• Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~SzymonM [104.28.212.*]
    Biorę 2k akcji po 4,93
    Proszę sypać trolle.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~SzymonM [104.28.212.*]
    Allegro mi tak dobrze zarabia, za za zysk kupuje niedoceniany Komputronik.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Wasizu [31.61.224.*]
    Wyjaśnicje mi jedną rzecz jeśli spółka ma kapitalizacje 50 mln a c/z 0.3 to znaczy że zarobiła 150 mln to gdzie jest ta kasa i na co poszła i dlaczego fundusze nie biją się o spółkę która ma 3 razy więcej kasy niż jest warta chyba że te parametry c/z to jakaś lipa to po co ta cała giełda jak firmy które mają więcej kasy niż ich wartość są be a bankruci cacy a takich firm jest kilka np magna ,JSW , astarta czyli ta cała giełda to jedna lipa i ruletka.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~M78 [178.37.78.*]
    Dnia 2023-11-15 o godz. 15:26 ~Wasizu napisał(a):
    > Wyjaśnicje mi jedną rzecz jeśli spółka ma kapitalizacje 50 mln a c/z 0.3 to znaczy że zarobiła 150 mln to gdzie jest ta kasa i na co poszła i dlaczego fundusze nie biją się o spółkę która ma 3 razy więcej kasy niż jest warta chyba że te parametry c/z to jakaś lipa to po co ta cała giełda jak firmy które mają więcej kasy niż ich wartość są be a bankruci cacy a takich firm jest kilka np magna ,JSW , astarta czyli ta cała giełda to jedna lipa i ruletka.

Fakt że spółka ma kapitalizację obecną na 50 mln... nie oznacza że zarobiła 150mln... kapitalizacja to liczba wypuszczonych akcji na rynek razy ich obecna cena... czyli w dniu ich wypuszczenia mogły być warte np. 10 gr a dziś 5 zł... a co za tym idzie dana firma nigdy nie oglądała 150mln... jak piszesz powyżej... kasa pochodząca z akcji mogła być dużo mniejsza i zainwestowana w firmę / jej rozwój / budowę fabryki-hali... cena obecna to bardziej wartość całej spółki uwzględniająca jej majątek, możliwość przynoszenia zysku, a nawet popyt na ich akcję itp... także nie wszystko można przeliczyć tak po prostu... to dane zmienne zależne od wyników spółki każdego miesiąca... Zaznaczam że nie jestem księgowym i mogę w swoim rozumowaniu także popełniać błąd... ale może choć trochę zarysuje Ci to o co chodzi...
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Wasizu [83.28.70.*]
    Zaczełeś dobrze 5 zł razy ok 10 mln akcji daje kapitalizacje około 50 mln a c/z odnosi się właśnie do obecnej kapitalizacji a nie tak jak napisałeś z przed kilku lat czyli firma zarobiła w zeszłym roku około 150mln a c/wk wynosi 0.19 czyli jest wyceniana na 1/5 wartości, czyli jak totalny bankrut bez żadnych perspektyw a nawet gorzej gdyż nawet bankruci tacy jak Rafako czy spółki z nc a nawet spółki z Ukrainy są lepiej wyceniane śmiem twierdzić że przy tych parametrach jest to najtańsza spółka na naszym bananie.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~123456 [188.121.18.*]
    piszecie elaboraty a wystarczy wyguglowac w 5 sekund skąd te 150 mln sie wzielo

