy ale w końcu mikrodruk znalazł praktyczne zastosowanie i spółka rozłożyła skrzydła. Z Carbonem będzie tak samo ;)
Ku**a, tacy to inwestorzy tutaj. Ajtuś, zobacz sobie warunki wejscoa spolki na GPW i odkryj, ze Carbon ma duzo duzo za mala kapitalizację na to. Wchloneli Irona nie pod jakies urojone GPW tylko zeby minimalizowac straty, bo Iron ze swoimi osoagnieciami i wynikami finansowymi przy wilnej sprzedazy bylby realnie wart grosze, a wycena i przejecie pozwalala na parę ruchów optymalizacyjnych pewnie. No i przejecie develoerow, znajacych narzedzia i workflow Carbona, na ktorych pracowal Iron
Keks,przestań pouczać.Chyba każdy widzi co z kapitalizacją,nie tylko Ty.Przecież nie mówię że teraz tylko kiedy i czy w ogóle zakładają jeszcze taką możliwość w przyszłości.Inna sprawa czy w ogóle ma to sens.Nie masz akcji to Cię progres na tej spółce nie interesuje a widzę że kibicujesz spadkom bo sprzedałeś tanio.Du.ek z Ciebie i tyle.
Ajtam, ja nie kibicuję niczemu, bo zeyczajnie po 1.5 roku to już dawno trzy razy obrócona i z nawiązką odzyskana kasa, najbardziej zadowalająco na CD Projekcie. Ty myslisz, ze ja „naganiam na spadki” bo chce sie utwoerdzic w przekonaniu, ze zrobilem wlascicie i trzymając Carbona i tak nie moglbym zarobic wiecej? Lol:))) Kompletnie mi nie zalezy na kursoe i kompletnie nei wierzę, ze to forum ma jakiekolwiek przelozenie na kurs. To po prostu cwiczenie i dzielenie sie perspektywą, zeby byla przeciwwaga dla tych absurdów Gruchy, 100 zlotych MOZLIWE W TYM ROKU!! :)
Buahahahahhahahaa! Dziwię się, że tu jeszcze jest 20, a nie 5. Ta spółka tylko kasę pali. A jak się będą łączyć z Ironem to jeszcze pewnie odpisy im biegły każe porobić i wtedy to dopiero dramat tu będzie. Chcesz mieć 100 zeta to sobie kup CDR po 107 xddd!