To sprawdź chłopie wszystkie spółki gamingowe na polskiej bananowej z kapitalizacja poniżej 60mln i zobaczysz że większość od lat jest na ciągłym minusie
Myślałem że będzie gorzej, tzn na minusie zysk netto.
1 kw 108 tys
2 kw 5 tys
3 kw 132 tys
Choć ten rok będzie z zyskiem gorszy r/r, ale zobaczymy po 4 kw ile.
Ważne aby wypracowywali dodatni zysk, bo jak patrzę na inne spółki ze stratami i większymi kapitalizacjami to jest to trochę irytujące. Na razie trzymam na longa i zapominam o spółce ze średnią 1,74 choć wisiałem powyżej 2.40
Co będzie to będzie, ryzyko wkalkulowane.
Nie jest źle, dobrze że wspominają o marketingu, wierzę że wyciągnęli wnioski. Btw na Halloween dużo pomogły crossowe promocje, jak będzie większy nacisk na reklamę to ja jestem na prawdę spokojny.
Tu się z Tobą zgodzę. Wolałbym aby szli do przodu stabilnie i poprawiali zysk. Hook dał ciała z Unholy i mielimy to co mieliśmy a szkoda co widać po sprzedaży w 3 kw. Ok, Duality kasę zarobiło za produkcję poprzez sprzedaz czesci praw ale na profity po zwrocie tej gry nie ma co liczyć bynajmniej na tą chwilę. Mam nadzieję że wnioski wyciągnęli i będzie już tylko lepiej przy kolejnych produkcjach, tak jak pisałeś, mądry marketing.
Na Farm Simulator mocno przyspieszyli z aktualizacjami , już 6 dev blogów. O ile dobrze czytałem demo Barna 2 tez już gotowe i kolejna gra jeszcze widziałem w 23 roku. Ja bym się nie zdziwił jakby jeszcze w tym roku coś wypuścili i dorzucili trochę $ do tego Barna gdzie przyrost od Halloween jest imponujący. W 4 kwartale bedzie również zysk i to zapewne największy w tym roku.
Mylisz chyba aktywa i pasywa za 3 kwartał z kapitałem własnym na koniec okresu czyli 3 kwartału gdzie gotówki jest niecałe 5 mln, dokładnie więcej o zysk netto 132 tys (3 kw) do 2 kwartału a zysk netto jest wynikiem po odjęciu wszystkich uwzględnionych kosztów, to też jest wyszczególnione, więc nie rozumiem gdzie widzisz 0 w kasie firmy w co mozesz wprowadzac nie rozumiejacych analizowac raporty ludzi w błąd. Dokładnie taką samą sytuację masz za 3 kw 2022, pasywa i aktywa też wychodzą na 0 co nie znaczy że kapitału własnego nie przybywa bądź ubywa poprzez zysk lub stratę netto.