Komputronik szacuje dodatkowy zysk większy niż własna kapitalizacja. Kurs wystrzelił - Bankier.pl 

jest neprzyzwoicie tanio ale ...do czasu
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Krzysiek [91.235.231.*]
    Dzięki za te 8 tysięcy akcji po 4,83 zł
    Nie dziękuj będziesz się kisił z nimi ze 2 lata a potem sprzedaż po 3 zł ja pół roku temu po 6 z hakiem brałem i też myślałem że darmo biorę a teraz żałuję na szczęście mam 5% środków tu a teraz to właściwie ok 3% ale i tego szkoda teraz trzeba czekać aż spekoła się zlituje i zrobi mały RAID na papierze.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Muttombo [5.173.88.*]
    Mi to wygląda na wywalanko po piątaku. Po raporcie może być zjazd konkretny.
    3.500 akcji o jakim ty wywalanku piszesz jak obroty skoczą razy 10 lub 20 to możesz pisać o wywalanku a teraz to jest kiszonka.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Muttombo [89.151.40.*]
    Wiem, że ff jest wielki, ale przez kilka miesięcy po kilka k akcji dziennie robi liczbę. Ktoś może sobie powoli wychodzić z papiera bo mu pasje taka cena.

W grudniu okaże się , co dalej z kursem, jaka kondycja firmy się zaprezentuje. Martwi mnie sporą inflacja, która pożera to co dobre.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Rafał [37.47.251.*]
    Lepiej mieć w portfelu taką spółkę, której biznes działa, jest rentowny niż wydmuszkę. Każdy ma swój styl. Tutaj trzeba zabrać akcje znajomym królika z Zarządu i Buczkowskim.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~mrfiesta [37.30.126.*]
    3lata temu jeszcze w tych cenach kupowałem więc okazja moim zdaniem jest
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Rafał [31.61.185.*]
    Myślę tak samo, tutaj szykuje się rozgrywka dla wytrawnych graczy, którzy patrzą Buczkowskim na ręce.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Kropek [89.64.45.*]
    Kolego jak ty po pół roku chciałeś realizować zyski, to może giełda nie dla ciebie? :)
    Kolego dla jednych pół roku to krótko dla daytradera to dwa dni to długo generalnie na giełdzie tnie się straty a wchodzi w spółki rozpoczynające trend wzrostowy tyle definicja ale na bananie nie jest z tym tak prosto a kiszonka na spółce przez kilka lat to nie jest recepta na sukces zwłaszcza jak na innych spółkach możesz zarabiać ja gram na 10-15 spółkch chociaż to też za dużo.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Kropek [89.64.45.*]
    No to jak wszedłeś w day trading w spółkę, która od lat ma tak małe obroty papieru, to chyba sam przyznasz, że tego nie przemyślałeś. :)
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Wasizu [31.61.233.*]
    A czy ja gdziekolwiek napisałem że jestem daytraderem ponadto ta spółka ma za małą płynność.Na bananie deytrader to zarazem spekulant albo cała grupa, żeby bawić się w spekulanta trzeba nie odchodzić od monitora, gdyż często po 5 minutach jest już 30%lub więcej i spekulant już z niej wychodzi a ja nie mam czasu siedzieć cały dzień przy monitorze.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Morfeusz [37.47.251.*]
    Dzięki za kolejne akcje po 4,85
    Wczoraj i dziś jeszcze wziąłem z prawej. Buczkowski coraz mniej pewny siebie, bo mniejszościowi mają więcej akcji, a emisja zablokowana.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~Muttombo [94.254.144.*]
    Czy jest coś, co ruszy kurs w górę? Komputronik jak na razie najdroższe ma zamrażalki - do mrożenia akcji.
  • Re: Dobra, koniec żartów, kupuje z lewej Autor: ~HatsuneMiku [104.28.64.*]
    Widzę, że coraz bardziej sensowna ekipa tu zostaje :)
    Pytanie czy, zamiast emisji, nie „obawiacie się” bardziej wezwania jak kiedyś po 7-8 zł? W obrocie już niewiele tych akcji zostało. Prawie nikt nie sprzedaje. A 2 dni temu stał baton przed zamknięciem 10k PKC i sprawdzał o ile podbije TKO. O 12%.
[x]
KOMPUTRON -0,38% 5,30 2025-09-26 14:11:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.