Szybka jazda pod 30 potem korekta i czekamy na wyniki za 4 kwartał. I wtedy może być nawet 100. Cash Flow jest tutaj dobry. Takie akcje mają zawsze wzięcie.
Oczywiście jest to tylko moje zdanie. Nikogo nie namawiam na kupno lub sprzedaż papieru
Jutro dużo będzie zależeć od wyników 4massa (branżowo) jak będą dobre wyniki to poniosą również HRP, jak gorsze to może być korekta z opcją czekania na wyniki hrp
Na Harperze jest duże niedoszacowanie. Pozatym nie udało się spółki ściągnąć. To pokazuje że akcje mają swoją wartość i frajerów jest coraz mniej aby oddać za parę złotych. Trudno mi się odnieść do spółki 4mass to jest NC. Być może korelacja jakaś jest. Tak czy siak 4 Mass urósł od dołka po resplicie chyba więcej. Pozatym c/wk jest znacznie wyższa. Moim zdaniem porównać się tych 2 spółek nie da chociaż korelacja branż może mieć znaczenie
Nie ma co porównywać do 4massa ale uważam że jutro (o ile wyniki będą przed sesja) 4mass wpłynie na krótko na Hrp. Co nie zmienia sytuacji fundamentalnej spolki i ogólnego niedoszacowania wartości per akcja
Dnia 2023-11-14 o godz. 09:46 ~123456 napisał(a): > kluczowa roznica ze przy podobnych wynikach 4mass (teraz podali 5 mln za kwartal i spada) ma kapitalizacje 160 mln a tu 60 mln >
tak jak czułem kurs w okolicy 10 zł był jednak mocno przegrzany ale moja sprzedaż po 7,5 zł była mocno niedoszacowana i naiwna, mocno to przeżywam bo mały domek na wsi o którym na STAROŚĆ marzę mi wyparował
Skoro różnica 2 zł na akcję spowodowało spadek wartości inwestycji o wartość tego wymarzonego domku, to jeśli sprzedałeś po 7,5 zł, tzn, że nadal stać Cię na ten domek, więc nie płacz...
Dnia 2023-11-15 o godz. 14:26 ~anton napisał(a): > Co ty piszesz za głupoty nic nie zrobił .Harper było 15 zł czy 20
podbitka na harper była w czasie covid 19, wtedy spekulacyjnie kurs był wywindowany nawet na 38 zł, wtedy ludzi ubrali na maxa a kurs systematycznie spadał i w tym roku wynosił nawet 4x. Mercator wtedy kosztował nawet 800 zł a obecnie kosztuje 40zł. Harper to spółka mocno zadłużona i teraz spodziewam się dalszych spadków i systematycznej obniżki kursu; dlatego sprzedałem mimo ogromnej straty ten walor.
Zapominacie o tym, że nie było covidu, a Harper kosztował 40 zł. Kiedy? Sprawdźcie sobie historycznie
Myślę, że cena za harpera 25-30 zł byłaby okej. Nie jest to dużo, ale jestem realista
Jasne, że może kosztować Harper 40 zł i więcej, ale to musiałby coś spektakularnego pokazać, może covid musiałby wrócić
Ale wiecie co dla mnie jest ważne? Sprzedac produktów na Rynek Azjatycki
Widać, że poprawiają się i to bardzo w tych wolumenach sprzedaży