"Zarząd Varsav Game Studios S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Emitent") informuje, iż w dniu dzisiejszym zawarł ze spółką Qubic Games S.A. umowę sprzedaży akcji, na mocy której Emitent dokonał nabycia 58.375 akcji na okaziciela Mooneaters S.A. z siedzibą w Olsztynie (dalej: "Spółka zależna"), za cenę wynoszącą 6,66 zł za jedną akcję, tj. za łączną cenę wynoszącą 388.777,50 złotych.
W konsekwencji, w wyniku dokonanej transakcji zakupu akcji Spółki zależnej od Emitenta, Emitent posiada 602.500 akcji Spółki zależnej, które stanowią 56,04% akcji w kapitale zakładowym.
+
"Zarząd Varsav Game Studios S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej: "Emitent") informuje, iż w dniu 10.11.2023 dokonana została sprzedaż 3.334 akcji Mooneaters S.A. przy cenie sprzedaży jednej akcji wynoszacej 30,00 zł i łącznej kwocie sprzedaży wynoszącej 100.020,00 zł.
Po dokonaniu powyższej sprzedaży Emitent posiada 591.389 akcje Mooneaters S.A., które stanowią 55,01% akcji w kapitale zakładowym Mooneaters S.A.
Kupić po 6zł sprzedać po 30 ;) czysty zysk hehheheheh
Dobrze ze tego Pieczykolana tez wywalili z Varsav ....
Przychodzisz tu co jakiś czas i zaśmiecasz tylko forum ..
Siedź na Varsav i tam się produkuj ..
Mam dla ciebie jedną dobrą radę ..
Jak inwestujesz to naucz się raporty finansowe czytać ..
A zagrywki prezesa Varsav ze zbywaniem , pożyczaniem papierów itp .. są dobrze znane nawet średnio rozgarniętym ...
Śmieszny jesteś. Ta transakcja na acjach miedzy qubic a varsav była ustawiona i miała zwiazek z Everdrem. Zresztą czym sie podniecasz że sprzedali 3 tys akcji sami soboe żeby zwiekszyć wartość udziałów. Proszę Cię dziećmi jesteście?
Pazerne gląby z Qubica od początku chciały żerować na Mooneaters, ale Prezes Varsav juz miał tego dosyc i postanowil tą farse skonczyć. Zrobił Pieczykolana jak małe dziecko odkupując udziały po 6zł które warte są 30 ;)
A teraz jeszcze go wywalił z Rady Nadzorczej ;)
Nara matoły. Zobaczymy jak sobie bedziecie radzić portując te mobilki hahahaha
Przyglupy myslą ze jak 1mln ludzi pobrało darmową gierke na komórke to teraz wydadzą kase na platna wersje na Switcha hahahaha
Ale wy jestescie naiwni ;) masakra. Tak sie dajecie robić w bambo że to po prostu kabaret ;)
Tak przy okazji to Qubic mógłby wypuścić jakiś komunikat dlaczego pozbył się tych akcji i dlaczego tak tanio ? Jednak znając jak qubic komunikuje się z rynkiem to nie mamy co liczyć na info. Jeśli dobrze pamiętam to chyba Qubic płacił 10 zł za akcję to dlaczego sprzedaje je ze stratą, może to element jakiejś optymalizacji podatkowej ?
Jakby nie sprzedali Stonki to by tej jazdy teraz nie było..... zaczęli wtedy ją rozgrywać i trwa nadal. Ta wartość jest zupełnie nieuzasadniona a to pewnie jeszcze nie koniec. Myślę że będzie adekwatna historia jak z climberem tylko trochę łagodniejsza. Biorąc pod uwagę potencjalny sukces holstein (pewnie będzie ale bez fajerwerków) to co Stonka z tego dostanie ??, do tego kredyty i słabe inne projekty ...????? to poziom wyceny jest już za duży... ale pewnie będzie dalej rosło. Ja pomału wywalam od poziomu 9 (zgodnie z planem), może robię błąd zobaczymy. Korci mnie kapitał ze stonki przewalić tutaj ale ..... A tu jest wszystko, stabilna sytuacja, projekty, doświadczenie i co ??? nic kisi się. NORMA :) Czekamy zobaczymy co jutro pokażą. Wiem że to nie forum stonki ale qubick był z nimi połączony i można powiedzieć że stworzył Stonkę a teraz mnie mniejszą kapitalizację ...... GPW....