Dnia 2023-11-14 o godz. 11:18 ~Czesio napisał(a): > ma zyski a kurs w czarnej d.. e bez perspektyw na wzrosty
Z raportu na półrocze 2023 r. wynika, że zatrzymane zyski to ponad 232 mln zł. Czyli de facto zatrzymane zyski są prawie równe kapitalizacji spółki. Z tego co wynika z wcześniejszego raportu o linii kredytowej wynika (czego nie raczył napisać Zarząd), że zabezpieczeniem ma być nabywana w ramach inwestycji linia produkcyjna. Resztę czesiu dopowiedz sobie sam.
No właśnie nic nie wiadomo. Przeczytaj sobie raport 26/2023. A szczególnie punkt c) Weksla in blanco z wystawienia Spółki wraz z deklaracją wekslową. Ponadto informujemy, że Spółka jest zobowiązana do przedstawienia w terminie do 20.08.2023 r. ostatecznego rodzaju zabezpieczenia, alternatywnie w formie zastawu rejestrowego na zapasach surowców o wartości 10.000.000,00 PLN wraz z cesją praw z polisy ubezpieczeniowej lub zastawu rejestrowego na nabywanej w ramach inwestycji linii produkcyjnej wraz z cesją praw z polisy ubezpieczeniowej.
Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gieldy/raporty-espi/news-lentex-sa-26-2023-aneks-do-umowy-z-bankiem,nId,6864869#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Czyli firma się rozwija…. Zyski stabilne. Co roku rezerwa. Kiszą kasę ciekaw na co? Może przejęcie jakieś fabryki wchodzi w grę?
Ciekaw jak długo jeszcze będą kisić kurs tak nisko.
Ja cię nie obrażam…. Więc daruj sobie. Jak na razie to Ty się spinasz…. Ja mam jeszcze środki na koncie i czekam by dokupić…. A co Ty robisz ze swoją kasa to już Twój problem…. Będzie moment taki że znajdzie się duży gracz co kupi Lentex od Moski i Sobika. Pamiętaj wszystko jest kwestią ceny…. Lentex miał w najlepszym momencie kapitalizację na poziomie 1,3mld PLN teraz ma 240mln więc pole do pociągnięcia kursu jest duże… x5 przy tej cenie daje ponad 30PLN za akcje. A Ty myślisz że te wezwania po 12,5 to co? Tanio skupują towar …