Niby szału nie ma...ale niech sprzedadzą w takim tempie do końca roku 30 tys i mają 30 zł na czysto ze sztuki. Około miliona a kapitalizacja 5 milionów. I to tylko do końca grudnia na samym Steam. Jak będą dodatki, inne platformy sprzedaży, coop?, multi?....hm...zobaczymy jutro raport i będziemy mądrzejsi.
Z 50 tysięcy musi się sprzedać, budżet z marketingiem 2 miliony. Ale może ciut mniej, mi wychodzi 45.000 kopii po pełnej cenie i przychodzie 45 PLN na czysto od kopii. Czyli bez promocji. I oczywiście licząc bez zwrotów. Nieosiągalne w realnym terminie przy tych parametrach. Dramat zważywszy, że poziom kolejnych produkcji jest dyplomatycznie to ujmując żałosny patrząc po screenshotach i zwiastunach. Zakładałem 600 recenzji po pełnej cenie do zwrotu, ale to jednak będzie minimum z 700-800, a jest 319. Jakaś nadzieja w konsolach, ale to też patykiem po wodzie pisane. Szkoda tych, co się nie ewakuowali, bardzo słabe statystyki. Przelicznik był x78 co sugerowało 25.000 sprzedanych sztuk, a jest dużo mniej. Przelicznik spadł do x70 na recenzję. I pewnie dalej będzie spadać. Ale pisałem, że to leci moim zdaniem na jakieś 1,40 i miałem zdaje się niestety rację.
Na 1,4 mówisz? Może zaraz za darmo będą specjalnie dla ciebie rozdawać akcje? Mogę dać ci wiele przykładów ale najprostszy. Wejdź na Jujubee i zobacz wycenę. Spółka która nigdy nie zrobiła dobrej gry.
Dnia 2023-11-14 o godz. 08:31 ~Dzija napisał(a): > Nasz Greg obwieszczał jeszcze ponad miesiąc temu 100 mln kap a teraz mówi o 3-4 mln .
autor: ~greg [89.25.153.*] 2023-10-19 15:50 Opublikowano przy kursie: 2,77 zł , zmiana od tamtej pory: -27,08% chyba się wysypał albo prawie :)) Good news! Autor: ~greg [5.184.227.*] 2023-10-09 09:15 Opublikowano przy kursie: 6,90 zł , zmiana od tamtej pory: -71,01% Obstawiam górne dziś szybciej niż w piątek
a kiedy good news? kiedy górne ? podziękował za akcje ?
Przecież już nic nie będzie:) 800-900 k wpadnie do spółki na wczoraj, rozwój produktu, promo i co ciekawe tantiemy za drug dealer manager. Cholipa, nie chcę oceniać potencjału tych gierek, ale ze ktoś w minecrafta gra z tą grafiką...