Tu jest taka komedia że wejdę zobaczyć co z tego będzie.
Coś się dzieje. Jak porozumienie wywala akcje znaczy że już nie liczą na odzyskanie władzy.
Jeżeli sypią to szansa dla prezesa by zebrać.
Ja z ciekawości poczekam na wynik rozgrywki będąc w środku.
A dodatkowa emisja na 75mln ? Jak umocni to władze i zamknie dyskusje to i tak kurs powinien być ponad 1 zł.
Zaryzykuję.
Przecież tu emisja z akcji serii D jest po 25 groszy i prezes już dwa pakiety wysypał na słupa łącznie 4 miliony papieru.To więc co ma prezes zebrać chyba że z emisji..
Skoro seria akcji D po 25 groszy to jak to zawsze było kurs podąża w tym kierunku 25 groszy a nawet i niżej.
Ogólnie ładne rozwodnienie akcji będzie mamy 57 019 642 A dodatkowo przybędzie 75.000.000 akcji 130% więcej extra :( czyli obecny kurs trzeba podzielić jeszcze przez dwa tak jak mówiłem 20 groszy jeszcze w tym roku...:)
Dalej mało rozumiesz.
Po pierwsze nie wiesz czy wyemitowane bedzie 75 mln akcji. Załóżmy że tak.
Po drugie nie wiesz czy po 25 groszy. Załóżmy że za 1 grosz.
Masz po emisji 125 mln akcji.
Spółka przed walką o tron była wyceniana na 500mln.
Teraz na ile? To jest kluczowe pytanie. Jeżeli emisja ma raz na zawsze zakończyć wewnętrzne walki to czy wycena 125 mln zł za tę spółkę jest nierealna? To daje 1zl na akcję oraz potencjał na przyszłość.
Tak jak mówię, inwestycja tutaj to ocena ryzyka. Tutaj jest bardzo bardzo duże. Równie dobrze mogą się zwinąć.
Tam gdzie duże ryzyko mogą być duże zyski, lub duże straty. Ja napisałem tylko co ja robię i pod co wszedłem.