Jeszcze jedno, jak masz kilkanaście tys. akcji, to znaczy że nie jesteś jakimś leszczem, tylko majętnym inwestorem. Więc jak tyle zainwestowałeś, to czemu nie przejechałeś się na walne spółki (ostatnio nawet było), byś mógł zadać pytanie zarządowi co się dzieje w spółce.
Zanim edison wynalazł żarówkę zrobił tysiąc prób jak już zaświeciła rozeszła się po świece. Świat potrzebuje energii a paliwa kopalne się kończą cierpliwość jest to cnota bogów
Jak satelita działa poprawnie to co przeżywasz z tymi promilami. W ogóle co to za uzależnianie przyszłości spółki z jakąś malutką satelitką. To jest jedynie dodatek do czegoś większego. Albo masz jaja albo jak ktoś wcześniej Ci napisał wypad.
Nie przejmuj się wątkiem wykorzystywania paneli w technologiach kosmicznych. To nieistotne dla biznesu i wyników, nigdy nie będzie produkcją skalową i marżową. Liczy się dojście do technologii nadającej się do zastosowań komercyjnych.
Swoją drogą, spółka wprowadziła inwestorów w błąd twierdząc że posiada technologię możliwą do komercjalizacji, więc AMA możesz spróbować odzyskać wtopioną kasę pozwem cywilnym.
Szkoda chłopaka.
Wielu popłynęło na machlojkach Ciszewskiego.
Zawsze powtarzam, pamiętacie w dniu info, że saule wchodzi przez blumerang co się działo? Było upychanie na wyścigi. I to mnie zastanowiło i powstrzymało przed tą inwestycją.
Czekam i obserwuje. Może kupię po emisji dla inwestora po 2 zł. I po odpisach biegłego na cenowki. To się wydarzy na pewno
Dnia 2023-11-15 o godz. 10:15 ~Amazonka napisał(a): > Mistrzowskie w tym wypadku jest tu maszynistą
A konduktorem był "wycena", który twierdził, że trolle spadkowe stoją na peronie i żebrzą o tanie akcje, a kurs wynosił około 7 PLN. Oszustwem już była początkowa wycena spółki na podstawie tylko sprzedaży cenówek 3 mln sztuk w 2022 roku i 11,5 mln sztuk w 2023 roku przy kompletnym braku zamówień i możliwościach produkcyjnych ok. 40 tys. sztuk rocznie (ręczne składanie), że o kasie na komponenty
W 1 i 2 q 2022 mieli produkować 40.000m2 w 2022 o konca 2023 miało być skalowanie produkcji do 200.000m2 a od 2023 do 2024 miało być 720.000m2 mamy końcówkę 2023 nie ma nic także naganiacze poradźcie co robić
A teraz nad spółką jak miecz Damoklesa wisi kwestia odpisu WNIP cenówek, co skasuje spółce posiadane teoretycznie kapitały i będzie wymagało zgodnie z ksh uchwały NWZA o kontynuacji działalności. Zapewne NWZA tak uchwali, ale nie będzie to dobra wiadomość dla rynku.
Pytanie tylko jak długo uda się znajdować audytorów, babcie w kapciach, które ryzykując własne uprawnienia, więc za grube łapówki, będą dalej popełniać przestępstwo audytorskie "nie widząc przesłanek do kwestionowania wartości WNIP". W sumie powinno się to zgłosić do PIBR ale nikt z wtopionych akcjonariuszy nie będzie chciał egzekwować od audytora wypełniania swoich obowiązków, bo w tym przypadku dla akcjonariuszy jest pozornie lepiej jak audytor udaje prezydenta. Taka ciekawa sytuacja.
I żeby było jasne, mi też się zdarzyło zaliczyć szereg spektakularnych wtop inwestycyjnych. To jest nie do uniknięcia przy takiej aktywności. Na przykład ostatnio na jednej inwestycji odpaliło mi stop lossa i od razu wzrosło 20%. Tak więc inwestycje trzeba oceniać na dzisiaj, tak jak jest, i odważnie i na chłodno decydować czy kupować, sprzedawać czy czekać, co się łatwo mówi, trudno zrobić, a sukcesy ważne żeby statystycznie były OK.
Też bym tak to widział. Mistrzu ma swoje fazy ale najbardziej wyzywali pan że Śląska i drugi z IP z ministerstwa. W i R. B6c może mistrzu jest faktycznie jednym z nielicznych na plusie ale zawdzięcza to sobie i kółkom a nie rzetelności Saule. Nie ma co się przerzucać, każdy ma swój rozum i sam podejmuje ryzyko.
Czy można poważnie traktować opowieści kogoś, kto raz deklaruje, że jest na longa, a potem twierdzi, że kręcił kółka i ma 30k akcji za darmo, a pokaże, gdy mu się zapłaci 100 tys. PLN. Przecież to dziecinada
Czeski chcesz wierzyć to wierz nie chcesz to nie wierz.Twoja sprawa
Ogólnie gdybym nie zrobił ,3-4 kółek miałbym średnia ok 6 zł.czyli chyba tyle co AMA.
Na szczęście wywaliłem wszystko gdy zaczęło spadać z 14 złotych a swoje sprzedałem że średnią 12 złotych
Czyli praktycznie pierwsze kółko było z zyskiem 100%
Odkupiłem podobną ilość między 4-5 zł a sprzedałem ok 6,95zl bo....moja podstawowa spółka spadła prawie o 70% .Sprzedałem tego dnia wszystkie inne spółki i kryptowaluty żeby dokupić więcej akcji mojej koronnej spółki
Jak się okazało moja spółka zaczęła mocno rosnąć a spadek był spowodowany wyjściem funduszu że spółki
Efekt moja spółka szybko zdrożała 300%>
Dnia 2023-11-15 o godz. 22:12 ~Mistrzowskie napisał(a): > Czeski chcesz wierzyć to wierz nie chcesz to nie wierz.Twoja sprawa > > Ogólnie gdybym nie zrobił ,3-4 kółek miałbym średnia ok 6 zł.czyli chyba tyle co AMA. > > Na szczęście wywaliłem wszystko gdy zaczęło spadać z 14 złotych a swoje sprzedałem że średnią 12 złotych > > Czyli praktycznie pierwsze kółko było z zyskiem 100% > > Odkupiłem podobną ilość między 4-5 zł a sprzedałem ok 6,95zl bo....moja podstawowa spółka spadła prawie o 70% .Sprzedałem tego dnia wszystkie inne spółki i kryptowaluty żeby dokupić więcej akcji mojej koronnej spółki > > Jak się okazało moja spółka zaczęła mocno rosnąć a spadek był spowodowany wyjściem funduszu że spółki > > Efekt moja spółka szybko zdrożała 300%>
Kiedy było można kupić między 4-5 zł i sprzedać za 6,95 zł. Jak spadło poniżej 5 zł to już tylko spadało? Wystarczy popatrzyć na wykres kursu i obroty.